Αγγελική Νικολούλη: Ο ναυτικός την τεμάχισε, την έψαχνε στη εκπομπή, το πτώμα στη βαλίτσα και η αποφυλάκισή του

Αγγελική Νικολούλη: Ο ναυτικός την τεμάχισε, την έψαχνε στη εκπομπή, το πτώμα στη βαλίτσα και η αποφυλάκισή του

Αγγελική Νικολούλη: Η συγκλονιστική υπόθεση του ναυτικού δολοφόνου

Ο Γιώργος Σκιαδόπουλος, είναι ένας από τους Έλληνες δολοφόνους, που αποτελεί μία ιδιαίτερα δύσκολη και μη συνηθισμένη περίπτωση. Ο άνθρωπος αυτός κατάφερε να προκαλέσει αποστροφή σε όποιον είχε την ατυχία να δει από κοντά τη σορό της 31 ετών Αμερικανίδας συντρόφου του και πρώην μοντέλου φωτογραφίσεων, Τζούλι – Μαρί Σκάλι.

Όταν γνωρίστηκαν εκείνος ήταν 22 ετών, ενώ εκείνη 29. Ο Σκιαδόπουλος είχε σχέση με μία Ολλανδή συνάδελφό του στο κρουαζιερόπλοιο «Galaxy» της εφοπλιστικής οικογενείας Χανδρή, στο οποίο εργαζόταν ως τρίτος μηχανικός ενώ η Τζούλι ήταν ήδη 7 χρόνια παντρεμένη -για δεύτερη φορά- με έναν πλούσιο Αμερικάνο ονόματι Τίμοθι Νιστ. Είχαν αποκτήσει μία κόρη τριών ετών, την Κέιτι.

Ο Γιώργος Σκιαδόπουλος ήταν 22 ετών, αξιωματικός του εμπορικού Ναυτικού, όταν στο πρώτο του ταξίδι με κρουαζιερόπλοιο τον Νοέμβριο του 1997 στην Καραϊβική ως τρίτος μηχανικός είχε γνωρίσει την 29χρονη Τζούλι. Η Τζούλι ήταν πρώην μοντέλο, παντρεμένη επτά χρόνια και μητέρα ενός τρίχρονου κοριτσιού. Στο κρουαζιερόπλοιο βρισκόταν με τον άντρα της και στη διάρκεια του ταξιδιού γνώρισαν τον νεαρό μηχανικό κι έκαναν παρέα οι τρεις τους. Η έλξη ανάμεσα στη Τζούλι και τον Σκιαδόπουλο ήταν η αρχή αυτού που αργότερα εκείνος, αλλά και τα δημοσιογραφικά ρεπορτάζ, θα αποκαλούσαν έρωτα. Το φόντο ειδυλλιακό: Το κρουαζιερόπλοιο και τα γαλαζοπράσινα νερά της Καραϊβικής. Η όμορφη Τζούλι, μέσα σε έναν γάμο που ήδη φαινόταν κουρασμένος, βλέπει έναν νέο άντρα, ένστολο, αξιωματικό του πλοίου, να τη φλερτάρει. Ο Σκιαδόπουλος βλέπει μια ελκυστική γυναίκα και τη θέλει. Στις γνωριμίες μεταξύ ανθρώπων από διαφορετικές κουλτούρες παίζει σπουδαίο ρόλο τι προβάλει, τι νομίζει ότι βλέπει, ο ένας στον άλλον. Όταν το ταξίδι τελειώνει, η παθιασμένη επικοινωνία τους μόλις αρχίζει. Η Τζούλι κι ο Σκιαδόπουλος ομολογούν τον αμοιβαίο κεραυνοβόλο έρωτά τους.

Ένα χρόνο μετά το πρώτο ταξίδι, τον Φεβρουάριο του 1998, η Τζούλι που είναι πια σε διάσταση με τον άντρα της, πηγαίνει για κρουαζιέρα μόνη και συναντάει τον Σκιαδόπουλο.

Ο Σκιαδόπουλος τη συστήνει ως αρραβωνιαστικιά του. Όταν αυτό το ταξίδι του ονείρου τελειώνει, έχουν αποφασίσει να παντρευτούν και να ζήσουν στην Καβάλα. Θέλουν και οι δυο να φτιάξουν οικογένεια, έτσι ο Σκιαδόπουλος αποφασίζει να παραιτηθεί από το Ναυτικό και να εργαστεί ως ταξιτζής. Τον Αύγουστο, αφού έχει εγκαταλείψει την καριέρα του, επισκέπτεται τη Τζούλι στο σπίτι της μητέρας της στο Νιου Τζέρσεϋ. Κάτι όμως στην ατμόσφαιρα κάνει τον Σκιαδόπουλο να νιώσει ανεπιθύμητος και να επιστρέψει στην Ελλάδα νωρίτερα από όσο υπολόγιζε. Η μητέρα της Τζούλι δεν έβλεπε με καλό μάτι τον γάμο της κόρης της και τα σχέδιά της. Επιπλέον, υποψιαζόταν ότι ο Σκιαδόπουλος είχε δελεαστεί και από τα 600.000 δολάρια, που η Σκάλι θα εισέπραττε από τον άντρα της, σύμφωνα με τον διακανονισμό του διαζυγίου.

Αγγελική Νικολούλη: Ο ναυτικός την τεμάχισε, την έψαχνε στη εκπομπή, το πτώμα στη βαλίτσα και η αποφυλάκισή του

Ο θυελλώδης έρωτας, το διαζύγιο και ο πολιτικός γάμος

Στα μέσα Οκτωβρίου έχει πια βγει το διαζύγιο της Τζούλι. Στα τέλη του μήνα πραγματοποιεί το πρώτο της ταξίδι στην Καβάλα, ώστε να κανονίσουν με τον Σκιαδόπουλο τον πολιτικό γάμο τους. Στο επόμενο ταξίδι της στις ΗΠΑ, στις αρχές Νοεμβρίου, η Τζούλι συμφωνεί να παραχωρήσει στον άντρα της την κηδεμονία της κόρης τους. Επιστρέφει στην Ελλάδα με το πρώτο μέρος του χρηματικού ποσού από το διαζύγιό της, 150.000 δολάρια. Το φόντο σε αυτή τη φάση της ζωής της είναι η επαρχιακή πόλη τον χειμώνα. Η Τζούλι συνειδητοποιεί ότι δεν θα έχει πια λόγο στη ζωή της κόρης της και θα μένει μακριά της. Ο Σκιαδόπουλος δεν έχει εκπληρώσει ακόμη τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και το να μετακομίσουν στις ΗΠΑ δεν ήταν ποτέ στα σχέδιά τους. Το συναρπαστικό εξωτικό ταξίδι της γνωριμίας τους είναι πια μακρινό. Οι ορμόνες που είχαν στήσει τρελό χορό την εποχή του έρωτά τους, έχουν ηρεμήσει. Η Τζούλι έχει τύψεις, φοβάται ότι χάνει για πάντα την κόρη της και σχεδιάζει ξανά ένα ταξίδι στις ΗΠΑ. Ο Σκιαδόπουλος φοβάται ότι θα χάσει τη Τζούλι, ότι αν κάνει αυτό το ταξίδι στην Αμερική, ίσως δεν ξαναγυρίσει.

Τον Ιανουάριο του 1999 προγραμματίζουν ένα σύντομο ταξίδι οδικώς στην Αθήνα. Θα παραλάβουν μερικά πράγματα της Τζούλι που έστειλε ο άντρας της και θα γνωρίσει ο Σκιαδόπουλος τη μέλλουσα νύφη στη μητέρα του. Στις 8 Ιανουαρίου με το νοικιασμένο αμάξι του Σκιαδόπουλου ξεκινούν από την Καβάλα προς Αθήνα.

Νωρίς στη διαδρομή η συζήτηση για τα μελλοντικά σχέδιά τους και την κοινή ζωή τους κλιμακώνεται σε καβγά. Ο Σκιαδόπουλος βγαίνει απότομα από την Εθνική Οδό σε ένα χωματόδρομο κοντά σε μια λίμνη, προσπαθεί να ηρεμήσει τη Τζούλι η οποία φωνάζει, της σφίγγει τον λαιμό και την στραγγαλίζει. Μόλις συνειδητοποιεί τι έκα