Αγγλία: Κράτησε το παιδί του βιαστή της, τον παντρεύτηκε και τον οδήγησε στη φυλακή 2 χρόνια μετά…

by Τόνια Τζαφέρη
Αγγλία: Κράτησε το παιδί του βιαστή της, τον παντρεύτηκε και τον οδήγησε στη φυλακή 2 χρόνια μετά…

Αγγλία: Η συγκλονιστική υπόθεση που έχει γίνει viral

Μια συγκλονιστική υπόθεση έχει δει το φως της δημοσιότητας και αφορά μια νεαρή κοπέλα η οποία βιάστηκε και απέκτησε παιδί με τον βιαστή της, τον οποίο στην συνέχεια βρήκε την δύναμη να τον καταγγείλει.

Τη χειραγώγησε έτσι ώστε να πιστεύει πως θα έχουν μια καλή σχέση, τη βίασε ξανά τη νύχτα του γάμου τους και την κακοποιούσε συστηματικά για δύο ολόκληρα χρόνια, μέχρι που βρήκε τη δύναμη να τον καταγγείλει…

Η Βρετανίδα Αμάντα Γουόκερ ήταν 20 ετών όταν βιάστηκε από τον συνάδελφό της, τον 34χρονο τότε Μιχάι Σαβέσκου, τον Φεβρουάριο του 2018. Αφού έμεινε έγκυος, η ευάλωτη Αμάντα εξαναγκάστηκε και χειραγωγήθηκε ώστε να δημιουργήσει σχέση με τον Σαβέσκου – πριν τελικά τον παντρευτεί και αποκτήσει μαζί του μια κόρη, την Σάρλοτ. Στην συνέχεια κακοποιήθηκε και βιάστηκε από τον σύζυγό της δεκάδες φορές.

Αγγλία: Κράτησε το παιδί του βιαστή της, τον παντρεύτηκε και τον οδήγησε στη φυλακή 2 χρόνια μετά…

Ένα χρόνο και εννέα μήνες μετά βρήκε το θάρρος να τον καταγγείλει. Ο Σαβέσκου καταδικάστηκε σε 17 χρόνια φυλάκιση για 10 βιασμούς και κακοποίηση σε βάρος της Αμάντας. Μετά την έκτιση της ποινής του θα απελαθεί στην πατρίδα του, τη Ρουμανία. Σήμερα, η Αμάντα βρήκε τη δύναμη να μιλήσει δημόσια – με ονοματεπώνυμο- και να καταθέσει τη δική της ιστορία, με την ελπίδα να ενθαρρύνει τις γυναίκες να ξεφύγουν από τους κακοποιητές συντρόφους τους: «Αυτό που μου έκανε ο Μιχάι με διέλυσε. Αλλά είμαι αποφασισμένη να προχωρήσω στη ζωή μου και να γίνω η καλύτερη μαμά για την κόρη μου. Θα περιμένω την κατάλληλη στιγμή για να της πω για τον μπαμπά της».

Πως ξεκίνησε το μαρτύριο της Αμάντας από την Αγγλία

Τον Αύγουστο του 2017, η 20χρονη τότε Αμάντα, εργαζόταν σε οίκο ευγηρίας ως συντονίστρια του νοσηλευτικού προσωπικού. Όπως η ίδια εξιστορεί στην Mail online: «Ο Μιχάι ήταν νέος στη δουλειά και πολύ φιλικός. Μόλις είχε έρθει από τη Ρουμανία και είχε έναν γιο από προηγούμενη σχέση. Εκείνη την εποχή δεν είχα φίλους και δεν είχα ποτέ αγόρι. Πάλευα με την κατάθλιψη, ήμουν πολύ ντροπαλή και δεν είχα αυτοπεποίθηση. Ο Μιχάι ήταν υπέροχος για μένα και ήταν ο πρώτος άνθρωπος που με έβγαλε από το καβούκι μου». Από τότε, η Αμάντα και ο Σαβέσκου έγιναν καλοί φίλοι. Την πήγαινε στη δουλειά καθημερινά και συχνά του εκμυστηρευόταν τα προβλήματά της.

Αγγλία: Κράτησε το παιδί του βιαστή της, τον παντρεύτηκε και τον οδήγησε στη φυλακή 2 χρόνια μετά…

Τον επόμενο χρόνο, τον Φεβρουάριο του 2018, ο Σαβέσκου της πρότεινε να περάσουν ένα απόγευμα από το σπίτι του. Και τότε, ξεκίνησε ο εφιάλτης: «Άρχισα να φρικάρω αλλά μου είπε να τον εμπιστευτώ και ότι όλα θα πάνε καλά. Πανικοβλημένη, τον ακολούθησα σε ένα δωμάτιο και πριν το καταλάβω, με ανάγκασε να γδυθώ και κράτησε και τα δύο μου χέρια με δύναμη. Τον παρακάλεσα να σταματήσει, αλλά δεν με άκουσε και με βίασε. Μετά, δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω. Όχι μόνο μου είχε πάρει την παρθενιά, αλλά ήμουν και μάρτυρας του Ιεχωβά. Ήταν ενάντια στις πεποιθήσεις μας να κάνουμε σεξ εκτός γάμου. Ο Μιχάι με παρακάλεσε να μην το πω σε κανέναν και να μην τον αναφέρω, γιατί είχε έναν γιο. Δεν ήθελα να απομακρύνω έναν πατέρα από το παιδί του, οπότε συμφώνησα να μην το κάνω». Μετά από αυτό, πίσω στη δουλειά, ο Σαβέσκου συνπεριφερόταν σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Ακόμα τραυματισμένη και μουδιασμένη, η Αμάντα έκανε ό,τι μπορούσε για να προσποιηθεί το ίδιο. Δύο μήνες αργότερα, τον Απρίλιο, ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος…

Η συγκλονιστική συνέχεια της υπόθεσης από την Αγγλία

Ακολούθησαν δύσκολες μέρες με την Αμάντα να πρέπει να αποφασίσει αν θα κρατούσε ή όχι το παιδί και να αποπειράται ακόμη και να βάλει τέλος στην ζωή της «Έπαθα σοκ και εμπιστεύτηκα τη μαμά μου, με την οποία ζούσα. Δεν έκανε πολλές ερωτήσεις, αλλά υποσχέθηκε να με στηρίξει. Ήμουν συντετριμμένη. Ήθελα το παιδί μου να είναι φτιαγμένο από αγάπη, όχι από βιασμό». Αμέσως μετά, η Αμάντα είπε τα νέα στον Σαβέσκου, ο οποίος ήταν ενθουσιασμένος. Εκμυστηρεύθηκε επίσης αυτό που της συνέβαινε στους πρεσβύτερους Μάρτυρες του Ιεχωβά, οι οποίοι της είπαν ότι έπρεπε είτε να καταγγείλει τον Σαβέσκου είτε να ζήσει μαζί του. Όλα όσα έγιναν ήταν πάρα πολλά για να τ΄αντέξω και σκοτεινές σκέψεις πλημμύριζαν το μυαλό μου. Βρέθηκα 12 εβδομάδων έγκυος στην άκρη μιας γέφυρας. Δεν ήθελα να ανησυχήσω τη μαμά μου, δεν υπήρχε άλλος για να μιλήσω, οπότε ειδοποίησα τον Μιχάι κλαίγοντας. Ήρθε αμέσως και με έσωσε και εκείνη την ημέρα, συμφώνησα να μετακομίσω μαζί του. Ήξερα ότι θα ένιωθα ντροπή αν δεν το έκανα και δεν ήθελα να απογοητεύσω κανέναν».

Αγγλία: Κράτησε το παιδί του βιαστή της, τον παντρεύτηκε και τον οδήγησε στη φυλακή 2 χρόνια μετά…

Η Αμάντα ήλπιζε ότι ο Σαβέσκου θα της φερόταν καλύτερα, αλλά λίγες μέρες αρ