Άννα Κουρή: Ο ρόλος που της προκάλεσε ζημιά, ο σκύλος που έπαιρνε 20.000€ το επεισόδιο και οι άγνωστες πληροφορίες για τον σύζυγό της

Άννα Κουρή: Τα άγνωστα στοιχεία της ζωής της ηθοποιού

Στις 29/06/1966 γεννήθηκε η Ελληνίδα ηθοποιός Άννα – Μαρία Κουρή, της οποίας γονείς είναι Έλληνες μετανάστες στο Βελγικό Κονγκό. Μάλιστα, στο εξωτερικό πέρασε και τα παιδικά της χρόνια, φοιτώντας σε γαλλικό σχολείο. Σε ηλικία 10 ετών, εγκαταστάθηκε μόνιμα με τους γονείς και την μεγαλύτερη αδερφή της, Άλκηστη, στην Αθήνα και στη συνέχεια φοίτησε στην Γαλλική Ακαδημία Αθηνών, από όπου αποφοίτησε παίρνοντας το Baccalauréat. Ένα χρόνο μετά, πήγε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στη Γερμανία, στο Ινστιτούτο Γκαίτε, για εκμάθηση της γλώσσας και έπειτα επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου σπούδασε στην Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη και αποφοίτησε το 1982.

Άννα Κουρή: Ο ρόλος που της προκάλεσε ζημιά, ο σκύλος που έπαιρνε 20.000€ το επεισόδιο και οι άγνωστες πληροφορίες για τον σύζυγό της

Άννα Κουρή: Η επαγγελματική της πορεία

Η καριέρα της στο χώρο του θεάματος ξεκίνησε το 1980, με τη συμμετοχή της στην κινηματογραφική ταινία «Ο Παρθενοκυνηγός», ενώ ήταν ακόμα μαθήτρια στη δραματική σχολή, και μέσα στο 1981 άρχισε και τους πρώτους τηλεοπτικούς της ρόλους, σε δύο σειρές της ΕΡΤ. Μετά την αποφοίτησή της, έκανε το ντεμπούτο της και στο θέατρο, στην παράσταση «Η σπασμένη στάμνα» με τον θίασο του Λευτέρη Βογιατζή, την σεζόν του 1982 – 1983, εξ αρχής με πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως συνέβη πάντα και σε όλα τα μετέπειτα θεατρικά της έργα. Έγινε δημοφιλής στο ευρύ κοινό από τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στην εξαιρετικά επιτυχημένη σειρά Οι Μεν και οι Δεν, ως Βάνα Δάγκα, αν και είχε αρχίσει να γίνεται ευρύτερα γνωστή ήδη από τις Τρεις Χάριτες, ως Τέτη Παπαχαρίτου, δηλαδή η τηλεοπτική κόρη της Άννας Παναγιωτοπούλου.

Εκτός από κωμικούς ρόλους, έχει ενσαρκώσει και δραματικούς, όπως εκείνον στο επεισόδιο «Ο Δράκος» της σειράς Ανατομία ενός εγκλήματος του Πάνου Κοκκινόπουλου, και εκείνους στα επεισόδια «Ο ιππότης», «Στεγνό καθάρισμα» και «Τρωικός πόλεμος» της σειράς Κόκκινος Κύκλος επίσης του Πάνου Κοκκινόπουλου, καθώς και σε κάποια θεατρικά έργα. Ιδιαίτερα δημοφιλής τηλεοπτικός ρόλος για εκείνη, που μάλιστα συνδύαζε κωμικά και δραματικά στοιχεία, υπήρξε και αυτός της Mademoiselle Claire στη σειρά των Χάρη Ρώμα και Άννας Χατζησοφιά με τίτλο Δεληγιάννειον Παρθεναγωγείον. Με τον Χάρη Ρώμα, μάλιστα, εκτός από το Δεληγιάννειο και τους Μεν και Δεν, έχει συνεργαστεί και σε 4 θεατρικά έργα, με πιο πρόσφατο την παράσταση «Είδα τον Χάρη με τα μάτια μου». Το έργο αυτό παίχτηκε τις σεζόν 2011 – 2012 και 2012 – 2013, ενώ ο θίασος, εκτός από την Ελλάδα, έδωσε παραστάσεις και στην Κύπρο, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον Καναδά και στην Αυστραλία. Γενικότερα ως δίδυμο, εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να θεωρούνται από το κοινό ως ένα από τα πλέον δημοφιλή καλλιτεχνικά ζεύγη των νεότερων δεκαετιών.

Παράλληλα με την καριέρα της ως ηθοποιός, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2015 έγινε για πρώτη φορά και κριτικός θεάτρου, ως μέλος της κριτικής επιτροπής στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας (το οποίο είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου της χώρας, θέση που διατήρησε και στα αντίστοιχα Φεστιβάλ του 2016,του 2017,του 2018 και του 2019.

Συγκεκριμένα η Άννα Κουρή, έχει δηλώσει σε πάρα πολλές συνεντεύξεις της ότι τα πρώτα χρόνια μετά τους Μεν και Δεν, της ζητούσαν στην τηλεόραση μόνο ρόλους ίδιους με αυτόν της Βάνας Δάγκα, διότι ο ρόλος αυτός είχε κάνει τέτοια αίσθηση που είχαν νομίσει ότι μόνο τέτοιους ρόλους μπορούσε να παίξει, καθώς την είχαν ταυτίσει ως άνθρωπο στην πραγματική της ζωή με την Βάνα.

Επειδή δεν τους δεχόταν αυτούς τους ρόλους, διότι φοβήθηκε την τυποποίηση και ταύτιση, συνολικά έκανε λιγότερες σειρές από όσες θα μπορούσε.

Μάλιστα είχε τονίσει και ότι μια τέτοια εντύπωση, διαχρονικά, επικράτησε και στο κοινό που την γνώρισε μέσα από την τηλεόραση, καθώς λόγω της αίσθησης που έκανε ο ρόλος αυτός και των διαρκών επαναλήψεων της σειράς για πολλά χρόνια, η κοινή γνώμη την είχε σταθερά ταυτίσει με το ρόλο της Βάνας.

Ως αποτέλεσμα, μολονότι η ηθοποιός έκανε και σε άλλες σειρές πρωταγωνιστικούς ρόλους, το κοινό διατήρησε στη μνήμη του την Βάνα Δάγκα και δυσκολευόταν να την αποδεχτεί σε κάτι διαφορετικό. Αντιθέτως, όπως προσθέτει συχνά, η τηλεοπτική αποχή της για αρκετά έτη μετά το Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο δεν ήταν δική της επιλογή, αλλά αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και της συνεπακόλουθης μείωσης των εγχώριων σίριαλ στο ελάχιστο, με συνέπεια τις μικρές πιθανότητες εξεύρεσης νέων ρόλων – φαινόμενο που έπληξε και γενικότερα όλο τον κλάδο των Ελλήνων ηθοποιών.

“Η Τερέζ ( κατά κόσμο πατσαβούρα) έπαιρνε τον πρώτο χρόνο  στη σειρά Οι Μεν και οι Δε 10.000 δραχμές και ήταν η μόνη που πήρε 100% αύξηση και έπαιρνε 20.000 δραχμές ανά επεισόδιο”.

Η Τερέζ όπως είναι λογικό δεν υπάρχει πια. “Έχω κάνει τάφο για την Τερέζ και τον γιο της τον Ερμή στο κτήμα μου στην Κινέττα. Και έχω βάλει εκεί μια ελιά”, είχε πει η Άννα Κουρή .

Άννα Κουρή: Ο ρόλος που της προκάλεσε ζημιά, ο σκύλος που έπαιρνε 20.000€ το επεισόδιο και οι άγνωστες πληροφορίες για τον σύζυγό της

Άννα Κουρή: Η προσωπική ζωή της ηθοποιού

Παρόλο που στο μυαλό των τηλεθεατών η Άννα Κουρή, που γνωρίσαμε ως Βάνα Δάγκα στη σειρά «Οι μεν και οι δεν», είναι για πάντα η «σύζυγος» του Διονύση, ή αλλιώς του Χάρη Ρώμα, στην πραγματικότητα η καρδιά της ηθοποιού είναι δοσμένη εδώ και χρόνια στον Βίκτωρα Πολυγερινό. Έτσι ονομάζεται ο σύζυγός της Άννας Κουρή με τον οποίο μετρά περισσότερα από 20 χρόνια σχέσης. Λίγο λιγότερα είναι τα χρόνια γάμου τους, καθώς αποφάσισαν να παντρευτούν για να γιορτάσουν την αγάπη τους πολύ καιρό αφού πρωτοσυναντήθηκαν, όπως έχει πει σε προγενέστερη συνέντευξή της η ηθοποιός.

«Με φροντίζει πολύ. Αλλά έχει έναν δικό του τρόπο να με φροντίζει. Με προστατεύει πολύ. Εκείνος βάζει πλυντήρια και τέτοια. Κάνει τις δουλειές σπιτιού που δεν μου αρέσουν καθόλου», είχε αποκαλύψει σε μία από τις φειδωλές της δηλώσεις για τον σύζυγό της η Άννα Κουρή. Η ίδια έλεγε:«Πραγματικά αλληλοσυμπληρωνόμαστε. Και στη διαφορετικότητα, και τα θέλω γούστα κλπ. Δεν χρειάζεται να μιλάμε και πολύ. Καμιά φορά μιλάμε και πολύ λίγο, πρέπει ίσως να μιλάμε πιο πολύ γιατί τα καταλαβαίνουμε όλα έτσι αλλά καλό είναι και να μιλάμε».

«Ο έρωτας έπαιζε πάντα τον σημαντικότερο ρόλο στην ζωή μου και αυτό γιατί αν δεν είμαι καλά συναισθηματικά δεν έχω ψυχική ισορροπία . Έχω την τύχη να την έχω βρει με τον άντρα μου εδώ και πολλά χρόνια, είχε πει η Άννα Κουρή σε άλλη συνέντευξή της».

Όπως και οι δηλώσεις της για εκείνον, έτσι και οι κοινές τους εμφανίσεις είναι λιγοστές.

Άννα Κουρή: Ο ρόλος που της προκάλεσε ζημιά, ο σκύλος που έπαιρνε 20.000€ το επεισόδιο και οι άγνωστες πληροφορίες για τον σύζυγό της

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo