Άννα Κουτσαφτίκη: Η αλλαγή για τον ρόλο στην “Μουρμούρα”, τα λόγια για την 8χρονη κόρη της και η πίστη στη θρησκεία

Άννα Κουτσαφτίκη: Οι άγνωστες πτυχές της ζωής της

Το 1973 στην Κηφισιά, γεννήθηκε η Ελληνίδα ηθοποιός, η οποία μόλις ολοκλήρωσε τη σχολική φοίτησή της, ακολούθησε σπουδές στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών απ’ όπου αποφοίτησε τέσσερα χρόνια μετά.

Παράλληλα ξεκίνησε να σπουδάζει υποκριτική στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν ενώ έκανε σπουδές και στο τραγούδι. Έγινε δημοφιλής στο ευρύ κοινό μέσα από τη συμμετοχή της στη “Μουρμούρα” με συμπρωταγωνιστή τον Σπύρο Τσεκούρα. Είναι λαμπερή, ευγενής, διαθέτει χιούμορ, είναι γήινη και καθόλου τοξική κάτι που την κάνει ιδιαιτέρως αγαπητή. Πέρα από το εξαιρετικό ταλέντο της είναι άνθρωπος ακέραιος κάτι που σήμερα σπανίζει στην εποχή μας.

“Ήξερα από μικρή ότι αγαπώ την τέχνη, λέει η Άννα Κουτσαφτίκη. Το τραγούδι και το θέατρο. Ήξερα ότι θα γίνω ηθοποιός. Αυτό ήταν το επάγγελμα που θα ακολουθούσα. Ναι, υπήρχαν αντιδράσεις από την οικογένειά μου, αλλά τελικά σπούδασα αυτό που ήθελα, επέλεξα το επάγγελμα που μου άρεσε, γιατί αυτό ήταν το χάρισμά μου. Αν πήγαινα ενάντια σε αυτό το χάρισμα, θα ήμουν δυστυχής, Ο Θεός δίνει τα χαρίσματα. Επίσης από μικρή ήξερα ότι ήθελα να κάνω οικογένεια και παιδιά. Και ο Θεός μού έδωσε αυτή την ευλογία, παντρεύτηκα και έκανα ένα παιδί. Αυτός ήταν ο προσανατολισμός και ο σκοπός μου. Μέσα στην οικογένειά μου νιώθω ασφάλεια και αγάπη”. Για το μυστικό της επιτυχίας του γάμου της έχει αναφέρει. “Όταν υπάρχει επένδυση αγάπης. Όταν υπάρχει από τον έναν και τον άλλον η διάθεση να γεφυρωθούν οι διαφορές και οι αποστάσεις. Άλλη η γυναικεία φύση, άλλη η ανδρική. Αυτές οι δύο φύσεις χρειάζονται κατανόηση για να συμφιλιωθούν. Χρειάζεται πραγματική θέληση και από τις δυο πλευρές, συμπαράσταση, προσπάθεια, γιατί αν ο αγώνας γίνεται μόνο από τη μια πλευρά το πράγμα δεν προχωρά”.

Άννα Κουτσαφτίκη: Η αλλαγή για τον ρόλο στην “Μουρμούρα”, τα λόγια για την 8χρονη κόρη της και η πίστη στη θρησκεία

Στοιχεία από την προσωπική ζωή της Άννας Κουτσαφτίκη

“Η κορούλα μου είναι οκτώ ετών. Με βλέπει, αλλά δεν θέλω να μπλέξει το κεφαλάκι της με το επάγγελμα της μητέρας της και την αναγνωρισιμότητα. Με λίγα λόγια, δεν το κάνουμε και μεγάλο θέμα που η μαμά είναι ηθοποιός και ότι παίζει στη σειρά «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα». Το καλύτερό μου λοιπόν είναι όταν θα κοιτάξει το σχολείο της και όταν θα πέσει νωρίς για ύπνο. Η δουλειά της μαμάς τυγχάνει να έχει και μια δημοφιλία, αφού έχει σχέση με την υποκριτική και μέχρι εκεί”, αναφέρει η Άννα Κουτσαφτίκη.

“Από τις βασικές αναφορές μου στη ζωή είναι το δίκαιο, η αξιοκρατία, το κεφάλι ψηλά, το κούτελο καθαρό και η πολλή δουλειά. Δεν μου αρέσει το μέσο. Και η τελευταία αναφορά είναι η φιλία. Έχω πέντε καλούς φίλους από τα παλιά και με αυτούς πορεύομαι”, έχει αναφέρει η Άννα Κουτσαφτίκη.

“Πιστεύω πάρα πολύ στον Θεό. Εκείνος είναι η δύναμή μου. Γι’ αυτό έχω μεγάλη αισιοδοξία. Ο Θεός ξέρει. Πού ξέρετε, αυτό το μοντέλο ζωής που πάνε να μας επιβάλλουν μπορούμε να το εγκαταλείψουμε, όπως και τη ζωή στην πόλη. Τα πάντα ρει, που λέει και ο Ηράκλειτος. Οι άνθρωποι είναι φτιαγμένοι για να ελίσσονται και να προσαρμόζονται. Μπορούμε να αναζητήσουμε ένα καλύτερο μοντέλο ζωής, και ας φαντάζει ουτοπικό”, έχει πει η Άννα Κουτσαφτίκη.

Άννα Κουτσαφτίκη: Η αλλαγή για τον ρόλο στην “Μουρμούρα”, τα λόγια για την 8χρονη κόρη της και η πίστη στη θρησκεία

Η συμμετοχή της Άννας Κουτσαφτίκη στη «Μουρμουρά»

“Ο Σπύρος είχε πάρει ήδη τον ρόλο του Μπάμπη στη «Μουρμούρα» και οι ιθύνοντες έψαχναν το τηλεοπτικό του ταίρι, την Ξένια. Πέρασα, λοιπόν, από κάστινγκ και είδαν ότι ταιριάζουμε από το πρώτο δοκιμαστικό. Τον Σπύρο τον γνωρίζω από τα φοιτητικά μου χρόνια, καθώς σπουδάσαμε και οι δύο στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν.

Εντάχθηκα πολύ εύκολα στην ομάδα, γιατί οι άνθρωποι που την απαρτίζουν είναι υπέροχοι και δεμένοι μεταξύ τους και για μένα αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ο κόσμος την αγαπάει πολύ τη σειρά, δεν είναι τυχαίο, ότι είναι η μακροβιότερη κωμική σειρά στην ελληνική τηλεόραση. Ταυτίζεται σε πολλά σημεία με τους χαρακτήρες, γιατί οι χαρακτήρες ζουν στην Ελλάδα του σήμερα και βιώνουν τις ίδιες καταστάσεις. Εγώ απολαμβάνω αυτήν την επαφή – επικοινωνία με τον κόσμο (πολλές φορές καθόμαστε στον δρόμο και τα λέμε σαν φιλαράκια) και φυσικά τη συνεργασία μου με όλο το team.

Η Ξένια, που υποδύομαι, είναι μια δυναμική γυναίκα, εκπαιδευτικός και διευθύντρια Λυκείου. Είναι παντρεμένη κι έχει μια κόρη στην εφηβεία. Είναι οργανωτική, μεθοδική, αυστηρή, αισιόδοξη, πεισματάρα, ρομαντική και λάτρης της τέχνης. Δεν έχω πολλά κοινά στοιχεία με τον ρόλο. Θα αναφέρω ως κοινά μόνο τον δυναμισμό και την αγάπη για την τέχνη. Ίσως και λίγο την αισιοδοξία. Η συνεργασία μου με το υπόλοιπο team είναι καταπληκτική. Είμαστε μια ομάδα πολύ δεμένη. Δύσκολα θα ξαναβρώ πιστεύω τέτοιες συνθήκες συνεργασίας και σύμπραξης.

Τη συγκεκριμένη σειρά την αγαπούσα πριν συμμετάσχω σ’ αυτήν, ως τηλεθεάτρια για την αισθητική της, τους ηθοποιούς της, τη σκηνοθεσία της. Όταν προστέθηκα στην ομάδα της και γνώρισα τους ανθρώπους που την απαρτίζουν, την αγάπησα ακόμα περισσότερο. Όταν ήρθα σε επαφή με τον κόσμο και συνειδητοποίησα πόσο τον ανακουφίζει ψυχικά και πόση χαρά του δίνει, τη λάτρεψα, λέει η Άννα Κουτσαφτίκη”.

“Έχω ξεχάσει το σίδερο στην πρίζα και έχω γυρίσει σπίτι πολύ γρήγορα. Ο άντρας μου είναι τέρας οργάνωσης και πάρα πολύ πρακτικός και μπορεί να ασχοληθεί με 15.000 πράγματα το δευτερόλεπτο. Είμαστε δέκα χρόνια μαζί αλλά δεν έχουμε ιδιαίτερα μουρμούρα. Ούτε σε αυτό έχω κοινά με τη Ξένια γιατί εκείνη έχει την τάση γενικώς να μουρμουράει” δήλωσε η Άννα Κουτσαφτίκη.”Η ζωή μου με την τηλεόραση έχει αλλάξει προς το καλύτερο, έχει φέρει και περισσότερες προτάσεις επαγγελματικές, δεν έχω υποκύψει σε πολλές γιατί θέλω χρόνο για το παιδί μου. Αλλά υπάρχουν κάποιες απολαβές στην τηλεόραση που στο θέατρο δεν υπάρχουν. Έχουν υπάρξει περίοδοι στο θέατρο ειδικά τα τελευταία χρόνια, επειδή ήθελα να κάνω δουλειές που αγαπούσα πολύ, δεν είχαν πολλά χρήματα και της έκανα και δεν έβγαινε ο μήνας”.

Άννα Κουτσαφτίκη: Η αλλαγή για τον ρόλο στην “Μουρμούρα”, τα λόγια για την 8χρονη κόρη της και η πίστη στη θρησκεία

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo