Ανθή Βούλγαρη: Η πίστη της στο Θεό, ο όγκος στο κεφάλι και το θαύμα του Αγίου Ιωάννη Ρώσου

by Τόνια Τζαφέρη

Ανθή Βούλγαρη: Η πίστη της στο Θεό και ο όγκος στο κεφάλι

Ανθή Βούλγαρη: Ανθή Βούλγαρη, σπούδασε στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Εργάστηκε σε εφημερίδες και από την ψυχαγωγία στην ενημέρωση:

«Είναι αστείο αυτό που λέμε: είσαι ενημερωτικός, είσαι ψυχαγωγικός. Όταν είσαι δημοσιογράφος, είσαι δημοσιογράφος. Κάποια πράγματα τα κάνεις καλύτερα, κάποια χειρότερα. Η ψυχαγωγία δεν είναι εύκολο πράγμα.

Εγώ νομίζω ότι είμαι καλύτερη στην ενημέρωση. Γι’ αυτό κι έφυγα από το κομμάτι της ψυχαγωγίας. Νομίζω δεν είμαι καλή στην ψυχαγωγία, ήμουν λίγο ξινή. Αυτή την αίσθηση έχω», είπε πρόσφατα η Ανθή Βούλγαρη.

Ανθή Βούλγαρη: Η πίστη της στο Θεό και ο όγκος στο κεφάλι

Η δύσκολη περιπέτεια της Ανθής Βούλγαρη με την υγεία της

Για την περιπέτεια της υγείας της και την εμπειρία της από τη χειρουργική της επέμβαση στο κεφάλι μίλησε η Ανθή Βούλγαρη το 2019.

Η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια πριν από δύο χρόνια διαγνώστηκε με έναν καλοήθη όγκο στο κεφάλι. Μετά από επιληπτική κρίση, αναγκάστηκε να υποβληθεί σε κρανιοτομή, προκειμένου να αφαιρεθεί. Διότι υπήρχε κίνδυνος να σπάσει και να πάθει εγκεφαλικό.

Όπως είπε η Ανθή Βούλγαρη όλα συνέβησαν το καλοκαίρι του 2017. «Μόλις είχα τελειώσει την εκπομπή και ένιωθα διαρκώς πολύ κουρασμένη. Δεν είχα όρεξη, δεν μπορούσα να σταθώ στα πόδια μου, είχα πονοκεφάλους, αλλά λέω εντάξει, από την κούραση θα είναι.

Μέχρι που ήρθε η επιληπτική κρίση. Αυτό μου συνέβη την ώρα που κοιμόμουνα, δεν κατάλαβα τίποτα. Ήμουν με τον Κώστα και θυμάμαι απλά να με ταρακουνάει και να μου λέει: ‘Πες μου ποιος είμαι’ και ξέρεις, λέω ‘τι λέει τώρα; γιατί μου το λέει αυτό;’ και μέχρι να πάμε στο νοσοκομείο δεν είχα καταλάβει. Αν σου πω ότι δεν θυμάμαι πώς έφτασα στο νοσοκομείο».

Συνεχίζοντας είχε πει: «Μετά είχα ένα κενό. Θυμάμαι απλά ότι με βάζανε στον αξονικό τομογράφο. Εγκεφαλογραφήματα, κόντρα εξετάσεις. Ήμουν μία εβδομάδα μέσα στο νοσοκομείο κι εγώ πίστευα ότι είχα πάθει υπερκόπωση.

Μέχρι που βγήκαν τα αποτελέσματα και μου λένε: ‘Βρίσκουμε κάτι στο κεφάλι σου, ένα ογκάκι’. Ωπ! Ογκάκι; Φαίνεται ότι δεν είναι κακοήθεια, αλλά πρέπει να το δούμε. Στην αρχή, δεν το πίστευα. Αλλά όταν άρχισα να το σκέφτομαι, είπα ok, θα το αντιμετωπίσουμε.

Μου είπαν ότι είναι ένα σηρραγγώδες αιμαγκίωμα, που αυτό θα είναι σαν βόμβα στο κεφάλι σου. Αν το κρατήσεις, δεν ξέρουμε πότε θα σκάσει και τι θα συμβεί, γιατί εγώ είμαι ένας άνθρωπος που αθλούμαι, αγχώνομαι, είναι η ένταση της δουλειάς.

Η βαθιά θρησκευτική πίστη της Ανθής

Η Ανθή Βούλγαρη είχε μοιραστεί  πως μέχρι να έρθει η ώρα του χειρουργείου, είχε επισκεφθεί όποιο μοναστήρι έβρισκε. Όπως είπε, πίστευε πάντα στον Θεό, αλλά τώρα είχε έναν παραπάνω λόγο. Όπως είχε πει: «Είχα γυρίσει όλα τα μοναστήρια.

Πήγαινα παντού, θυμάμαι ότι έμενα μόνη μου για να προσευχηθώ ουσιαστικά, να αφοσιωθώ σε αυτό. Και άλλαξε ο τρόπος που σκεφτόμουν. Μέχρι τότε με ένοιαζε το πώς θα δουλέψω, τι θα κάνω, πώς θα πληρώσω τους λογαριασμούς. Από τότε έχω γίνει ζαμάν φου».

Όσο για την επέμβαση, η Ανθή Βούλγαρη περιέγραψε: «Λίγες ώρες πριν το χειρουργείο είσαι εσύ και ο εαυτός σου. Έκλαψα πολύ αλλά το πιο δύσκολο είναι την ώρα που με πήρανε, με βάζουνε στο κρεβάτι, μου φοράνε τα σκουφάκια και τις ρόμπες και λέω:

Ήμουν 8 ώρες μέσα στο χειρουργείο».

Αναφερόμενη στην μορφή του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου που είδε, είπε: «Είμαι στο χειρουργείο και πριν ξυπνήσω, ξέρω ότι είμαι καλά. Γιατί βλέπω μία μορφή, ξέρω ότι κοιμάμαι. Δεν έχω ξαναδεί πιο όμορφο άνδρα στη ζωή μου. Μια μορφή τόσο λαμπερή, ένα χαμόγελο απίστευτο και μου γνέφει ότι όλα είναι καλά.

Αλλά καταλαβαίνω ότι δεν είναι γιατρός και μου έρχεται στο κεφάλι ότι είναι ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος. Ήταν η μόνη μορφή που δεν ήξερα. Ήταν ο μόνος άγιος που δεν είχα πάει ποτέ να προσκυνήσω. Και ξυπνάω και λέω στην μάνα μου: ‘Μαμά, έχουμε εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου;’ μέσα στην ζάλη.

Η μάνα μου νόμιζε ότι τα’ χασα. Όταν συνήλθα την επόμενη ημέρα λέω ‘αποκλείεται, κάπου είναι η εικόνα του’. Και διηγούμαι το τι έχει συμβεί. Ήταν πολύ ζωντανό όλο αυτό. Ξέρω πολύ καλά ποιος ήταν δίπλα μου εκείνη την στιγμή».

Ο παραδοσιακός γάμος της Βούλγαρη στο Πήλιο

H δημοσιογράφος Ανθή Βούλγαρη παντρεύτηκε τον Σεπτέμβριο τον αγαπημένο της Κώστα Κωνσταντινίδη, σε μια ρομαντική και παραδοσιακή τελετή στο Πήλιο.

Ανθή Βούλγαρη: Η πίστη της στο Θεό και ο όγκος στο κεφάλι

Η ίδια ήταν εντυπωσιακή μέσα σε ένα δαντελένιο νυφικό και έφτασε στην εκκλησία με άλογο. Τηρώντας όλα τα παραδοσιακά έθιμα του Πηλίου. Πήρε νερό με τη στάμνα, πήγε στην εκκλησία με άλογο και παραδοσιακή μουσική.

Ανθή Βούλγαρη: Η πίστη της στο Θεό και ο όγκος στο κεφάλι

Ανθή Βούλγαρη: Η πίστη της στο Θεό και ο όγκος στο κεφάλι

Ο αγαπημένος της Ανθής ήταν ο άντρας που στάθηκε στο πλευρό της στην περιπέτεια που πέρασε με την υγεία της, όταν χρειάστηκε να κάνει επέμβαση στο κεφάλι για αφαίρεση όγκου.

Στην πιο σημαντική στιγμή της ζωής τους, η Ανθή Βούλγαρη και ο αγαπημένος της είχαν κοντά τους λίγους και πιο σημαντικούς ανθρώπους. Κουμπάροι του ζευγαριού ήταν ο δημοφιλής τραγουδιστής Πέτρος Ιακωβίδης και δυο ακόμη φίλοι της νύφης και του γαμπρού.

Ανθή Βούλγαρη: Η πίστη της στο Θεό και ο όγκος στο κεφάλι

 «Γάμος και πρεμιέρα μαζί. Δύσκολος συνδυασμός, αλλά τόσο συναρπαστικός. Η αλήθεια είναι πως πέρασα σε διαφορετική φάση τόσο στην προσωπική μου ζωή όσο και στην επαγγελματική μου πορεία. Άνοιξα ταυτόχρονα δύο νέες σελίδες, εξίσου σημαντικές για εμένα. Πιστεύω πως τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία. Ήταν η ώρα να προχωρήσω και στους δύο τομείς».

Ανθή Βούλγαρη: Η πίστη της στο Θεό και ο όγκος στο κεφάλι

«Στο Μega ένιωσα από την πρώτη στιγμή μια μεγάλη αγκαλιά. Ένιωσα σαν να μπήκα σε μια μεγάλη οικογένεια. Η διοίκηση, οι συνάδελφοι, όλοι με υποδέχτηκαν θερμά. Είμαι πολύ ευχαριστημένη. Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να φέρω κάτι διαφορετικό στην πρωινή ενημερωτική ζώνη, πάντως φιλοδοξώ να εκφράζω τον απλό πολίτη.

«Με τον Ιορδάνη (Χασαπόπουλο) μετράμε ήδη τρία χρόνια συνεργασίας και σου λέω χωρίς κανέναν ενδοιασμό πως έχουμε γίνει πολύ καλή ομάδα. Την πρώτη χρονιά της συνεργασίας μας, όταν είχα στήλη μέσα στη δική του εκπομπή στο Open, είχαμε συγκρουστεί πολλές φορές. Όταν τον επόμενο χρόνο παρουσιάσαμε μαζί εκπομπή, δέσαμε τόσο πολύ που πραγματικά θεωρώ πως είμαι ευλογημένη που συνεργαζόμαστε.

Η Ανθή Βούλγαρη για τον χώρο της δημοσιογραφίας:

Ο Ιορδάνης είναι απίστευτα δοτικός. Παρόλο που έχει γράψει χιλιόμετρα στη δημοσιογραφία, αφήνει χώρο σε νέους ανθρώπους και νέες ιδέες. Θα τον χαρακτήριζα gentleman της δημοσιογραφίας».

«Πίσω από τις κάμερες, υπάρχουν γέλιο, ένταση, αγωνία, χαρά. Πολλά συναισθήματα. Η ομάδα λειτουργεί σαν μια μεγάλη οικογένεια. Η δουλειά δεν σταματάει ποτέ. Όλη μέρα δουλεύουμε και χτίζουμε την εκπομπή».

«Κάθε μέρα ξυπνάω γύρω στις 3.45. Ντους, πρωινό, καφές στο χέρι και ξεκινάμε! Μέχρι και τις 3 μ.μ. είμαι στο κανάλι. Eπιστρέφω σπίτι, μαγειρεύω, παίζω με τον σκύλο μου, τη Λάρα, κοιμάμαι καμιά ώρα και το απόγευμα το περνάω στο γυμναστήριο. Ακολουθούν τα Δελτία Ειδήσεων, η βραδινή σύσκεψη και ύπνος.

Το πρωινό είναι απαιτητικό. Χάνω σίγουρα πολλές ώρες ύπνου. Κατά τ’ άλλα, προσπαθώ να υπάρχει ισορροπία μεταξύ προσωπικής ζωής και δουλειάς. Το βέβαιο είναι πως αν δεν αγαπούσα αυτήν τη δουλειά, δεν θα τα έβγαζα εύκολα πέρα».

«Δεν πιστεύω στα σοβαρά και στα ελαφριά θέματα. Πιστεύω στην προσέγγιση. Όλα τα θέματα απαιτούν ρεπορτάζ. Σαφώς η επικαιρότητα είναι περισσότερο απαιτητική, επειδή η είδηση πρέπει να μεταφερθεί με απόλυτη ακρίβεια και διασταυρωμένη από κάθε της πλευρά. Δεν επηρεάζομαι ψυχολογικά. Το έμαθα με τα χρόνια. Στις αρχές γυρνούσα σπίτι ράκος. Τώρα, σαφώς ασχολούμαι με τα θέματα, αλλά δεν τα βάζω μέσα μου».

«Όταν έχω χρόνο, χαλαρώνω διαβάζοντας λογοτεχνία και περνάω πολλή ώρα στο γυμναστήριο ή κάνοντας ιππασία. Λατρεύω τα άλογα».

«Δεν άλλαξε κάτι επειδή παντρεύτηκα. Πάντα δούλευα δύσκολες και αρκετές ώρες. Η δημιουργία οικογένειας δεν είναι αυτοσκοπός. Αν έρθει ένα παιδάκι, ήρθε», είπε η Ανθή Βούλγαρη.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα