Απίστευτο κιόμως αληθινό: Η Μις Αγγλία έγινε η πρώτη γυναία στην ιστορία των καλλιστείων που διαγωνίζεται χωρίς μακιγιάζ

Μις Αγγλία: Δείτε φωτογραφίες της νεαρής διαγωνιζόμενης

Ένα κορίτσι από την Αγγλία έγραψε τη δική της ιστορία στις πασαρέλες, αφού ήταν η πρώτη γυναίκα διαγωνιζόμενη που εμφανίστηκε χωρίς μακιγιάζ.

Χάρη στα σχεδόν τέλεια πρότυπα ομορφιάς που έχουν «καπελώσει» τις γυναίκες όλα αυτά τα χρόνια, το μακιγιάζ παίζει σημαντικό ρόλο στην εικόνα. Οι περισσότερες γυναίκες αισθάνονται άβολα να κυκλοφορήσουν δημόσια χωρίς ίχνος foundation ή μάσκαρα στο πρόσωπό τους.

Αλλά αυτό ακριβώς έκανε η φοιτήτρια πολιτικής, Melisa Raouf – και έτυχε μιας σημαντικά εκπληκτικής υποδοχής. Η 20χρονη επέλεξε να διαγωνιστεί στα καλλιστεία ομορφιάς Miss England χωρίς το συνηθισμένο μακιγιάζ που βλέπουμε συχνά στις διαγωνιζόμενες. Στην πραγματικότητα, είναι η πρώτη φορά στην 94χρονη ιστορία των καλλιστείων που μια διαγωνιζόμενη δεν χρησιμοποιεί μακιγιάζ – και η Raouf είχε έναν σημαντικό λόγο για να το κάνει.

Η Raouf βασίστηκε μόνο στη φυσική της ομορφιά όταν εμφανίστηκε στον ημιτελικό του διαγωνισμού στο Λονδίνο και αφού «εντυπωσίασε» τους κριτές, πέρασε στον τελικό γύρο. Αποκάλυψε ότι αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει μακιγιάζ ακριβώς για να κάνει μια δήλωση για την εσωτερική ομορφιά σε μια εποχή εμμονής με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Είχα θάρρος αλλά έτρεμα ταυτόχρονα, ήταν τόσο καταπληκτικό που κέρδισα με αυτόν τον τρόπο».

Και πρόσθεσε: «Σημαίνει πολλά για μένα, καθώς πιστεύω ότι πολλά κορίτσια διαφόρων ηλικιών μακιγιάρονται επειδή αισθάνονται ότι πιέζονται να το κάνουν. Οι ατέλειές μας μας κάνουν αυτό που είμαστε και αυτό είναι που κάνει κάθε άτομο μοναδικό».

Δείτε το βίντεο από την εμφάνιση της Μις Αγγλία

Η φοιτήτρια του King’s College δήλωσε ότι έχει κατακλυστεί από θετικά μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τότε που έκανε την τολμηρή κίνηση να βγει στην πασαρέλα χωρίς μακιγιάζ.

«Τόσα πολλά κορίτσια μου έστειλαν μηνύματα λέγοντάς μου πώς τις έκανα να νιώσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τον εαυτό τους», είπε. «Με την ψυχική υγεία να είναι τόσο μεγάλο θέμα, θέλω να κάνω όλα τα κορίτσια να νιώθουν καλά. Θέλω απλώς να καταργήσω όλα τα πρότυπα ομορφιάς. Νιώθω ότι όλα τα κορίτσια είναι όμορφα με τον δικό τους τρόπο».

Η μέλλουσα βασίλισσα ομορφιάς σκοπεύει τώρα να διαγωνιστεί στον τελικό με «γυμνό» πρόσωπο, προσθέτοντας: «Θα ήθελα πολύ να χρησιμοποιήσω την πλατφόρμα μου ως Μις

Related posts

Μις Υφήλιος: Αυτή είναι η θέση που κατέκτησε η Ελληνίδα, Κορίνα Εμμανουηλίδου, στον διαγωνισμό ομορφιάς

Η Ελληνίδα υποψήφια Μις Υφήλιος 2022: Αυτή είναι η 22χρονη Κορίνα από τη Βέροια ανάμεσα στις ομορφότερες γυναίκες του κόσμου

Την γνωρίσαμε στο “Big Brother”: Αυτή είναι η φετινή Σταρ Ελλάς που κέρδισε στα καλλιστεία

Την κορόιδευαν αλλά σήμερα την θαυμάζουν : Η Μις Αγγλία 2022 όταν ήταν μικρή έπεσε θύμα bullying

Δεν έχει ξαναγίνει στα 94 χρόνια ιστορίας: Η Μις Αγγλία γίνεται η πρώτη στα καλλιστεία που διαγωνίζεται χωρίς μακιγιάζ

Χωρίς ίχνος μακιγιάζ στα καλλιστεία: Η Μις Αγγλία γίνεται η πρώτη στην ιστορία των καλλιστείων που διαγωνίζεται αμακιγιάριστη

Ρία Δελούτση: H μεγάλη επιτυχία στα καλλιστεία, ο θάνατος του γιου της και η απομόνωση

Ιωάννα Λίλη: Οι πλαστικές επεμβάσεις, ο διαγωνισμός καλλιστείων και η πρόταση γάμου μετά από δέκα ημέρες γνωριμίας

Από την Ινδία η ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο