Από τι πέθανε πραγματικά η Βασίλισσα Ελισάβετ;

by Τόνια Τζαφέρη
Από τι πέθανε πραγματικά η Βασίλισσα Ελισάβετ;

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τι αναφέρει το το πιστοποιητικό θανάτου της

Ήταν 8 Σεπτεμβρίου όταν η μακροβιότερη βασίλισσα, άφησε την τελευταία της πνοή, χωρίς όμως να έχουν γίνει γνωστά τα ακριβή αιτία θανάτου της.

Από τι πέθανε πραγματικά η Βασίλισσα Ελισάβετ;

Από γηρατειά πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ, σύμφωνα με το πιστοποιητικό θανάτου της που δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα.

Η επιβεβαίωση και ο λόγος θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ

Ο γενικός ληξίαρχος της Σκωτίας, Paul Lowe, επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος της βασίλισσας καταγράφηκε στο Aberdeenshire στις 16 Σεπτεμβρίου. Το έγγραφο αναφέρει ότι η 96χρονη μονάρχης πέθανε στις 3.10 μ.μ. της 8ης Σεπτεμβρίου στο κάστρο Balmoral, στο Ballater. Η πριγκίπισσα Άννα καταχώρησε τον θάνατο της μητέρας της.

Το αρχείο δείχνει ότι η βασίλισσα πέθανε λίγο περισσότερο από τρεις ώρες πριν από την ανακοίνωση της είδησης από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ με ανακοίνωσή του στις 6.30 μ.μ.

Η ώρα θανάτου επιβεβαιώνει ότι η βασίλισσα πέθανε καθώς πολλά μέλη της οικογένειάς της ταξίδευαν ακόμη για να τη δουν. Ο βασιλιάς, η βασίλισσα σύζυγος και η πριγκίπισσα Royal βρίσκονταν στο Balmoral επειδή βρίσκονταν ήδη στη Σκωτία αναλαμβάνοντας υποχρεώσεις.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας, ο κόμης και η κόμισσα του Ουέσσεξ και ο δούκας του Γιορκ, είχαν πετάξει από τη RAF Northolt, έφτασαν στο αεροδρόμιο του Αμπερντίν στις 3.50μμ και έφτασαν στο Balmoral λίγο μετά τις 5μμ. Ο Δούκας του Σάσεξ, που ταξίδευε ξεχωριστά, έφτασε στο Balmoral λίγο πριν από τις 8μμ.

Προτεινόμενα