Αποκλείεται να το γνωρίζεις: Γιατί πολλά ξενοδοχεία δεν έχουν δωμάτια με τον αριθμό 420;

Ξενοδοχεία: Γιατί λείπει το δωμάτιο με αριθμό 420;

Οι πιο παρατηρητικοί θα το έχουν πάρει χαμπάρι και θα έχουν συνειδητοποιήσει πως από κάθε ξενοδοχείο λείπει το δωμάτιο με τον αριθμό 420! Γιατί όμως;

Ίσως να το έχεις παρατηρήσει επισκεπτόμενος κάποιο ξενοδοχείο. Αν όχι, δες τι συμβαίνει παρακάτω. Πολλά ξενοδοχεία αποφεύγουν να έχουν δωμάτια με τον αριθμό 420. Και αυτό σίγουρα αυτό δεν είναι μια τυχαία επιλογή.

Ο λόγος είναι, όπως εξηγεί και η βρετανική Telegraph, ότι ο αριθμός 420 σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την κάνναβη. Το ίδιο ισχύει για παράδειγμα και με την ώρα 4:20 ή με την ημερομηνία 4.20 δηλαδή 20 Απριλίου όπως γράφεται στις ΗΠΑ. Τι σημαίνει αυτό; Η 4η Απριλίου ή 4/20 όπως γράφουν τη συγκεκριμένη ημερομηνία στις ΗΠΑ, έχει καθιερωθεί ως «ημέρα γιορτής» για το κάπνισμα μαριχουάνας. Εξ’ ου, λοιπόν, και η σύνδεση!

Ο λόγος που τα ξενοδοχεία δεν έχουν δωμάτιο με αριθμό 420

Θεωρητικά, λοιπόν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτός ο συγκεκριμένος αριθμός αποτελεί πόλο έλξης για τους καπνιστές μαριχουάνας. Έτσι, τα ξενοδοχεία σκέφτηκαν πως μπορεί να είναι μια λύση το να μην υπάρχει καθόλου αυτός ο αριθμός δωματίου. Για εντελώς διαφορετικό λόγο, τα ξενοδοχεία προσφέρουν σαμπουάν και αφρόλουτρο αλλά όχι οδοντόκρεμα.

Από τα παράξενα αυτής της ιδιαιτερότητας με τον αριθμό 420 είναι ότι ένα ξενοδοχείο στο Κολοράντο, όπου η χρήση της μαριχουάνας είναι νόμιμη, αποφάσισε να γράψει πάνω στην πόρτα τον αριθμό «420». Γιατί το έκανε αυτό; Γιατί είχαν κλέψει αρκετές φορές την ταμπέλα με τον συγκεκριμένο αριθμό ώστε να την κρατήσουν ως αναμνηστικό.

Επίσης, άλλο ένα ξενοδοχείο κατήργησε εντελώς το συγκεκριμένο δωμάτιο με αυτό τον αριθμό. Ενώ υπήρχε αυτό το δωμάτιο, αποφάσισαν να το κλείσουν. Ο χώρος χρησιμοποιείται πλέον αλλιώς. Τα δωμάτια σταματούν στο 419 και συνεχίζουν στο 421.

Παρατήρησε την επόμενη φορά τους αριθμούς στα δωμάτια

Προκειμένου να αποφύγουν λοιπόν τα παραπάνω προβλήματα αρκετά ξενοδοχεία ακολουθούν αυτή την τακτική. Παραλείπουν το συγκεκριμένο αριθμό από την αρίθμηση και συνεχίζουν από τον αριθμό 421 εφόσον αυτός υπάρχει. Έτσι δεν υπάρχει κανένας συγκεκριμένος «πόλος έλξης» για όσους κάνουν χρήση της κάνναβης.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα επισκεφθείς ένα ξενοδοχείο δες τις ταμπέλες. Τα δωμάτια που ξεκινούν από 400 συνήθως βρίσκονται στον τέταρτο όροφο. Αν δεν δεις τον αριθμό 420, τότε ξέρεις γιατί συμβαίνει αυτό.

Related posts

Εργαζόμενη κοπέλα η Γαία Μερκούρη: Το υπέροχο βίντεο από το ξενοδοχείο του Ματέο Παντζόπουλου στην Άνδρο

Ξενοδοχείο στη Νάξο θα κρατήσει κλειστό ένα παράθυρο δωματίου για να κλωσήσει ένα γεράκι τα αυγά του

Το ακριβότερο ξενοδοχείο στην Ελλάδα: Δεν βρίσκεται ούτε στην Μύκονο, ούτε στην Σαντορίνη αλλά θυμίζει αρχαίο ανάκτορο

Γιώργος Νταλάρας: Το αληθινό του όνομα, η εργασία από 7 ετών και η επεισοδιακή γνωριμία με την γυναίκα της ζωής του

Σπίτι του 1920: Βρίσκεται απομονωμένο και νοικιάζεται στο Airbnb – Το εσωτερικό του εντυπωσιάζει

Βίκυ Διαμαντοπούλου: Όσα δεν γνώριζες για την προσωπική της ζωή, η καταγωγή της και τα καστς για τις Άγριες Μέλισσες

Κατερίνα Λάσπα: Η ψυχική ασθένεια, οι δύσκολες στιγμές στον γάμο της, η απόσυρση από την τηλεόραση και η αφοσίωση στις κόρες της

Μέμα Σταθοπούλου: Το “σκληρό κορίτσι” του κινηματογράφου, αφοσίωση στα παιδιά της και η απώλεια της κόρης της σε τροχαίο

Επιχειρηματίας: Αδυνατεί να εξοφλήσει τα χρέη της και κάνει απεργία πείνας έξω από την ΔΕΗ