Ασύλληπτη ιστορία: Μητέρα γέννησε εννιάδυμα και επέστρεψε στο σπίτι μαζί τους 19 μήνες μετά

Εννιάδυμα μωρά: Μέχρι σήμερα ζούσαν με ιατρική υποστήριξη στην Καζαμπλάνκα

Μία είδηση κοινοποιήθηκε πριν από περίπου έναν χρόνο και μία γυναίκα γέννησε εννέα μωρά είχε κάνει τον γύρο του κόσμου. Μάλιστα, πριν από τον τοκετό η 25χρονη μητέρα είχε χρειαστεί να μεταφερθεί αεροπορικώς από το Μάλι στην Καζαμπλάνκα για εξειδικευμένη ιατρική περίθαλψη.

Η Halima Cissé, από το Τιμπουκτού, γέννησε στις αρχές Μαΐου του 2021 πέντε κοριτσάκια και τέσσερα αγοράκια. Μέχρι σήμερα ζούσαν με ιατρική υποστήριξη στην Καζαμπλάνκα. γεννήθηκαν με καισαρική στις 30 εβδομάδες κύησης και ζύγιζαν μεταξύ 500 γραμμαρίων και ενός κιλού έκαστο.

Λόγω της πρόωρης γέννησής τους, υπήρχαν φόβοι για προβλήματα υγείας, όπως σηψαιμία και εγκεφαλική παράλυση, γι’ αυτό και πέρασαν τους πρώτους μήνες της ζωής τους στο νοσοκομείο. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν σε διαμέρισμα όπου λάμβαναν 24ωρη περίθαλψη από το προσωπικό του μαιευτηρίου.

Δείτε τα όγια της υπουργού υγείας για τη γυναίκα που γέννησε εννιάδυμα

«Χαρά και ικανοποίηση που τους βλέπουμε σε καλή κατάσταση. Τα μωρά και η μαμά είναι καλά και έφτασαν με ασφάλεια στο Μαλί. Το κράτος τήρησε τις υποσχέσεις του, δόξα τω Θεώ», είπε η υπουργός Υγείας Ντιεμινάτου Σανγκαρέ.

Η Καντίντια, η Φατούμα, η Χάγια, η Αντάμα, η Ομού, ο Μαχάμεντ, ο Ουμάρ, ο Ελχαντί και ο Μπαχ ζουν πλέον με τους γονείς τους, με τον πατέρα τους να σημειώνει πως είναι όλα τους διαφορετικά. «Έχουν όλα διαφορετικούς χαρακτήρες. Κάποια είναι ήσυχα άλλα πιο θορυβώδη και κλαίνε διαρκώς. Κάποια θέλουν αγκαλιά όλη την ώρα. Είναι όλα τους πολύ διαφορετικά που είναι πλήρως φυσιολογικό». Μάλιστα, είπε πως τα μωρά έχουν γίνει διάσημα πλέον στο Μάλι και ο κόσμος «τρελαίνεται όταν τα βλέπει από κοντά». Το ζευγάρι είχε ήδη μία μεγαλύτερη κόρη.

Η Cissé, φοιτήτρια και ο 35χρονος, Abdelkader Arby, που εργάζεται στον στρατό δήλωναν στο ABC ότι πάντα ήθελαν παιδιά. «Όλοι θέλουν παιδιά… αλλά αν μου έλεγαν ότι εγώ, ο Abdelkader Arby, θα γινόμουν μια μέρα πατέρας εννέα παιδιών, δεν θα το πίστευα». Επίσης, σημείωσαν πως ο ερχομός των παιδιών τους ήταν δώρο από τον Θεό, αλλά αποτελεί και μεγάλη ευθύνη.

Related posts

Μαθεύτηκε σήμερα ποιος αγόρασε το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα – Πόσα χρήματα έδωσε

Έκτακτο: Ανακοίνωσε τα μαντάτα για τον Δημήτρη Σταρόβα η Ματίνα Παγώνη, πριν λίγο

Δυστυχώς δεν μπόρεσε να το ξεπεράσει ο Πέτρος Πολυχρονίδης – Του έγινε γνωστό νωρίς το πρωί