Μπάνιο χωρίς θέρμανση: Οι 5 έξυπνοι τρόποι για να γλυτώσετε λεφτά και για να είστε ζεστά τον χειμώνα

by Εύα Ζαχαριάδη
Μπάνιο χωρίς θέρμανση: Οι 5 έξυπνοι τρόποι για να γλυτώσετε λεφτά και για να είστε ζεστά τον χειμώνα

Μπάνιο χωρίς θέρμανση: Τα 5 έξυπνα κόλπα για να μην παγώσετε τον χειμώνα

Με τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και στο φυσικό αέριο, πολλοί κάνουν δεύτερες σκέψεις για το αν θα ανάψουν τη θέρμανση σ’ ένα δωμάτιο. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να μην ξοδέψετε μια περιουσία για να ζεσταθείτε στο μπάνιο.

Οι 5 τρόποι για να είναι το μπάνιο σας ζεστό χωρίς θέρμανση

Προσθέστε χαλί: Βάλτε ένα ζεστό χαλάκι στο μπάνιο σας και απλά αντικαταστήστε το με ένα αδιάβροχο κάθε φορά που κάνετε ντους. Εναλλακτικά μπορείτε να ρίχνετε πάνω στο χαλάκι σας μια πετσέτα όταν κάνετε μπάνιο για να μην το βρέχετε. Με αυτόν τον τρόπο το πάτωμα του μπάνιου σας θα είναι πολύ πιο ζεστό.

Μπάνιο χωρίς θέρμανση: Οι 5 έξυπνοι τρόποι για να γλυτώσετε λεφτά και για να είστε ζεστά τον χειμώνα

Αφήστε ανοιχτή την πόρτα όταν κάνετε μπάνιο: Αν θέλετε να εκμεταλλευτείτε τη ζέστη ενός καυτού μπάνιου και στο υπόλοιπο σπίτι, αφήστε την πόρτα ανοιχτή. Έτσι οι ζεστοί υδρατμοί του μπάνιου θα μεταφερθούν και στα υπόλοιπα δωμάτια, ζεσταίνοντας όλο το σπίτι.

Κλείστε όλες τις χαραμάδες: Ελέγξτε εξονυχιστικά το μπάνιο σας για να δείτε αν υπάρχουν χαραμάδες. Βάλτε ένα αναμμένο κερί κοντά σε παράθυρα και πόρτες για να δείτε αν μπαίνει από κάπου κρύος αέρας. Αν διαπιστώσετε πως μπαίνει κρύος αέρας, χρησιμοποιήστε σιλικόνη για να κλείσετε τις τρύπες και ειδικά κυλινδρικά stoppers που εμποδίζουν τον κρύο αέρα να μπει μέσα στο χώρο.

Μονώστε τα παράθυρα: Αν το μπάνιο σας έχει παράθυρα, μονώστε τα χρησιμοποιώντας ειδικό πλαστικό bubble wrap. Με αυτόν τον τρόπο θα βελτιώσετε σημαντικά τη θερμοκρασία του μπάνιου σας.

Πάρτε ένα ζεστό ρόφημα μαζί σας: Ο πιο απλός και οικονομικός τρόπος για να μην κρυώνετε μέσα στο μπάνιο σας είναι να φτιάξετε ένα καυτό ροφημα και να το πάρετε μαζί σας. Με το που θα βγείτε από την μπανιέρα και θα νιώσετε ότι κρυώνετε, πιείτε μερικές γουλιές από το ρόφημά σας και νιώστε αμέσως πιο ζεστοί. Άλλωστε όλα στο μυαλό σας είναι. Τι κι αν κρυώνετε για 2-3 λεπτά. Με το που θα ντυθείτε μετά το ντους θα αισθάνεστε και πάλι ζεστοί.

Προτεινόμενα