Δανάη Μιχαλάκη: «Έχω μία σχέση λατρείας με τον μπαμπά μου, ήμουν από κοριτσάκι ερωτευμένη μαζί του»

by Τόνια Τζαφέρη
Δανάη Μιχαλάκη: «Έχω μία σχέση λατρείας με τον μπαμπά μου, ήμουν από κοριτσάκι ερωτευμένη μαζί του»

Δανάη Μιχαλάκη: Η εξομολόγηση της ηθοποιού για τον πατέρας της

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη της η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε σε πολλές πτυχές της ζωής της αλλά και η αποκάλυψε την ιδιαίτερη σχέση και αγάπη που έχει για τον πατέρα της.

Η ηθοποιός γιορτάζει μαζί μας, την γιορτή του πατέρα και μιλά στο Queen.gr για τον άνθρωπο που θαυμάζει από παιδί. Η Δανάη Μιχαλάκη συγκινεί με τα τρυφερά της λόγια για τον μπαμπά της και ηθοποιό Γιώργο Μιχαλάκη.

Δανάη Μιχαλάκη: «Έχω μία σχέση λατρείας με τον μπαμπά μου, ήμουν από κοριτσάκι ερωτευμένη μαζί του»

Στα δικά της μάτια, ο πατέρας της και ηθοποιός Γιώργος Μιχαλάκης, είναι το πρότυπό της από παιδί. Η Δανάη Μιχαλάκη έχει μία ιδιαίτερη σχέση μαζί του και παραδέχεται πως μοιάζουν ως χαρακτήρες. Τον περσινό Αύγουστο εκείνος, αρκετά συγκινημένος την συνόδεψε ως νύφη στο γάμο της με τον επίσης ηθοποιό Γιώργο Παπαγεωργίου, σε μία αξέχαστη μεταξύ τους στιγμή. Στην συνέντευξή μας φυσικά αναφερόμαστε και σε μία ακόμη στιγμή, αυτή την φορά επαγγελματική, την οποία θα ζήσει σε λίγες μέρες με το φινάλε των Άγριων Μελισσών. Η Δρόσω θα μας αποχαιρετήσει μετά από τρες συναρπαστικές τηλεοπτικές σεζόν και στην θέση της θα έρθει η Ισμήνη, αφού η Δανάη πρωταγωνιστεί στην παράσταση Αντιγόνη η οποία θα κάνει περιοδεία αυτό το καλοκαίρι.

Δανάη Μιχαλάκη: «Έχω μία σχέση λατρείας με τον μπαμπά μου, ήμουν από κοριτσάκι ερωτευμένη μαζί του»

Ότι είναι ακόμη παιδί στην ψυχή του και ότι είναι πάντα αληθινός. Ποτέ δεν θα ντραπεί να δείξει ποιος είναι. Είναι πάντα εκεί σε όποιον τον χρειαστεί. Είτε είναι συγγενής, είτε φίλος ή ακόμη και ένας άγνωστος. Το κυριότερο είναι ότι βάζει την οικογένειά του πάνω από όλα.

Αναλυτικά η συνέντευξη της Δανάης Μιχαλάκη

Είχες ένα ιδιαίτερο δέσιμο μαζί του από μικρή ηλικία;

Με τον μπαμπά μου έχω σχέση λατρείας. Από πολύ μικρή ως κοριτσάκι ήμουν ερωτευμένη με τον μπαμπά μου. Χωρίς να θέλω να μειώσω την μαμά μου με την οποία επίσης έχω μία ιδιαίτερη σχέση. Αυτό που λένε ότι η σχέση ενός κοριτσιού με τον μπαμπά της είναι ξεχωριστή, ισχύει στην δική μου περίπτωση. Είμαστε ολόιδιοι ως χαρακτήρες, στα πάντα.

Του έλεγες όλα σου τα μυστικά από μικρή; Είχες αυτή την άνεση;

Αυτή τη σχέση την έχω με την μαμά μου, γιατί με την μαμά μπορείς να κάνεις και πιο αναλυτική συζήτηση. Στον μπαμπά μου, πήγαινα όταν έφτανα στο «αμήν». Και εκείνος με μία του μόνο πρόταση, τα έλυνε όλα μου τα ζητήματα! Αυτό έλεγε, αυτό και έκανα στην συνέχεια.

Δανάη Μιχαλάκη: «Έχω μία σχέση λατρείας με τον μπαμπά μου, ήμουν από κοριτσάκι ερωτευμένη μαζί του»

Η αγάπη σου για την υποκριτική ήρθε εξαιτίας του μπαμπά σου ή ανεξάρτητα από εκείνον;

Σίγουρα με επηρέασε, γιατί ζούσα μέσα στην τέχνη. Από μικρό κορίτσι χόρευα, ζούσα μέσα στο θέατρο και ήταν μονόδρομος για εμένα το να επιλέξω να γίνω ηθοποιός. Αν δεν τα έβλεπα, αν δεν τα θαύμαζα όλα αυτά που ζούσα, δεν ξέρω αν θα ήθελα τελικά να τα κάνω. Σου έκανε όλα τα χατίρια; Όχι έβαζε τα όρια του και αρκούσε ένα του βλέμμα για να μην κάνω κάτι.

Οι προσωπικές και τρυφερές στιγμές της Δανάης Μιχαλάκη με τον πατέρα της

Ποιά στιγμή μαζί του ως παιδί, δεν ξεχνάς;

Έχω ζήσει πολλές τρυφερές στιγμές μαζί του, αλλά και αστείες. Θυμάμαι όταν ήμουν μικρή, χρειάστηκε να λείπει για αρκετούς μήνες στην Αθήνα και εμείς ήμασταν στην Σύρο. Όταν πήγα τα Χριστούγεννα να τον δω και να του κάνω έκπληξη, πέρασα από δίπλα του και επειδή είχα μεγαλώσει, δεν με αναγνώρισε. Γύρισε απότομα κάποια στιγμή και ρώτησε: «Η κόρη μου είναι αυτή;» Ήταν πολύ συγκινητική η στιγμή όταν σε συνόδεψε στο γάμο σου.

Του ζήτησες κάποια συμβουλή όταν του ανακοίνωσες ότι θα παντρευτείτε με τον Γιώργο;

Όλα ήρθαν πολύ φυσιολογικά και αβίαστα. Δεν του ζήτησα κάποια συμβουλή, γιατί γνώριζε την σχέση και τον Γιώργο τον αισθάνεται πια σαν το τρίτο του παιδί.

Οι δηλώσεις της Δανάης Μιχαλάκη για τις Άγριες μέλισσες

Μετά από 3 χρόνια στις ‘Άγριες Μέλισσες μας αποχαιρετάς πια ως Δρόσω. Υπάρχει μία συγκίνηση;

Δεν υπάρχει απλά συγκίνηση, αλλά δράμα ολόκληρο (γελάει). Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα μου. Υπάρχει συγκίνηση, υπάρχει όμως και λύπη γιατί έχουμε ζήσει και τόσα πολλά με όλους στην σειρά αυτά τα τρία χρόνια. Είναι σαν να ήμασταν συμφοιτητές και τώρα αποφοιτούμε.

Τι σου πρόσφεραν οι Μέλισσες εκτός από τις υπέροχες σχέσεις με τους συναδέλφου σου; Σε τι σε άλλαξε; Ο ρόλος αυτός μου έδωσε την δυνατότητα να εξελιχθώ καλλιτεχνικά, γιατί η Δρόσω τα έκανε όλα, τρεις σεζόν τώρα. Σε ανθρώπινο επίπεδο, έμαθα έναν καινούργιο κόσμο και σίγουρα ωρίμασα, απέκτησα εμπειρία και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Έχεις δεθεί με τον ρόλο σου, ως Δρόσω. Σε απασχολούσε ποιο θα είναι το τέλος της μετά από όλα αυτά που έχει περάσει; Δεν μπορώ να σου πω ότι με απασχολούσε, γιατί έχω εμπιστοσύνη στην Μελίνα και τον Πέτρο (σ.σ Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρος Καλκόβαλης, οι σεναριογράφοι της σειράς) και ότι και αν γράψουν για τη Δρόσω, θα είναι πάντα