Δεν πίστευε στα μάτια του: Πληρώθηκε κατά λάθος 330 μισθούς, πήρε 168.000 ευρώ και έγινε «καπνός»

Μισθός: Ένα λάθος από τη μισθοδοσία που κόστισε ακριβά

Όλοι περιμένουμε την μέρα που πληρωνόμαστε με ανυπομονήσια. Φανταστείτε πως θα ήταν αν θα βλέπατε στον μισθό σας 168.534 ευρώ παραπάνω από το κανονικό.

Αυτό που συνέβη σε βοηθό αποστολών της εταιρείας αλλαντικών Consorcio Industrial de Alimentos στη Χιλή δεν έχει προηγούμενο: ενώ κανονικά λάμβανε περίπου 500.000 πέσος τον μήνα (σχεδόν 510 ευρώ), στις 30 Μαΐου του 2022, έλαβε το αστρονομικό ποσό των 165.398.851 πέσος (168.534 ευρώ).

Ουσιαστικά, πληρώθηκε κατά λάθος 330 φορές τον μισθό του εξαιτίας ενός λάθους στη μισθοδοσία, όπως αναφέρει η Diario Financiero, μια εφημερίδα με έδρα το Σαντιάγο. Αρχικά, ο υπάλληλος ενημέρωσε τον διευθυντή του για το τεράστιο ποσό της πληρωμής του και εκείνος με τη σειρά του, απευθύνθηκε στο Τμήμα του Ανθρώπινου Δυναμικού (HR). Εν συνέχεια, η εταιρεία του ζήτησε να πάει στην τράπεζά του για να ξεκινήσει την επιστροφή των χρημάτων.

Κανείς δεν ξέρει τι απέγινε ο υπάλληλος που πήρε τον «τυχερό» μισθό

Υποσχέθηκε να πάει στο τρπαζικό υποκατάστημα την επόμενη μέρα, μέχρι που άλλαξε σκέψη καθώς μπήκε στον πειρασμό να μην επιστρέψει τα έξτρα χρήματα. Μετά από τρεις ημέρες συνεχόμενων κλήσεων και μηνυμάτων στην εφαρμογή WhatsApp, η εταιρεία έλαβε ένα μήνυμα από δικηγόρο που εκπροσωπούσε τον εργαζόμενο, που περιείχε την παραίτησή του.

Με τη σειρά της, η Consorcio Industrial de Alimentos κατέθεσε μήνυση κατά του εργαζόμενου κατηγορώντας τον ότι καταχράστηκε χρήματα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία σύλληψη, ενώ κανείς δεν ξέρει τι απέγινε ο «τυχερός» υπάλληλος.

Related posts

Θα ήταν περήφανος ο Αριστοτέλης: Αυτή είναι η δουλειά που κάνει η Αθηνά Ωνάση και «εκτοξεύει» την περιουσία της

Χρυσή «τύχη» για Ζυγούς και 4 ακόμα: Αυτά είναι τα 5 ζώδια που θα δουν τους λογαριασμούς τους να γεμίζουν τη νέα εβδομάδα

Τρέξτε γρήγορα να παίξετε Τζóκερ: 4 ζώδια που θα «λоυστоύν» με χρńμα και έχουν μεγάλες πιθανότητες νίκης