«Δεν θα δει ποτέ τη Λυδία ο δολοφόνος – Αλλαγή στο επίθετο της για να μη συνδεθεί μαζί του», δηλώνει ο πατέρας της Καρολάιν

by Τόνια Τζαφέρη
«Δεν θα δει ποτέ τη Λυδία ο δολοφόνος – Αλλαγή στο επίθετο της για να μη συνδεθεί μαζί του», δηλώνει ο πατέρας της Καρολάιν

Δίκη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: Τι δήλωσε ο πατέρας της Κάρολαιν

Οι μνήμες της τραγικής γυναικοκτονίας στα Γλυκά Νερά ξυπνούν και πάλι μετά την δίκη του 34χρονου δολοφόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Την ελάχιστη δυνατή δικαίωση μπορούν να αισθάνονται πλέον οι γονείς της δολοφονημένης Καρολάιν Κράουτς καθώς άκουσαν από το δικαστήριο να επιβάλει χθες Δευτέρα την ποινή της ισόβιας κάθειρξης συν 11, ετών στον γυναικοκτόνο Μπάμπη Αναγνωστόπουλου που σκότωσε τη σύζυγό του αλλά και τον σκύλο του ζεύγους στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών και για εβδομάδες έπαιζε θέατρο υποστηρίζοντας ότι κακοποιοί που είχαν εισβάλει στο σπίτι διέπραξαν το φριχτό έγκλημα. «Τώρα που η μοίρα του έχει διευθετηθεί, η Σούζαν και εγώ μπορούμε να προχωρήσουμε.

«Δεν θα δει ποτέ τη Λυδία ο δολοφόνος – Αλλαγή στο επίθετο της για να μη συνδεθεί μαζί του», δηλώνει ο πατέρας της Καρολάιν

Σκοπεύω να αλλάξω το επίθετο της Λυδίας με αυτό της μητέρας της, ώστε να μη συνδεθεί ποτέ με αυτό το απεχθές πλάσμα. Θα φροντίσω να μην δει ποτέ την κόρη του ή να μην έχει καμία επαφή μαζί της», σημειώνει ο πατέρας του θύματος στην πρώτη του αντίδραση μετά την απόφαση του δικαστηρίου. Ο κύριος Ντέιβιντ Κράουτς μιλώντας στη βρετανική DailyMail, ξεκαθάρισε ότι καμία ποινή φυλάκισης δεν μπορεί να φέρει πίσω την κόρη του αλλά δήλωσε ικανοποιημένος από το ότι το δικαστήριο δεν πίστεψε «τις βρώμικες ανοησίες» που υποστήριξε ο δολοφόνος κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του.

«Είμαι ακόμη πιο ικανοποιημένος που γνωρίζω ότι θα εκτίσει την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού, που είναι η πιο σκληρή φυλακή της Ελλάδας» και σημειώνει ότι θεωρεί ότι η χώρα μας έχει «ένα από τα χειρότερα σωφρονιστικά συστήματα στην Ευρώπη», ενώ προσθέτει: «Όταν τελικά ολοκληρώσει την ποινή του, από την οποία πολλοί πιστεύουν ότι μπορεί να μην επιβιώσει, θα είναι ένας διαφορετικός άνθρωπος, ένας συντετριμμένος άνθρωπος, και θα δείχνει πολύ μεγαλύτερος από την πραγματική του ηλικία».

Πόσα χρόνια θα μείνει στη φυλακή ο δολοφόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Αν η απόφαση δεν αλλάξει στο Εφετείο, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα μείνει μέσα στη φυλακή γύρω στα 19 χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, 16 χρόνια από την ισόβια κάθειρξη και ακόμα περίπου 3 χρόνια από την ποινή των 11,5 ετών. Ο κατηγορούμενος ζήτησε να δει τη μικρή Λυδία όταν αποφυλακιστεί, αλλά ο δικηγόρος της οικογένειας ξεκαθάρισε ότι, «θα φροντίσουμε να μη συμβεί αυτό», ενώ και οι ψυχίατροι, σημειώνουν ότι αυτή θα ήταν καταστροφική συνάντηση για τη ζωή της Λυδίας. Το χρονικό – Τι έγινε στο δικαστήριο Σε ισόβια καταδικάστηκε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τη γυναικοκτονία της Καρολάιν Κράουτς, όπως αποφάσισε ομόφωνα το δικαστήριο. Επιπλέον του επιβλήθηκε κάθειρξη 11,5 χρόνων και χρηματική ποινή 21.000 ευρώ. Yπενθυμίζεται ότι για τη θανάτωση ζώου η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε κάθειρξη 10 ετών και χρηματική ποινή 400 μονάδων επί έκαστη ημέρα 50 ευρώ. Για την πράξη της ψευδούς κατάθεσης (πλημμέλημα) ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή 360 μονάδων επί 10 ευρώ ημερησίως και για την τέταρτη πράξη της ψευδούς καταμήνυσης φυλάκιση ενός έτους. Νωρίτερα, είχαν απορριφθεί ομόφωνα από το δικαστήριο τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

«Δεν θα δει ποτέ τη Λυδία ο δολοφόνος – Αλλαγή στο επίθετο της για να μη συνδεθεί μαζί του», δηλώνει ο πατέρας της Καρολάιν

Οι δικαστές αναφέρθηκαν στην πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου που δημιούργησε νομολογία για το συγκεκριμένο ελαφρυντικό. Παράλληλα, έκρινε πως το γεγονός ότι «για να αγοράσει το οικόπεδο κατέβαλε 50.000 ευρώ από χρήματα της οικογένειας της Καρολάιν το οποίο εγγράφηκε εξολοκλήρου στο όνομα του, δεν συνιστά πράξη έντιμη και σύμφωνη με την στάση μέσου ανθρώπου». Σύμφωνα με την πρόεδρο, το δικαστήριο ως προς το δεύτερο ελαφρυντικό έλαβε υπόψη του ό,τι έχει γίνει σε αυτές τις 37 ημέρες που ο κατηγορούμενος ήταν ελεύθερος, όπως επίσης και ότι ένας χρόνος από την τέλεση αδικήματος είναι λίγος χρόνος για να αποδειχθεί μεταστροφή κατηγορούμενου. Επίσης, όπως είπαν, δεν έχει προσκομιστεί από τις φυλακές όπου κρατείται, έγγραφο για την συμπεριφορά του εντός αυτών. «Ειδεχθή και σκληρά» τα εγκλήματά του Να απορριφθούν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη είχε ζητήσει νωρίτερα από το δικαστήριο η εισαγγελέας της έδρας στη δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη γυναικοκτονία της συζύγου του, Καρολάιν, στα Γλυκά Νερά το 2021. «Το στοίχημα είναι να μη χάνεται το μέτρο. Αυτό που πρέπει να σεβόμαστε κατά το χρόνο που πρέπει να εκτιμήσουμε το εάν θα χορηγηθούν ελαφρυντικές περιστάσεις προκειμένου να βγει πιο γρήγορα, πρέπει να σταθμίσουμε και αλλά πράγματα.

Περισσότερα από τα όσα συνέβησαν στην δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Είχε μια εξέχουσα επαγγελματική και μια καλή οικογενειακή ζωή. Θεωρώ υπερβολή να λέμε τα εγκλήματα που τέλ