Δεν το έχει προσέξει κανείς: Το κοινό στοιχείο που έχουν όλα τα επεισόδια του «Κωνσταντίνου και Ελένης»

«Κωνσταντίνου και Ελένης»: Ακόμη και οι πιο παρατηρητικοί δεν το είχαν προσέξει

Τι και αν έχουν παιχτεί τα επεισόδια πόσες φορές, κανείς δεν είχε παρατηρήσει μια ομοιότητα που υπήρχε πάντα στην γνωστή ελληνική σειρά “Κωνσταντίνου και Ελένης”.

Το Κωνσταντίνου και Ελένης βγήκε για πρώτη φορά στον αέρα στις 5 Οκτωβρίου του1998 και από εκείνη την ημέρα, δεν έχει σταματήσει να παίζεται σε επαναλήψεις μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1. Οι ατάκες του και τα επεισόδια του μνημονεύονται μέχρι σήμερα από μικρούς και μεγάλους.

Ορισμένα επεισόδια παίζονται με μικρότερη συχνότητα, ωστόσο άλλα τα έχουμε δει και ξαναδεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια. Πέρα από τους κλασικούς καυγάδες του Κωνσταντίνου με την Ελένη, τα περισσότερα επεισόδια της κορυφαίας σειράς ξεκινούν με την Ελένη στην κουζίνα να τρώει κάποιο από τα φαγητά που της φέρνει η αγαπημένη της φίλη και γειτόνισσα, Ματίνα. Η Ματίνα με την πρώτη ευκαιρία βρίσκεται στο σπίτι για να δει λίγο τον καθηγητή και τις περισσότερες φορές, τα φαγητά αυτά που τρώει η Ελένη προορίζονται για τον Κωνσταντίνο.

Το Κωνσταντίνου και Ελένης αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του ΑΝΤ1

Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται το 1998, ενώ μέχρι σήμερα παίζουν ασταμάτητα οι επαναλήψεις της, με αποτέλεσμα να τη γνωρίζουν μικροί και μεγάλοι στη χώρα, απ’ έξω κι ανακατωτά. 

Η φοβερή δημιουργία του Χάρη Ρώμα και της Άννας Χατζησοφιά, «έσπασε» τα ταμεία, ενώ μέχρι και σήμερα οι ατάκες της μνημονεύονται σε καθημερινές συζητήσεις του κόσμου. Το Κωνσταντίνου Και Ελένης βασίστηκε σε προηγούμενη σεναριακή δουλειά της Χατζησοφιά, τη παραγωγή της ΕΤ1, Εξ Αδιαιρέτου, που προβλήθηκε τη σεζόν 1992-1993. Το νέο κόνσεπτ παρουσιάστηκε και έγινε δεκτό από τον ANT1, με σκοπό να προβληθεί τη σεζόν 1998-1999 σημαίνοντας έτσι την επιστροφή του συγγραφικού διδύμου στο κανάλι μετά τη σειρά Οι Μεν Και Οι Δεν.

Όπως γνωρίζουν όλοι, η σειρά ολοκληρώθηκε στη δεύτερη σεζόν της, με τον Κωνσταντίνο και την Ελένη να παντρεύονται αλλά να συνεχίζουν να μαλώνουν. Οι δημιουργοί της σειράς δεν κυκλοφόρησαν ποτέ τον τρίτο κύκλο, ωστόσο το σενάριο υπήρχε.

Αυτή τη φορά, ο Κωνσταντίνος θα είχε αποχωρήσει από το σπίτι προσωρινά μέχρι να παρθεί η απόφαση

Συγκεκριμένα, η τελευταία σεζόν θα έβρισκε τον Κωνσταντίνο και την Ελένη εν διαστάσει, με τους δυο τους να μαλώνουν και πάλι για το νεοκλασικό του Αμαρουσίου. Αυτή τη φορά, ο Κωνσταντίνος θα είχε αποχωρήσει από το σπίτι προσωρινά μέχρι να παρθεί η απόφαση, ενώ η Ελένη θα το διεκδικούσε με μεγαλύτερο σθένος ως πρώην κυρία «Κατακουζηνού».

Επομένως η σειρά θα τελείωνε έτσι ακριβώς όπως άρχισε, με τους δύο πρωταγωνιστές να μαλώνουν για ένα σπίτι στο οποίο μαζί δεν κάνουν και χώρια δεν μπορούν.

Η σειρά κατέχει το ρεκόρ της τηλεοπτικής σειράς που έχει προβληθεί τις πιο πολλές φορές σε επανάληψη από κάθε άλλη σειρά και συνεχίζοντας, ακόμα και τότε, να σημειώνει υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Επίσης, το πρωταγωνιστικό δίδυμο Ρώμας – Ράντου εξακολουθεί να θεωρείται ως ένα από τα κορυφαία σημεία αναφοράς στην ιστορία των ελληνικών κωμικών σίριαλ.

Related posts

Απογοήτευση για τον Γιώργο Αυτιά – Μαθεύτηκαν σήμερα τα δυσάρεστα

Αuτό είναι το πιο άκαρδο ζώδιο από όλα – Τα συναισθήματα των άλλων δεν το αφορούν στο ελάχιστο

Λάκης Γαβαλάς: Η συνέχεια του επεισοδίου με τους μοναχούς στο αεροπλάνο – “Με έβρισαν, λέει, του τράβηξα το μούσι”