Διάσημες Ελληνίδες εξομολογούνται: Ο ξυλοδρασμός της Κατερίνας Στανίση και ο βιασμός της Καίτης Γκρέυ

by Τόνια Τζαφέρη

Διάσημες Ελληνίδες εξομολογήσεις: Κακοποίηση Ελληνίδων

Διάσημες Ελληνίδες εξομολογήσεις: Δυστυχώς φαινόμενα κακοποίησης υπήρχαν πάντοτε. Δεν είναι λίγες οι διάσημες Ελληνίδες με καριέρα δεκαετιών που έχουν υποστεί κακοποίηση. Προσωπικότητες όπως η Καίτη Γκρέυ, η Καίτη Ντάλη και η Κατερίνα Στανίση, έχουν πέσει θύματα κακοποίησης στη ζωή τους.

Βιασμοί, κακοποιήσεις και ανάρμοστες συμπεριφορές είναι ορισμένα από τα αδικήματα που περιλαμβάνει η λίστα.

Η εφημερίδα «Espresso Σαββατοκύριακο» φέρνει στην επιφάνεια περιπτώσεις διάσημων Ελληνίδων που πήραν το θάρρος και κατήγγειλαν δημοσίως τα άγρια βασανιστήρια που είχαν υποστεί από άντρες. Πρόκειται για την Καίτη Γκρέυ, τη μούσα του μουσικοσυνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου, την Καίτη Ντάλη και την Κατερίνα Στανίση.

Διάσημες Ελληνίδες: Η Καίτη Γκρέυ έμεινε έγκυος από τον βιαστή της

Διάσημες Ελληνίδες εξομολογούνται: Ο ξυλοδρασμός της Κατερίνας Στανίση και ο βιασμός της Καίτης Γκρέυ

Η Καίτη Γκρέυ μίλησε για τον δικό της βιασμό πριν από αρκετά χρόνια. Κανείς δεν πίστευε πως σήμερα όλα αυτά τα σενάρια θα ήταν το πιο επίκαιρο θέμα σε παγκόσμιο επίπεδο. Η μεγάλη ερμηνεύτρια στο βιβλίο της «Έτσι όπως τα έζησα» περιγράφει με γλαφυρό τρόπο τον άγριο βιασμό της.

«Αποφάσισα να δουλέψω όπου έβρισκα. Έτσι έπιασα δουλειά σε ένα υπόγειο όπου εκεί έσχιζα τις ελιές και τις έβαζαν σε βαρέλια για πούλημα. Τα λεφτά που έπαιρνα, 30 δραχμές την εβδομάδα, τα έπαιρνε η θεία μου. Είχε ένα φίλο φαντάρο, τον Γιώργο, ο οποίος της τα έπαιρνε και εκείνης» περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες η ιέρεια του λαϊκού τραγουδιού και συνεχίζει την εξιστόρησή της:

Η διάσημη Ελληνίδα Καίτη Γκρέη και το σκηνικό του βιασμού

«Μια μέρα έτυχε να είμαι μόνη μου στο σπίτι. Μπαίνει μέσα αυτός. Έρχεται καταπάνω μου. Με χτυπάει με μπουνιές για να με ρίξει στο κρεβάτι. Αντιστέκομαι. Με κλοτσιές και με χτυπήματα με ρίχνει στο κρεβάτι. Μου βγάζει τα ρούχα. Φώναζα, ούρλιαζα. Δεν άκουγε κανένας.

Στα δεκαεφτά μου χρόνια ένιωσα την απανθρωπιά. Με βίασε κατ’ επανάληψη. Άρχισα τα κλάματα. Λίγη ώρα αργότερα ήρθε η θεία μου. Της το είπα αμέσως. Έγινε έξαλλη. Αν και τον αγαπούσε, αποφάσισε να τον διώξει. Όπως έδιωξε και εμένα. Η μέρα εκείνη έμεινε χαραγμένη στο μυαλό μου, μέχρι σήμερα. Παρακαλούσα την Παναγία να πεθάνω. Δεν ήθελα να ζω, σιχαινόμουν τον εαυτό μου, σιχαινόμουν τα πάντα μετά τον βιασμό.

Εκείνη την ημέρα έμεινα έγκυος χωρίς να το γνωρίζω. Εξακολουθούσα να δουλεύω στις ελιές και η κοιλιά μου μεγάλωνε. Οι μέρες που περνούσαν ήταν δραματικές. Όταν κατάλαβα ότι είμαι έγκυος δεν άντεξα. Δεν ήξερα πώς θα μεγαλώσω και δεύτερο παιδί. Καθημερινά έπαιρνα κινίνα για να αποβάλω. Το κεφάλι μου στριφογύριζε από τα πολλά χάπια. Είχα φτάσει σε απόγνωση. Το σπίτι της θείας μου ήταν στην οδό Τριπόδων, στην Πλάκα. Για να ρίξω το παιδί ανέβαινα σε μια σκάλα ψηλή και πηδούσα στο δάπεδο».

Η εξομολόγηση της Καίτη Ντάλη: Η διάσημη Ελληνίδα που τραγούδησε με δεμένα χέρια και πόδια

Διάσημες Ελληνίδες εξομολογούνται: Ο ξυλοδρασμός της Κατερίνας Στανίση και ο βιασμός της Καίτης Γκρέυ

Πριν από λίγα χρόνια, η Καίτη Ντάλη συγκλόνισε την Ελλάδα όταν εξομολογήθηκε τους άγριους ξυλοδαρμούς που είχε υποστεί από τον άνθρωπό της. «Δεν απέκτησα δική μου οικογένεια. Μια φορά παντρεύτηκα και μετά την εκκλησία χώρισα. Δεν μπορούσε να πάει παρακάτω αυτός ο γάμος… Δεν μπορεί να παντρεύεσαι και ο άλλος να πηγαίνει με γκόμενα το ίδιο βράδυ» επεσήμανε η ιέρεια των ζεϊμπέκικων.

«Αυτό που λένε σήμερα bullying θα έπρεπε να το μετονομάσουν “σε πατάω κάτω”. Έχω φάει το ξύλο της αρκούδας από τον άντρα μου. Τον παντρεύτηκα για πέντε ώρες και μετά την εκκλησία τον χώρισα. Ήμασταν μαζί δύο και πλέον χρόνια. Το ξύλο το δικό μου δεν το έχει φάει άλλος άνθρωπος. Ήταν άρρωστος από τη ζήλια.

Δεν μπορεί να διανοηθεί κανείς τι τράβηξα. Ήθελε να με καταστρέψει. Και δεν μπορούσα να τον καταγγείλω στην Αστυνομία, γιατί θα με έγραφαν τα περιοδικά και φοβόμουν μην το μάθει η μάνα μου, ο πατέρας μου. Ήμουν όνομα τότε.

Μετά το ξύλο που έτρωγα από εκείνον, πήγαινα με δεμένα πόδια και χέρια να τραγουδήσω. Κατέστρεψα την καριέρα και τη ζωή μου εξαιτίας του. Όταν χωρίσαμε, είχε βάλει φίλους του και όπου με έβρισκαν με χτυπούσαν. Και πόσα δεν πλήρωσα για να πάρω το διαζύγιο; Περιουσίες. Δεν μου πήρε μόνο τα λεφτά, αλλά τον πλήρωσα με τη ζωή μου ολόκληρη» κατέληξε η Καίτη Ντάλη.

Κατερίνα Στανίση: Μία από τις διάσημες Ελληνίδες που έχει μιλήσει για την κακοποίησή της

Διάσημες Ελληνίδες εξομολογούνται: Ο ξυλοδρασμός της Κατερίνας Στανίση και ο βιασμός της Καίτης Γκρέυ

Η Κατερίνα Στανίση πριν από οκτώ χρόνια είχε καταγγείλει για πρώτη φορά δημοσίως τι είχε τραβήξει από σύντροφό της. «Όταν σε χτυπάνε, τρως συνεχώς ξύλο, δεν ξέρεις από πού να ξεφύγεις, έχεις τον φόβο μέσα σου μη τυχόν και φύγεις από το σπίτι γιατί μπορεί να σε σκοτώσει. Ζεις υπό την απειλή. Τέλος πάντων, μάλλον η ζωή μου θα πρέπει να γυριστεί σε ταινία» είχε αναφέρει εκείνη την εποχή.

Μάλιστα, όταν της ζήτησαν να δώσει συμβουλή σε όλα τα θύματα κακοποίησης, είχε σημειώσει: «Είναι πολύ δύσκολο να δώσεις συμβουλή σε τέτοια πράγματα, γιατί δεν ξέρεις πώς είναι η κάθε οικογένεια. Αν μια γυναίκα κακοποιείται, δεν ξέρεις αν κάθεται γιατί υπάρχει λόγος, αν έχει παιδιά, αν είναι μεγάλη, αν φοβάται μη τυχόν και δεν πατήσει στα πόδια της, αν δεν την πάρουν σε δουλειά. (…)

Εγώ πήρα τη δύναμη να φύγω από τον γάμο μου και τις σχέσεις μου έπειτα από πολλή σκέψη πολλών ετών και πολύ αγώνα. Πολλές φορές έλεγα: “Μα γιατί γίνεται; Δεν έκανα κάτι”. Κι αυτό είναι ένα είδος ενοχής. Έψαχνα να δω για ποιο λόγο συνέβαινε. Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν άνθρωποι που δεν πονάνε τον σύντροφό τους, είναι απάνθρωποι».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα