Διάσημοι Έλληνες που υιοθέτησαν παιδάκι: 13 υπέροχες περιπτώσεις

Έλληνες διάσημοι: Υιοθέτησαν παιδί και του έδωσαν απλόχερα την αγάπη τους

Αναγνωρίσιμοι Έλληνες άνοιξαν την αγκαλιά τους σε ένα παιδί. Πρόσφεραν ένα σπίτι, μια οικογένεια.

Τάνια Ιακωβίδου

Στο παρελθόν η Τάνια Ιακωβίδου είχε κάνει πολλές προσπάθειες για να αποκτήσει παιδί με εξωσωματική. Πλέον όμως η Τάνια Ιακωβίδου είναι μητέρα καθώς υιοθέτησαν ένα παιδάκι. “Το μόνο που δεν σκέφτηκα ήταν τι θα πει ο κόσμος.

Το μόνο που ήθελα ήταν να δώσω την ευκαιρία σε ένα παιδάκι να βρεθεί στην ζεστασιά και στην θαλπωρή μιας οικογένειας. Να αισθανθεί όπως όλα τα παιδάκια της ηλικίας του και να ξεφύγει από ένα ίδρυμα με όλα τα αρνητικά στοιχεία μιας ιδρυματοποίησης”.

Διάσημοι Έλληνες που υιοθέτησαν παιδάκι: 13 υπέροχες περιπτώσεις

Πόλυ Πάνου

Η διάσημη ερμηνεύτρια Πόλυ Πάνου είχε υιοθετήσει το γιο της τον Βαγγέλη Πάνου.

Για την υπόθεση αυτή είχε μιλήσει και ο ίδιος της ο γιος, ο οποίος αποκάλυψε σε συνέντευξή του: «Δεν το κρύβω ότι είμαι υιοθετημένος!

Το πρωτοέμαθα όταν ήμουν δώδεκα χρόνων, κάποια στιγμή που ήμασταν με τη μητέρα μου στη Λούτσα για μπάνιο».

Διάσημοι Έλληνες που υιοθέτησαν παιδάκι: 13 υπέροχες περιπτώσεις

Ευδοκία Ρουμελιώτη

Η Ευδοκία Ρουμελιώτη και ο σύζυγός της, Νικηφόρος Χαραγκιώνης έχουν ήδη έναν γιο. Όμως αποφάσισαν να υιοθετήσουν ακόμη ένα αγοράκι στην ηλικία του και η γνωστή ηθοποιός εξηγεί το γιατί.

“Θέλω να κάνω κι άλλο παιδί, θέλω να μεγαλώσω την οικογένειά μου κι άλλο… Αυτή την απόφαση της υιοθεσίας την πήρα με τον άντρα μου γιατί μπορούσαμε. Γιατί θέλαμε πολύ. Γιατί το συγκεκριμένο παιδί χρειάζεται μία οικογένεια. Και δε θα θέλαμε το συγκεκριμένο παιδί να μείνει σε ένα ίδρυμα… Είναι από Ελλάδα… Δεν ξέρω από πού είναι, το βρήκαμε στο νοσοκομείο… Φοβόμουν να το πω γιατί δε θέλω σε καμία περίπτωση να ακουστεί ως μία καλή πράξη που κάνει η Ευδοκία με τον άντρα της. Δεν είναι μία καλή πράξη, είναι μία απόφαση ζωής.

Διάσημοι Έλληνες που υιοθέτησαν παιδάκι: 13 υπέροχες περιπτώσεις

Βίκυ Βολιώτη

Η Βίκυ Βολιώτη και ο σύζυγός της, Σίμος Σαρκετζής έχουν υιοθετήσει ένα παιδάκι από την Αιθοποία. Η ηθοποιός, που ετοιμάζεται να επανέλθει στη μικρή οθόνη στη συνέχεια της επιτυχημένης -και αγαπημένης- σειράς “Λόγω Τιμής”, εξήγησε το λόγο για τον οποίο πήραν αυτή την απόφαση.

Ενδιαφερθήκαμε να υιοθετήσουμε ένα παιδί από την Ελλάδα. Η χώρα μας -ευτυχώς- δεν έχει πολλά παιδιά προς υιοθεσία. Δεν είναι τόσα παιδιά όσα περιμένουμε και τα μωρά είναι πολύ λίγα.

Είναι γύρω στα 40 το χρόνο. Τα ζευγάρια που ψάχνουν μωρό είναι 400 κάθε χρόνο… Η διαδικασία και η γραφειοκρατία για υιοθεσία είναι σχεδόν κοινή σε όλες τις χώρες.

Η Αιθιοπία έχει 6 εκατομμύρια ορφανά. Δύο τρόποι υπάρχουν για να κάνεις διακρατική υιοθεσία. Ο ένας είναι μέσω της περιφέρειας στην οποία ανήκεις, με τους κοινωνικούς λειτουργούς του δημοσίου. Και ο άλλος είναι μέσω της διεθνούς κοινωνικής υπηρεσίας. Είναι διεθνής οργανισμός, πιστοποιημένος από το ελληνικό κράτος.

Διάσημοι Έλληνες που υιοθέτησαν παιδάκι: 13 υπέροχες περιπτώσεις

Μάνος Χατζιδάκης

Ο Μάνος Χατζιδάκις είχε υιοθετήσει ένα γιο, στον οποίο έδωσε το επίθετο του. Ήταν τη δεκαετία του 70, όταν γνώρισε τον 12χρονο, τότε, Γιώργο.

Ο μικρούλης μόλις είχε χάσει τους γονείς του. Ανάμεσα τους αναπτύχθηκε μια πολύ τρυφερή σχέση και ο Χατζηδάκις αποφάσισε να τον υιοθετήσει. Του έδωσε τ’ όνομά του και τον κατέστησε αποκλειστικό κληρονόμο της περιουσίας του.

Διάσημοι Έλληνες που υιοθέτησαν παιδάκι: 13 υπέροχες περιπτώσεις

Διασημότητες στην Ελλάδα που υιοθέτησαν παιδάκι

Λιάνα Κανέλλη

Η Λιάνα Κανέλλη είναι από τις… πρωτοπόρους της κατηγορίας καθώς ο υιοθετημένος γιος της, Γαβριήλ είναι σήμερα 22 ετών. Παραμένει “πεισματικά” μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Διάσημοι Έλληνες που υιοθέτησαν παιδάκι: 13 υπέροχες περιπτώσεις

Ηρώ

Η Ηρώ έχει υιοθετήσει τον Γιώργο, ο οποίος είναι σήμερα 15 ετών. Η γνωστή τραγουδίστρια έχει μιλήσει μεταξύ άλλων και για τη σχέση που έχει το παιδί με τον πατέρα του.

“Ήρθε τυχαία και αποφάσισα να τον κρατήσω. Ήμουν και στην κατάλληλη ηλικία. Αν μου είχε τύχει στα 25, μπορεί να είχα πάρει διαφορετική απόφαση. Ήταν και πολύ κοντά χρονικά με τον θάνατο του πατέρα μου. Το είδα και λίγο συναισθηματικά, σαν κάτι μεταφυσικό. Σαν να φεύγει μια ψυχή και να έρχεται μια άλλη. Και γι’ αυτό τον έβγαλα και Γιώργο, το όνομα του πατέρα μου. Εννοείται ότι απαντάω σε όλες του τις ερωτήσεις. Βλέπεται με τον πατέρα του κανονικά και δεν έχει κανένα πρόβλημα”.

Διάσημοι Έλληνες που υιοθέτησαν παιδάκι: 13 υπέροχες περιπτώσεις

Ελένη Καλογεροπούλου

Η γνωστή δημοσιογράφος Ελένη Καλογεροπούλου πήρε τη μεγάλη απόφαση να υιοθετήσει μόνη της το γιο της και μάλιστα, σε προχωρημένη – σχετικά – ηλικία. Ο μικρός ήταν πέντε χρόνων, όταν η δημοσιογράφος τού πρόσφερε ένα ζεστό σπίτι και με ένα ορμονικό πρόβλημα υγείας που του ορίζει να παίρνει φάρμακα σε όλη τη του τη ζωή.

“Ο Μύρωνας έδωσε νόημα στη ζωή μου” είχε δηλώσει σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν από δυο χρόνια η Ελένη Καλογεροπούλου.

Διάσημοι Έλληνες που υιοθέτησαν παιδάκι: 13 υπέροχες περιπτώσεις

Μιμή Ντενίση

Η Μιμή Ντενίση είναι πολύ δεμένη με την κόρη της, Μαριτίνα. Φέτος η Μαριτίνα έφυγε στην Κύπρο για σπουδές. Η διάσημη ηθοποιός έχει παραδεχτεί ότι στη δική της περίπτωση δεν ήταν δύσκολο να αποκαλύψει στη μικρή την αλήθεια.

“Ήταν πολύ εύκολο και της το είπα όταν ήταν δυο ετών. Πιστεύω ότι όποιος έχει ζήσει ιστορία υιοθεσίας θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ σοβαρά από την αρχή. Και να το κάνει μέρος της ζωής του από τότε που το παιδί είναι σχεδόν βρέφος. Γιατί τότε δεν έχει ζήσει άλλη ζωή ούτε άλλη ιστορία. Και του φαίνεται φυσιολογικό.

Αν αργήσεις να του το πεις το παιδί σε θεωρεί ψεύτη μετά. Δεν σε εμπιστεύεται σε κανένα τομέα. Το παιδί μου είναι το παιδί μου. Επειδή δεν έχει το DNA το δικό μου δεν σημαίνει κάτι. Όπως της έχω πει κιόλας εμένα είναι το παιδί μου γιατί έφτασε μια στιγμή που αποφάσισα ότι αυτή είναι το παιδί μου. Δηλαδή κάποια που έμεινε έγκυος τυχαία από κάποιον που ούτε ήξερε, αγαπάει το παιδί της περισσότερο; Αφού ούτε που το ήθελε”.

Διάσημοι Έλληνες που υιοθέτησαν παιδάκι: 13 υπέροχες περιπτώσεις

Βάσια Τριφύλλη

 Η Βάσια Τριφύλλη έχει μιλήσει με συγκινητικά λόγια για την υιοθεσία της κόρης της, Βερόνικας όταν ήταν μικρό κοριτσάκι.

“Είχα μεγάλη λαχτάρα να κάνω ένα παιδί, αρρώστησα όμως πολύ βαριά από καρκίνο, δεν μπορούσα να κάνω παιδιά, ήταν απαγορευμένο για μένα. Όταν λοιπόν ήρθε το παιδί αυτό σπίτι μου από τα βουνά με τα μάτια αυτά τα όμορφα, είδα ένα κοριτσάκι που ήρθε εδώ για να σπουδάσει και τρελάθηκα. Είπα ότι αυτό το παιδί αξίζει”.

Διάσημοι Έλληνες που υιοθέτησαν παιδάκι: 13 υπέροχες περιπτώσεις

Διάσημοι Έλληνες: Μερικές ακόμα περιπτώσεις που υιοθέτησαν παιδάκι

Έλενα Ακρίτα 

Η Έλενα Ακρίτα υιοθέτησε το γιο της Παύλο, όσο ήταν παντρεμένη με τον Κώστα Αρζόγλου και είχε δηλώσει σχετικά με τα όσα πέρασε όταν αποφάσισε να του αποκαλύψει την αλήθεια:

“Ήταν μία πολύ δύσκολη και αρκετά επώδυνη διαδικασία. Δεν είναι εύκολο όταν έχεις μεγαλώσει ένα παιδί, από 3 μηνών, και η μόνη μάνα που έχει γνωρίσει είσαι εσύ, να του πεις τα πάντα. Όμως, πρέπει να το κάνεις. Τότε πέρασα πολύ μεγάλα ζόρια. Διάβασα πολλά βιβλία, συνεργάστηκα με παιδοψυχολόγους -οι οποίοι δεν μου είπαν ιδιαίτερα πράγματα- και γύρω στα 4 με 5 του χρόνια ήθελα να το ξέρει. Δεν ήθελα να πάει δημοτικό και να το ακούσει από κάποιο άλλο παιδί. Από τα 5 του ήξερε την αλήθεια”.

Διάσημοι Έλληνες που υιοθέτησαν παιδάκι: 13 υπέροχες περιπτώσεις

Έλλη Λαμπέτη

Η ιστορία της Έλλης Λαμπέτη με την υιοθετημένη κόρη της είχε γίνει κάτι σα… λαϊκό ανάγνωσμα στον Τύπο της εποχής. Ήταν το 1970. Ένας συνεργάτης της μεγάλης ηθοποιού διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση και η σύντροφός του έμεινε έγκυος. Γέννησε ένα κοριτσάκι αλλά το παράνομο ζευγάρι δε μπορούσε να μεγαλώσει το παιδί. Την ανατροφή του ανέλαβε προσωρινά η ηθοποιός. Μέσα σε λίγες μέρες, η Λαμπέτη δέθηκε με τη μικρή και αφοσιώθηκε στη φροντίδα της. Παρόλο που μέχρι εκείνη τη στιγμή δήλωνε ότι δεν ήθελε να γίνει μητέρα.

Με τον Αμερικανό σύζυγό της αγάπησαν πολύ τη μικρή, η οποία έμελλε να μείνει κοντά τους 5 χρόνια, με τον επίλογο, όμως να γράφεται με τον πιο άσχημο τρόπο.

Οι φυσικοί γονείς της μικρής, αφού παντρεύτηκαν, θέλησαν να διεκδικήσουν το παιδί τους. Η υπόθεση έφθασε στα δικαστήρια και οι γονείς της πήραν τελικά την κηδεμονία της, με την Ελλη Λαμπέτη να μην μπορεί να συνέλθει έκτοτε!

Διάσημοι Έλληνες που υιοθέτησαν παιδάκι: 13 υπέροχες περιπτώσεις

Χαρούλα Αλεξίου

Η Χαρούλα Αλεξίου έχει μιλήσει ανοιχτά για την υιοθεσία του γιού της, Μάνου.

Είχα έναν και μοναδικό φόβο όταν υιοθέτησα το παιδί μου, εάν θα είμαι ικανή να το αγαπήσω. Αν θα είμαι αντάξια αυτού του παιδιού. Γιατί παίρνεις ένα πλασματάκι, ένα μωρό που γεννιέται, κι έχεις όλη την ευθύνη να το μεγαλώσεις και να του δώσεις μια σωστή ζωή κι έναν σωστό κόσμο.

Διάσημοι Έλληνες που υιοθέτησαν παιδάκι: 13 υπέροχες περιπτώσεις

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν