Δυσκολεύει η «επικοινωνία» με τον Θεό: Με τηλεφωνική κράτηση οι προσευχές

by Τόνια Τζαφέρη

Εκκλησίες: Πως θα λειτουργήσουν ενόψει γιορτών και πανδημίας

Οι εκκλησίες δεν θα μπορούσαν να μείνουν ανεπηρέαστες από τα νέα μέτρα για την εξάπλωση της όμικρον, ωστόσο αρκετοί από τους πιστούς είναι εκείνοι που αρνούνται οποιοδήποτε περιορισμό.

Πλέον για να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε κάθε χώρο, έτσι και στις εκκλησίες θα πρέπει να υπάρχει κράτηση για προσευχή.

Πιο αναλυτικά ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, Μάξιμος συστήνει στους πιστούς να προσέλθουν στις εκκλησίες αφού πρώτα επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς με τους ναούς για να εξασφαλίσουν θέση

Τηλεφωνικά θα πρέπει να κάνουν την κράτησή τους, όσοι πιστοί επιθυμούν να προσέλθουν στις Εκκλησίες τα Χριστούγεννα στα Ιωάννινα.

Δυσκολεύει η «επικοινωνία» με τον Θεό: Με τηλεφωνική κράτηση οι προσευχές

Ειδικότερα, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, Μάξιμος συστήνει στους πιστούς να προσέλθουν στις εκκλησίες αφού πρώτα επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς με τους ναούς για να εξασφαλίσουν θέση και να γνωρίζουν την ώρα του εκκλησιασμού τους.

Όπως διευκρινίζει ο ιεράρχης μέσω της εγκυκλίου που εξέδωσε, «στον ναό θα εισέλθει μόνο ο προβλεπόμενος αριθμός των πιστών που θα έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του μέσω της τηλεφωνικής κράτησης», αιτιολογώντας τη διαδικασία αυτή λέγοντας πως «μόνο έτσι θα αποφευχθεί κάθε αταξία και παρεξήγηση».

Μητροπολίτες και εκκλησιαστικοί προειδοποιούν: «Να παραμείνει σπίτι του όποιος νιώσει αδιαθεσία»

Την ίδια στιγμή μάλιστα ο Μητροπολίτης ζητεί, σύμφωνα με το ekklisiaonline.gr, από τους πιστούς να μην πάνε στην εκκλησία όσοι αισθανθούν οποιαδήποτε αδιαθεσία.

«Αν κάποιος νοιώσει κρυολόγημα, συνάχι, βήχα, πυρετό, αδιαθεσία ή αδυναμία να παραμείνει στο σπίτι του για να μη θέσει σε κίνδυνο και δοκιμασία ούτε τον εαυτό του αλλά ούτε τους συνανθρώπους του», επισημαίνει ο κ. Μάξιμος για να συμπληρώσει πως όλα αυτά θα πρέπει όμως να γίνουν, «με σύνεση, πνεύμα, υπευθυνότητα και θυσιαστική αγάπη».

Δυσκολεύει η «επικοινωνία» με τον Θεό: Με τηλεφωνική κράτηση οι προσευχές

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo