«Εφυγε» ο οραματιστής και δημιουργός του GOBL, Νίκος Κοκκινάκης

by Newsroom i-diakopes.gr
«Εφυγε» ο οραματιστής και δημιουργός του GOBL, Νίκος Κοκκινάκης

Ο οραματιστής και δημιουργός του GOBL, Νίκος Κοκκινάκης (δεύτερος από αριστερά) πάντα χαμογελαστός και εμπνευστής για τον πρώην Διευθυντή Γιώργο Ζμπράβο (πρώτος από αριστερά), τον Αγγελο Παπαδάκο και τον νυν Διευθυντή Σπύρος Βαγγελάτος (πρώτος από δεξιά). Φωτογραφία: GOBL

Σύμφωνα με πληροφορίες από ekirikas.com, φτωχότερη είναι από το βράδυ της Τετάρτης (8/5) η αθλητική -και όχι μόνο- Ομογένεια. Ο οραματιστής και «δημιουργός» του Ελληνο-Ορθόδοξου Πρωταθλήματος Μπάσκετ της Αρχιεπισκοπής αλλά και του Ελληνο-Ορθόδοξου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου της Αρχιεπισκοπής, Νίκος Κοκκινάκης, δεν είναι πια κοντά μας. Ο άνθρωπος που στα τέλη της δεκαετίας του 1990 έβαλε τα θεμέλια για το όραμά του και την ψυχή του για να γίνει σήμερα αυτό που είναι το GOBL.

Ο Νίκος Κοκκινάκης, ήταν αυτός που «έβλεπε» μπροστά και αυτός που έδωσε την ευκαιρία σε χιλιάδες παιδιά ομογενών να μείνουν κοντά στους αθλητικούς χώρους και να ξετυλίξουν το ταλέντο τους σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο. Αυτός που ενέπνευσε τους πάντες που σήμερα ασχολούνται με το Ελληνικό-Ορθόδοξο Πρωτάθλημα Μπάσκετ της Αρχιεπισκοπής.

«Εφυγε» ο οραματιστής και δημιουργός του GOBL, Νίκος Κοκκινάκης

Το GOBL ως ελάχιστο φόρο τιμής εξέδωσε σχετική ανακοίνωση (https://t.ly/ph6K6): «Το Ελληνικό-Ορθόδοξο Πρωτάθλημα Μπάσκετ της Αρχιεπισκοπής (GOBL) εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Νικόλαου Κοκκινάκη.

Στα τέλη της δεκαετίας του ‘90, ο Νίκος, με την ευλογία της Αρχιεπισκοπής, οραματίστηκε ένα πρωτάθλημα όπου παιδιά από την ηλικία των επτά ετών θα μπορούσαν να παίζουν μπάσκετ εναντίον ομάδων από άλλες ορθόδοξες ελληνικές εκκλησίες όπως η Goya. Το όραμα αυτό υλοποιήθηκε με αγώνες μεταξύ της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου της Αστόριας και της Ενορίας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Πορτ Ουάσιγκτον, που οδήγησαν σε τουρνουά από το φθινόπωρο του 1996 έως την άνοιξη του 1997.

Το 1998, ξεκίνησε η πρώτη σεζόν του JOY Basketball League, με τον Νίκο να είναι επίτροπος μέχρι το 2003. Καθώς η JOY League μεγάλωνε, ο Νίκος επιδίωξε το δεύτερο μέρος του οράματός του: τη δημιουργία ενός πρωταθλήματος ποδοσφαίρου για την Αρχιεπισκοπή. Με τα δύο πρωταθλήματα να βρίσκονται σε εξέλιξη και να μεγαλώνουν, ο Νίκος διορίστηκε αθλητικός εκπρόσωπος για την περιφερειακή επιτροπή νεολαίας.

Οι εκπρόσωποι του πρωταθλήματος GOBL εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στον Νίκο Κοκκινάκη για το όραμά του και την ηγεσία του, τα οποία διαμόρφωσαν το πρωτάθλημα μπάσκετ σε αυτό που είναι σήμερα.

Είθε η μνήμη του να είναι αιώνια».

Την Δευτέρα (13/5) το διάστημα 4 με 8 το απόγευμα θα δίνει το προσκύνημά του στην Ενορία του Αρχάγγελου Μιχαήλ (100 Fairway Drive, Port Washington NY 11050) και μία μέρα μετά (Τρίτη 14/5) το τελευταίο αντίο στον Αρχάγγελο Μιχαήλ στις 10 το πρωί.

Προτεινόμενα