«Είχα καρκίνο στο πάγκρεας και έζησα ένα θαύμα»: Ο Νίκος Κουρκούλης μιλάει για την επίσκεψη του στο Άγιο Όρος

by Newsroom i-diakopes.gr
«Είχα καρκίνο στο πάγκρεας και έζησα ένα θαύμα»: Ο Νίκος Κουρκούλης μιλάει για την επίσκεψη του στο Άγιο Όρος

Νίκος Κουρκούλης: Η θαυματουργή ίαση

Ο γνωστός τραγουδιστής, Νίκος Κουρκούλης, μίλησε στον Γιώργο Λιάγκα για την περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του, το 2002 και για το θαύμα που βίωσε στο Άγιο Όρος.

Πριν από 20 περίπου χρόνια, ο Νίκος Κουρκούλης μετά από έναν έντονο πόνο που νόμιζε ότι προερχόταν από την χολή του, άρχισε να κάνει μια σειρά εξετάσεων. Έπειτα από αρκετές εξετάσεις  διαπιστώθηκε ότι είχε καρκίνο στο πάγκρεας.

«Μετά από μια οξεία παγκρεατίτιδα, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε ένα πρόβλημα στην κεφαλή του παγκρέατος. Καρκίνος. Ηταν ένα ογκίδιο. Οι λέξεις δεν με φοβίζουν. Οι γιατροί μου έδωσαν περιθώρια ελπίδας. Είχαν πει πως έπρεπε να πάω να χειρουργηθώ στο εξωτερικό», έχει δηλώσει ο ίδιος.

Τότε κάποιοι φίλοι του τον έπεισαν να πάει στο Άγιον Όρος. Πριν ξεκινήσει, έκανε μία επανάληψη των εξετάσεων, χωρίς όμως να πάρει τα αποτελέσματα, γιατί την επόμενη θα έφευγε για το Άγιο Όρος. Ήξερε ότι οι εξετάσεις θα έδειχναν το ίδιο όπως όλες οι προηγούμενες, και είχε πάρει πια την απόφαση σε συνεννόηση με τον γιατρό του, επιστρέφοντας, να πάει στην Αμερική και να κάνει χειρουργείο.

«Είχα καρκίνο στο πάγκρεας και έζησα ένα θαύμα»: Ο Νίκος Κουρκούλης μιλάει για την επίσκεψη του στο Άγιο Όρος

Ο γιατρός του, τού είχε πει πως θα τα καταφέρουν και πως θα ζει μια ζωή σαν να ‘ναι για παράδειγμα διαβητικός. Αυτό του έδωσε κουράγιο και ήταν έτοιμος να φύγει για το ταξίδι του.

Ξεκίνησε, λοιπόν για το Άγιο Όρος.

Όπως ο ίδιος ανέφερε, μπήκε στο καραβάκι που θα τους πήγαινε στην Δάφνη, ήταν Μεγάλη εβδομάδα και το καραβάκι ήταν γεμάτο κόσμο. Παρ όλα αυτά υπήρχε μία καρέκλα στο καραβάκι που δεν καθόταν κανένας. Οι φίλοι του του πρότειναν να κάτσει αυτός, και όπως και έγινε. Φυσικά όλοι οι ταξιδιώτες τον χαιρετούσαν και του ζητούσαν να βγουν μια φωτογραφία μαζί του.

«Είχα καρκίνο στο πάγκρεας και έζησα ένα θαύμα»: Ο Νίκος Κουρκούλης μιλάει για την επίσκεψη του στο Άγιο Όρος

Ο Νίκος Κουρκούλης για τον καρκίνο και για την ζώνη της Αγίας Άννας

Δίπλα του καθόταν ένας κύριος γύρω στα 50, και κάποια στιγμή γυρίζει και τον ρωτάει: «Είστε ο Κουρκούλης; Ξέρετε, εγώ δεν σας γνωρίζω γιατί είμαι από Αμερική, αλλά η κόρη μου σας ακούει και της αρέσουν τα τραγούδια σας. Μπορούμε να βγούμε μια φωτογραφία μαζί, για να της δώσω χαρά;». Έβγαλαν την φωτογραφία και μετά έπιασαν κουβέντα και ο τραγουδιστής του αποκάλυψε το πρόβλημα υγείας του και του ανέφερε το όνομα του γιατρού που θα τον χειρουργούσε στην Αμερική. Ο άλλος έμεινε έκπληκτος. Ο γιατρός που θα τον χειρουργούσε στην Αμερική, ο καθηγητής του δικού του γιατρού, καθόταν απέναντί του.

Έφτασαν στην Σκήτη της Αγίας Άννας. Ήταν Μεγάλη Παρασκευή, και πηγαίνανε να προσκυνήσει οπότε κάποια στιγμή του λέει ένας γέροντας: «Έλα μαζί μου, τώρα που έφυγε ο πολύ κόσμος για να σε πάω να προσκυνήσεις την ζώνη της Αγίας Άννας».

Ο Νίκος Κουρκούλης ακολούθησε τον γέροντα και μόλις έφτασε στην ζώνη της Αγίας Άννας, γονάτισε να προσκυνήσει και να προσευχηθεί. Ήταν γονατιστός περίπου 1-2 λεπτά, και κάποια στιγμή ένιωσε μια πολύ μεγάλη πίεση που νόμισε ότι ήταν ένα με το πάτωμα. Μόλις συνήλθε έβαλε τα κλάματα για αυτό που ένιωσε. Μετά πήγε στο δωμάτιο όπου ξάπλωσε και κοιμόταν σχεδόν ολόκληρο το υπόλοιπο της ημέρας.

Επιστρέφοντας πήγε στο νοσοκομείο για να πάρει τα αποτελέσματά του και να προετοιμαστεί για το χειρουργείο του. Έκπληκτος άκουσε τους γιατρούς να του λένε ότι στις νέες εξετάσεις που έκαναν, δεν υπήρχε τίποτα.

Έτσι ο Νίκος Κουρκούλης βίωσε μια σειρά από γεγονότα που κάποιοι ίσως θα τα πουν τυχαία, αλλά ο ίδιος τα λέει και τα νιώθει ως ΘΑΥΜΑ.

Προτεινόμενα