«Είμαι μπουμπούνας, το είπε κι ο μπαμπάς»: Το γράμμα ενός μαθητή δημοτικού που προβληματίζει και συγκινεί

by Εύα Ζαχαριάδη

«Είμαι μπουμπούνας, το είπε κι ο μπαμπάς»: Το συγκινητικό γράμμα ενός παιδιού

Ο Β.Κ. είναι ένα μικρό παιδί της ΣΤ’ δημοτικού που αποφάσισε να γράψει ένα γράμμα για να το διαβάσουν όλοι. Είναι ένα γράμμα το οποίο προβληματίζει και βάζει τα γυαλιά σ’ όσους δεν έχουν ανοιχτό μυαλό.

Το βέβαιο είναι πως το γράμμα, που έγραψε ο μαθητής Β.Κ., να σας ταρακουνήσει.

«Είμαι μπουμπούνας, το είπε κι ο μπαμπάς»: Το γράμμα του παιδιού που προβληματίζει

«Ξημέρωσε. Νυστάζω. Δεν χόρτασα ύπνο. Ακούω τη φωνή της μαμάς. Τι θα κάνω τώρα; Θέλει να με βάλει να ξαναγράψω αυτή τη ρημάδα την ορθογραφία. Αφού όσες φορές και να τη γράψω, πάλι λάθη θα κάνω. Είμαι ένας μπουμπούνας. Το ‘πε κι ο μπαμπάς. Τίποτα δεν θα καταφέρω. Πάλι μαλώσανε χθες.

Η μαμά τού είπε να είναι πιο προσεκτικός κι εκείνος είπε πως αυτή φταίει για όλα. Ολο μαλώνουν τελευταία. Δεν θέλω να μαλώνουν και για μένα. Αμάν κι αυτή η μαμά! Πού τη βρίσκει τέτοια όρεξη πρωί πρωί; Κάθε μέρα με βασανίζει. Χθες της είπα ότι δεν την αγαπάω.

Δεν είναι αλήθεια. Την αγαπάω, αλλά ήθελα να την πονέσω. Ξέρω ότι αυτό τη θυμώνει. Και όταν το ακούει βάζει τα κλάματα και αρχίζει να λέει πως για το καλό μου τα κάνει, όλο τρέχει για μένα και τίποτα δεν κάνει για τον εαυτό της και πάλι μαλώνουν με τον μπαμπά γιατί της λέει ότι κάνει τόση πολλή προσπάθεια και μια τρύπα στο νερό κάνει.

«Είμαι μπουμπούνας, το είπε κι ο μπαμπάς»: Το γράμμα ενός μαθητή δημοτικού που προβληματίζει και συγκινεί

Προχθές με πήγαν σε ένα μέρος που έγραφε: παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Καλά ήταν. Μου έδωσαν και καραμέλες και με έβαλαν να γράψω κάτι πράγματα. Μετά η μαμά και ο μπαμπάς μίλησαν με μια κυρία. Όταν φύγαμε, ο μπαμπάς ξεφύσαγε και δεν μιλούσε. Πρέπει να έχω κάτι πολύ σοβαρό. Όμως, εγώ νιώθω καλά.

Ούτε πυρετό έχω, ούτε η κοιλιά μου πονάει. Μόνο που κάνω πολλά λάθη στην ορθογραφία. Και τα γράμματά μου είναι… στραβούτσικα. Βαρέθηκα να μου γράφει η κυρία «καλύτερα γράμματα». Και δεν μου αρέσει καθόλου να με λένε μπουμπούνα και άχρηστο. Μήπως έχουν δίκιο; Αλλά πάλι, μπορεί ένας άχρηστος να ζωγραφίζει ωραία όπως εγώ; Μου φαίνεται, οι μεγάλοι είναι πιο άχρηστοι.

Β.Κ.Μαθητής ΣΤ’ Δημοτικού»

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν