Είναι σήμερα 53 ετών και μεγαλώνει 400 παιδιά – Τα μεγαλώνει σε 2 Μοναστήρια!

by Τόνια Τζαφέρη

Συγκινητική ιστορία: Είναι 53 ετών και μεγαλώνει 400 παιδιά

Συγκινητική ιστορία: Είναι 50 ετών και έχει 400 παιδιά. Τα 33 από αυτά τα έχει υιοθετήσει, ενώ έχει την κηδεμονία των υπόλοιπων. Τα μεγαλώνει σε δύο μοναστήρια. Στο Μπαντσένι και στο Μποιάν.

Πρόκειται για τον επίσκοπο Λογγίνο. Τον γνωρίσατε πρώτη φορά μέσα από την ταινία «ΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ». Όταν γυρίστηκε η ταινία ήταν ο ιερομόναχος Μιχαήλ(Ζαρ).

Συγκινητική ιστορία: Είναι 53 ετών και μεγαλώνει 400 παιδιά

Η ταινία αυτή άγγιξε πολλές ψυχές. Άγγιξε ευαίσθητες χορδές πολλών. Είναι μία ταινία για αγγέλους και αγίους ή αλλιώς για αγάπη και χριστιανική ομολογία. Είναι για την ψυχή μία δοκιμασία. Η παρουσία του Θεού σε αυτό το μοναστήρι είναι έντονη, τα θαύματα καθημερινά.

«Δοκίμασα πολλά στη ζωή μου. Αλλά όλοι οι δρόμοι με οδήγησαν στην εκκλησία, στην πίστη, στον Θεό. Εαν θα μου έλεγε κάποιος όταν έμεινα ορφανός και μόνος σε αυτόν τον κόσμο, πήγαινε στο μοναστήρι να γίνεις μοναχός. Να υπηρετήσεις τον Κύριο, θα πήγαινα. Ο Θεός όμως μου έδωσε άλλον σταυρό, άλλον δρόμο. Για να περάσω από πολλά βάσανα και θλίψεις και να φτάσω εκεί που βρίσκομαι σήμερα. Επειδή έμεινα μόνος μου σε αυτόν τον κόσμο».

Η συνέχεια της συγκινητικής ιστορίας

«Παντρεύτηκα 22 ετών,25 ετών χειροτονήθηκα. Και έπειτα το 1997 εγώ και η πρεσβυτέρα γίναμε μοναχοί. Τα παιδιά μας είναι όλα παντρεμένα, έχουμε και εγγονάκια. Εμείς όμως συνεχίσαμε να υπηρετούμε τον Θεό από αυτόν τον δρόμο.

Συγκινητική ιστορία: Είναι 53 ετών και μεγαλώνει 400 παιδιά

Τα πρώτα παιδιά τα πήρα στο μοναστήρι το 1991-92. Έπειτα πήρα δύο αδελφάκια που και αυτά τα υιοθέτησα.

Ανυπομονούσα να γυρίσω στο σπίτι. Να τους κάνω το μπάνιο τους, πολύ μου αρέσει να κάνω μπάνιο στα παιδιά και να τα βάζω για ύπνο. Ότι έκανε η μητέρα μου, ήθελα να κάνω και εγώ: να τα φιλήσω και να τα αγκαλιάσω. Και αυτή ήταν η αρχή. Σίγουρα δεν σκέφτηκα ποτέ ότι θα έχω κάποτε τόσα πολλά παιδιά να φροντίζω.

Συγκινητική ιστορία: Είναι 53 ετών και μεγαλώνει 400 παιδιά

400 παιδιά και πάλι λίγα είναι. Πιο πολλά θα ήθελα,έχουμε την δυνατότητα. Δεν πρέπει μόνο να τα πάρεις αλλά να τους δείξεις και γονική στοργή. Σε εμάς δεν είναι όπως στα κρατικά, που τα κρατάνε μέχρι τα 18 τους.Τα παιδιά είναι δικά μας για όλη τους τη ζωή.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα