Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Μύκονο: Τόσα θα πληρώσετε για καφέ, νερό και σουβλάκια

by Τόνια Τζαφέρη

Μύκονος: Η αισχροκέρδεια έχει ξεπεράσει κάθε όριο στο νησί των ανέμων

Αδιανόητα είναι πολλές φορές τα ποσά που βλέπουμε στο νησί των ανέμων, όπου καθημερινά βασικά αγαθά ξεπερνούν σε τιμή κάθε φαντασία…

Στη Μύκονο έχουν ξεφύγει οι τιμές, αφοί οι Έλληνες που επισκέφθηκαν πρόσφατα το νησί, έκαναν λόγο για τιμοκαταλόγους που θυμίζουν τα καβουροπόδαρα των 600 ευρώ, που είχαν παραγγείλει τουρίστριες στο νησί των ανέμων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, οι Έλληνες που ταξίδεψαν στα πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά, υπογράμμισαν ότι στη Μύκονο μπορεί να βρεις τυλιχτό σουβλάκι σε τιμή 5 ευρώ, ενώ κάποιοι επαγγελματίες της εστίασης μπορεί να χρεώσουν διπλή τιμή αν ο πελάτης είναι ξένος.

Οι καταγγελίες για αισχροκέρδεια στην Μύκονο συνεχίζονται

Μάλιστα, νεαρός υποστήριξε ότι μία κρέπα των 5 ευρώ για τους Έλληνες, πήγε στα 10 ευρώ όταν ο πελάτης μίλησε αγγλικά.

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Μύκονο: Τόσα θα πληρώσετε για καφέ, νερό και σουβλάκια

Για μία μερίδα γύρο, στη Μύκονο, ο πελάτης μπορεί να πληρώσει από 17 έως 23 ευρώ, για μία μπάλα παγωτό από 5 έως 7 ευρώ, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, το μικρό μπουκάλι νερό κόστιζε 2 ευρώ.

Όσον αφορά τις τιμές στα ποτά, εκτός από τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, πανάκριβα μπορεί να πληρώσει κάποιος το απλό ποτό στην Πάρο, στη Νάξο και στην Ίο και συγκεκριμένα από 13 έως 15 ευρώ.

Πάντως, η τιμή για το κλασικό πιτόγυρο ξεπερνά τα 3 ευρώ ενώ, σύμφωνα οι ιδιοκτήτες ψητοπωλείων επισημαίνουν ότι με το μπαράζ ανατιμήσεων στην αγορά, η τιμή του μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 4 ευρώ.

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Μύκονο: Τόσα θα πληρώσετε για καφέ, νερό και σουβλάκια

Μύκονος: “Ο κόσμος, ναι, γκρινιάζει. Δεν είναι διαβασμένος”

«Ο κόσμος, ναι, γκρινιάζει. Δεν είναι διαβασμένος. Δεν ξέρει ακριβώς τι γίνεται στην αγορά. Νομίζει ότι πάμε να κερδίσουμε κάτι παραπάνω, ενώ έχουμε πρόβλημα από τις πρώτες ύλες που ψωνίζουμε, πχ πίτες, ηλιέλαιο, κοτόπουλο, κρέατα, χαρτιά. Ό,τι και να ψωνίζουμε έχει μία αύξηση. Το δεκάλιτρο (ηλιέλαιο) αγοράζαμε 1,40 τον Φλεβάρη και τώρα αγοράζουμε 3,20-3,49 το κιλό. Τα κρέατα έχουνε μία αύξηση από τον Ιανουάριο, συγκεντρωτικά, περίπου 35%», σημείωσε ο Άρης Χρονόπουλος, ιδιοκτήτης ψητοπωλείων στο Χαϊδάρι, το Αιγάλεω και την Παλλήνη.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν