Έλενα Ακρίτα: «Εκτός από ανιστόρητος ο πρωθυπουργός δεν ξέρει ούτε ελληνικά!»

by Αντώνης Βαλμάς

Έλενα Ακρίτα: Οι δηλώσεις της για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Αν και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει «πολιτικός εξόριστος» στο… Παρίσι, προφανώς δεν ξέρει ούτε τα στοιχειώδη και η Έλενα Ακρίτα του τα θυμίζει με αφορμή τις δηλώσεις του από τον Άη Στράτη όπου πήγε την ημέρα των Θεοφανείων.

Από εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει:

«Θέλησα σήμερα αυτή την πολύ σημαντική ημέρα για την Ορθοδοξία να βρεθώ στον Αη-Στράτη, έναν τόπο με βαριά ιστορία, ένα τοπόσημο διχασμού και δοκιμασίας το οποίο μετατρέπεται σε ένα ορόσημο ενότητας και αισιοδοξίας.»

Έλενα Ακρίτα: «Εκτός από ανιστόρητος ο πρωθυπουργός δεν ξέρει ούτε ελληνικά!»

Οι δηλώσεις αυτές δεν πέρασαν απαρατήρητες και η Έλενα Ακρίτα έγραψε στο facebook:

Ντροπή στον ανιστόρητο πρωθυπουργο που αποκαλεί «τοποσημο διχασμού» τον Αη Στρατη, έναν τόπο εξορίας, βασανιστηρίων και θανάτου. Οι μόνος… διχασμός εκεί ήταν πως οι βασανιστές έδερναν κι οι αγωνιστές μαρτυρούσαν.

Ο Γιάννης Ριτσος, ο Μενέλαος Λουντέμης, Μάνος Κατρακης, ο Τάσος Λειβαδιτης , Τζαβαλάς Καρουσος, και τόσοι άλλοι αγωνιστές πότισαν με το αίμα του το άνυδρο νησί του Αιγαίου όπου το 1951 ζούσαν εκεί 3.000 εκτοπισμένοι.

Επίσης εκτός από ανιστόρητος, δεν ξέρει ελληνικά. ‘Τοποσημο’ είναι ένα αρχιτεκτονικό σημείο αναφοράς για τον κάθε τόπο (Λευκός Πύργος, Γεφύρι της Άρτας, Ολυμπία στο Λιστόν της Κερκυρας κλπ) κι όχι ένα νησί, ένας νομός, μια πόλη.

Στη φωτογραφία, από αριστερά, όρθιοι: Μ. Κατράκης, Δ. Φωτιάδης, Κ. Μπαλαδήμας, Τζ. Καρούσος, Γ. Γιολδάσης, Ευθύφρων Ηλιάδης, Ν. Δημόπουλος. Καθιστοί: Π. Κοκέσης και Γιάννης Ρίτσος.

Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα στο Facebook

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν