Ελένη Φουρέιρα: «Με λένε Εντέλα Φουρεράι και είμαι υπερήφανη που γεννήθηκα στην Αλβανία»

by Τόνια Τζαφέρη

Ελένη Φουρέιρα: «Με λένε Εντέλα Φουρεράι και είμαι υπερήφανη που γεννήθηκα στην Αλβανία»

Ελένη Φουρέιρα: Σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη προχώρησε η δημοφιλής τραγουδίστρια και πλέον παρουσιάστρια, Ελένη Φουρέιρα. Ενώ η ίδια στην αρχή της καριέρας της, είχε αποκρύψει την καταγωγή της. Τώρα μιλά ανοιχτά για την μετανάστευση της και τις ρίζες της. Όπως επίσης και τις δυσκολίες που βίωσε, έχοντας να αντιμετωπίσει και τον ρατσισμό.

Καλεσμένη λοιπόν του Νίκου Χατζηνικολάου στο Ενώπιος Ενωπίω ήταν η Ελένη Φουρέιρα. Τα δύσκολα παιδικά χρόνια στην Αλβανία και ο εκφοβισμός που δέχθηκε λόγω της καταγωγής της, όταν ήρθε στην Ελλάδα… Ήταν τα βασικά θέματα συζήτησης.

Οι δηλώσεις της Ελένης Φουρέιρα για τα δύσκολα παιδικά χρόνια

«Με λένε Εντέλα Φουρεράι και είμαι υπερήφανη που γεννήθηκα στην Αλβανία». Δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ συνέχισε λέγοντας:

“Ήρθα 8 χρονών στην Ελλάδα. Έχω κάνει delete σε άσχημες στιγμές στα παιδικά μου χρόνια, όπως ήταν ο εμφύλιος. Θυμάμαι ότι ήμουν με τη μαμά στο σπίτι μια μέρα, και άρχισε να χτυπάει μια σειρήνα. Ξυπνήσαμε φοβισμένοι. Αλλά η μαμά μου μας καθησύχασε. Αλλά για τους επόμενους δυο μήνες ήμασταν συνέχεια στο πάτωμα.

Ελένη Φουρέιρα: «Με λένε Εντέλα Φουρεράι και είμαι υπερήφανη που γεννήθηκα στην Αλβανία»

Ο πατέρας μου που ήταν ήδη στην Ελλάδα για να μαζέψει λεφτά, μας έστειλε ταξί για να μας φέρει στην Ελλάδα. Η μαμά μου ήταν μόνη της με 4 ανήλικα παιδιά. Είχε μια καραμπίνα και έβγαινε και βάραγε τα μεσημέρια στον αέρα. Για να δείξει ότι έχει όπλο για να μην κινδυνεύσουμε.

Η Ελλάδα είναι όλη μου η ζωή, είναι η πατρίδα μου. Το ψωμί είχε άλλη γεύση! Και τα παιδιά που μου κάνανε bullying δεν ήξεραν γιατί το έκαναν. Στο σχολείο ήμασταν δυο ξένα παιδιά από την Αλβανία. Ήταν δύσκολο να καταλάβω γιατί ήμουν δακτυλοδεικτούμενη. Δύσκολο να καταλάβω τι είναι ο ρατσισμός. Δεν ήξερα γιατί συμβαίνει γιατί. Δεν ήταν αποδεκτοί οι Αλβανοί τότε από την κοινωνία.

Ελένη Φουρέιρα: «Με λένε Εντέλα Φουρεράι και είμαι υπερήφανη που γεννήθηκα στην Αλβανία»

Όταν είσαι ένα παιδί και δεν είσαι αποδεκτό από την κοινωνία λόγω της καταγωγής σου, νιώθεις αδύναμος και φοβάσαι. Ότι δε θα σου δοθεί η ευκαιρία. Όταν κατάλαβα ότι ο κόσμος αγαπάει την Ελένη ένιωσα τη δύναμη να το πω.

Το πραγματικό μου όνομα είναι Εντέλα Φουρεράι. Έφτασα σε σημείο να φοβάμαι να πω από που είμαι για να γίνω αποδεκτή. Δεν με αγαπάνε όλοι, αλλά είμαι καλά με αυτό. Με αγαπάνε όσοι με καταλαβαίνουν. Είμαι υπερήφανη που γεννήθηκα στην Αλβανία, αλλά η Ελλάδα είναι η πατρίδα μου, την λατρεύω. Είναι η χώρα που αγαπώ”,  εξομολογήθηκε η Ελένη Φουρέιρα.

Το βίντεο από την αποκαλυπτική συνέντευξη της Ελένης Φουρέιρας

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo