Ένας σκύλος δεν θα σου ραγίσει την καρδιά

Σκύλος: Είναι ο πιο πιστός σου φίλος!

Σκύλος: Ο πιο πιστός μας φίλος! 13 τρόποι με τους οποίους ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, θα σου δείξει την αγάπη του. Τα σκυλιά και οι άνθρωποι καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλο. Φυσικά, αυτό συμβαίνει λόγω της αγάπης που μας δείχνουν, επειδή τα έχουμε στο πλευρό μας. Η ιστορία των σκύλων είναι στενά συνδεδεμένη με τη δική μας ιστορία. Κανένα άλλο ζώο στη Γη δεν βρίσκεται τόσο κοντά με τους ανθρώπους.

1. Μας κουνά την ουρά του
Με την ουρά ο σκύλος επικοινωνεί και εκφράζει πολλά διαφορετικά συναισθήματα. Όσο πιο χαλαρή είναι η ουρά του σκύλου μας είναι, τόσο πιο χαλαρή είναι η διάθεσή του. Όταν το σκυλί μας είναι χαρούμενο, θα κουνήσει ολόκληρη την ουρά του προς τα έξω με φιλικό τρόπο και θα την κουνά ακόμα και σε κύκλους.

2. Μας ακολουθά παντού
Όταν το σκυλί μας γίνεται σκιά μας όπου κι αν πάμε τότε σημαίνει ότι θέλει να βρίσκεται μονάχα μαζί μας. Η αφοσίωση του εκφράζεται με το να θέλει να βρίσκεται όπου εμείς και να ταυτίζεται μαζί μας.

3. Μας γλείφει στο πρόσωπο
Όταν τα σκυλιά γλείφουν τα πρόσωπα των ανθρώπων σε πολλές περιπτώσεις είναι ένα σημάδι της αγάπης και στοργής. Πρόκειται για μια ενστικτώδη συμπεριφορά που ξεκινά από τα κουτάβια που γλείφουν τα πρόσωπα των μητέρων τους για να σηματοδοτήσουν την πείνα. Οι σκύλοι γλύφουν ο ένας τον άλλον ως χειρονομία της οικειότητας. Φυσικά όταν το σκυλί μας γλείφει μπορεί να είναι απλώς για να μας περιποιηθεί. Μπορούμε να πάρουμε σίγουρα την περιποίηση ως ένα σημάδι αγάπης από το σκυλί μας.

Δείτε άλλους 10 τρόπους με τους οποίους τα σκυλιά μας δείχνουν ότι μας αγαπούν

4. Πηδά πάνω μας
Το άλμα του σκύλου επάνω μας είναι μια ακόμη ένδειξη της αγάπης. Όταν μπαίνουμε από την πόρτα και πηδά επάνω μας με ενθουσιασμό είναι πραγματικά μια ενστικτώδης επίδειξη της αγάπης από το σκυλί. Ως κουτάβι, ένας σκύλος μαθαίνει να γλείφει πρόσωπο και τα μάτια της μητέρας του. Γι ‘αυτό το σκυλί πηδά σε μας. Θέλει να γλείφει το πρόσωπό μας, διότι μας αναγνωρίζει ως γονιό.

5. Παλεύει μαζί μας
Η πάλη και το τραχύ παιχνίδι μαζί μας είναι ένας φυσικός τρόπος ώστε το σκυλί σας να μας δείξει την αγάπη του. Δεν είναι μόνο υγιές, αλλά και ένα απαραίτητο μέρος της κοινωνικής ανάπτυξης του σκύλου μας και αυτό παίζει μεγάλο ρόλο σε ένα σχηματισμό ενός δεσμού μεταξύ μας. Βέβαια θα πρέπει να διδάξουμε το σκυλί μας ότι δεν πρέπει να είναι υπερβολικά τραχύ. Όχι χτυπήματα, δαγκώματα ή γαβγίσματα. Φροντίζουμε να γίνεται με ασφάλεια!

6. Είναι κοινωνικός
Τα σκυλιά ως απόγονοι των λύκων έχουν έμφυτη την κοινωνικότητα και την αίσθηση της οικογένειας. Ο ρόλος μας είναι κρίσιμος ώστε να μας βλέπει ο σκύλος μας ως τον «αρχηγό της αγέλης του». Αποτελούμε πρότυπα για να γνωρίσει την καθοδήγηση, την αναγνώριση, τη συντροφικότητα και την αγάπη, ώστε να μπορεί και ο ίδιος να τα ανταποδώσει.

7. Μας είναι πιστός
Όλοι γνωρίζουν ότι ο σκύλος είναι ένα από τα πιο πιστά πλάσματα στον πλανήτη. Η αφοσίωση του προέρχεται από τους λύκους οι οποίοι ζευγαρώνουν για μια ζωή και ανατρέφουν από κοινού τους απογόνους τους. Όταν ο σκύλος ικανοποιήσει το ένστικτο του που τον θέλει να είναι μέλος μιας πυρηνικής οικογένειας τότε μας εκφράζει την απαράμιλλη πίστη του.

Σκύλος: Μας αγαπά άνευ όρων

8. Θέλει να κοιμάται δίπλα μας
Στην άγρια φύση οι λύκοι κοιμούνται μαζί κουλουριασμένοι για να ζεσταθούν. Δεδομένου ότι είμαστε ο καλύτερος φίλος του και η οικογένειά του σκύλου μας, είναι φυσικό ότι αναμένει ότι θα κοιμηθεί στο πλευρό μας, ανεξάρτητα από το αν αυτή η συμπεριφορά αποτελεί αμφιλεγόμενο θέμα συζήτησης μεταξύ των ιδιοκτητών και εμπειρογνωμόνων.

9. Μας προσέχει όταν αρρωσταίνουμε
Επειδή τα σκυλιά είναι εγγενώς κοινωνικά ζώα, διαθέτουν ένα ένστικτο για τη φροντίδα της οικογένειάς τους ακριβώς όπως οι λύκοι. Στην άγρια φύση οι λύκοι γλείφουν τις πληγές ο ένας του άλλου και τα σκυλιά διατηρούν αυτό το ένστικτο. Μπορούν να γλείφουν πραγματική πληγή μας αλλά η ανάγκη τους να μας φροντίσουν μπορεί να εκφραστεί ακόμα και όταν μας βλέπουν άρρωστους και προσπαθούν να μας περιποιηθούν.

10. Μας εμποδίζει να απομακρυνθούμε
Μπορεί να είναι ενοχλητικό όταν προσπαθούμε να πάμε για δουλειά και το σκυλί μας αρχίζει να προσπαθεί να μας κρατήσει στο σπίτι. Στο μυαλό του σκύλου μας, όμως, είναι ένα σημάδι της αγάπης. Είναι ένας τρόπος που μας δίνει την προσοχή του και ζητά την δική μας. Όταν συμβαίνει αυτό πρέπει να αφιερώσουμε λίγο χρόνο να τον χαϊδέψουμε και να το πείσουμε ότι σύντομα θα είμαστε και πάλι μαζί.

11. Μας χαμογελά
Οι σκύλοι χαμογελούν και δεν πρόκειται για ιδέα μας. Το χαμόγελο ενός σκύλου σηματοδοτεί αγάπη και στοργή σε έναν ιδιοκτήτη όπως ακριβώς τα ανθρώπινα χαμόγελα. Η έρευνα έχει δείξει ότι οι σκύλοι χρησιμοποιούν διάφορες εκφράσεις του προσώπου με παρόμοιους τρόπους, αντιδρώντας με διαφορετικό τρόπο στους αγαπημένους, τους ξένους, και στις ευχάριστες ή δυσάρεστες καταστάσεις.

Τα σκυλιά σας, σας αγαπούν!

12. Μας μυρίζει στον καβάλο
Σίγουρα αισθανόμαστε αμήχανα όταν το σκυλί σπρώχνει τη μουσούδα του επάνω στον καβάλο μας, αλλά για το σκύλο, αυτό είναι ένα σημαντικό μήνυμα χαιρετισμού, είναι το ισοδύναμο μιας χειραψίας για να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με εμάς μέσω της μυρωδιάς.

13. Ουρεί μπροστά μας
Μερικές φορές νομίζουμε ότι ένα κουτάβι ουρεί παντού γιατί δεν έχει αυτοέλεγχο. Είναι ο τρόπος του κουταβιού που δείχνει σεβασμό προς εσάς, αναγνωρίζοντας σας ως ηγέτη, τον υπεύθυνο. Μπορεί να δημιουργήσει ένα χάος αλλά για εκείνο είναι ένα σημάδι σεβασμού.

Related posts

Παντελής αποκλεισμός της Βανδή από τον Ατζούν – Όλο το παρασκήνιο

Πολύ κρίμα: Θρήνος για τον Κλιντ Ίστγουντ, μαθεύτηκαν σήμερα τα δυσάρεστα

Πέθανε ο Άκης Σταματιάδης