Εννιά αγαπημένες τηλεοπτικές που βλέπαμε καθημερινά μετά το σχολείο και θα μας μείνουν αξέχαστες

Εννιά αγαπημένες τηλεοπτικές που βλέπαμε καθημερινά μετά το σχολείο και θα μας μείνουν αξέχαστες

Τηλεοπτικές σειρές: Ποιες είναι οι σειρές, που θα μας μείνουν αξέχαστες

Υπάρχουν ορισμένες σειρές στην τηλεοπτική ιστορία, που αληθινά άφησαν τη δική τους εποχή. Μάλιστα ακόμα και σήμερα θυμόμαστε τις ιστορίες και πολλοί δεν διστάζουμε να δούμε τα αγαπημένα μας επεισόδια σε επανάληψη.

Οι εννέα σειρές που βλέπαμε μετά το σχολείο, ήταν το ιδανικό καύσιμο, προκειμένου να αντέξουμε μερικές ώρες διαβάσματος που ακολουθούσαν.

Εννιά αγαπημένες τηλεοπτικές που βλέπαμε καθημερινά μετά το σχολείο και θα μας μείνουν αξέχαστες

Ποιες είναι οι 9 τηλεοπτικές σειρές που έραψαν αληθινή ιστορία;

Art Attack (1990-2007)

Ο Νιλ Μπουσάναν, ο ζωγράφος του «Art Attack», με τα πινέλα του και τις μπογιές του γινόταν ένας μικρός μάγος και ταυτόχρονα σου έδειχνε πώς να ζωγραφίζεις ή να δημιουργείς φανταστικά μικροπράγματα, όπως εκείνος, σαν να είναι ο κολλητός σου. Επική, χρωματοψυχεδελική φάση.

Το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι (1974-1983)

Λατρεμένη 70`s/80s σαπουνόπερα για την ζωή μιας οικογένειας στην αμερικάνικη επαρχία του 19ου αιώνα. Ήταν ένα –λίγο πιο ρετρο/πρωτόγονο- Downton Abbey για πιτσιρικάδες και τώρα που μεγαλώσαμε το εκτιμούμε περισσότερο.

Καρουζέλ (1989)

Μεξικάνικη σαπουνόπερα με μαθητές που πρωτο-προβλήθηκε το 1989. Έδειχνε τις ανισότητες ανάμεσα στα φτωχά και τα πλούσια παιδιά μιας τάξης, αναδεικνύοντας drama queens όπως η Μαρία Χοακίνα και ο Χόρχε Ντεσάλτο και κλαψιάριδες/μπούφους όπως ο Συρίλο και ο Χάιμε.

Γυμνάσιο Ντεγκράσι (1987-1991)

Καναδική σειρά με πρωταγωνιστές μαθητές γυμνασίου. Ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, ναρκωτικά, ήταν οι πιο συνήθεις πλοκές, δοσμένες με αρκετά σκληρό ρεαλισμό και ηθικό δίδαγμα στο τέλος. Επίσης αν δεν σου έχει κολλήσει ήδη το μουσικό θέμα, είσαι άνθρωπος με αντοχές!

Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς 90210 (1990-2000)

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ο Τζέισον Πρίστλεϊ σταμάτησε να υποδύεται τον Μπράντον, τον αδελφό της Μπρέντα και έναν από τους μνηστήρες που πολιορκούσαν την καρδιά της Κέλι.

Παιχνίδια χωρίς Σύνορα (1965-2007)

Παράγωγη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεόρασης (EBU) που ξεκίνησε ως ιδέα του Σαρλ ντε Γκωλ και είχε ως στόχο τη συμφιλίωση των νέων της Ευρώπης μέσα από ευρηματικά παιχνίδια. Η Ελλάδα ξεκίνησε να συμμετέχει από το 1993 σε μια σειρά παιχνιδιών που μας προκαλούσε μια φανατίλα και μια αγωνία σχεδόν ισάξια με αυτήν των Ευρωμπάσκετ.

Οι Ατρόμητοι

Μια παιδική ομάδα ποδοσφαίρου «Οι ατρόμητοι» προσπαθεί να κερδίσει το πρωτάθλημα, ενώ ο πρόεδρος της αντιπάλου ομάδας «Δυναμίτες» προσπαθεί να τους εμποδίσει με κάθε τρόπο. Μας άρεσε γιατί βγήκε ακριβώς την εποχή που ήμασταν στη φάση από το δημοτικό στο γυμνάσιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Baywatch (1989-2001)

O Mitch, ο Hobie, η C.J, η Stephanie και τα άλλα παιδιά, φορούσαν κόκκινο σορτσάκι, έτρεχαν σε αργή κίνηση και έκαναν τεχνητή αναπνοή σε θαλασσοδαρμένους. Μεσολάβησαν αμέτρητα πήγαινε-έλα πρωταγωνιστών και ιστορίες με πνιγμένους, εμπόριο ναρκωτικών, απιστίες, χυλόπιτες, μαφιόζους, πραξικοπήματα, εξωγήινους.

Υπαστυνόμος Ρεξ (1994-2004)

Έχει προβληθεί σε διάφορα κανάλια. Αυτή τη σειρά την λατρεύαμε γιατί ήταν η πρώτη