Εντολή Μακρόν: «Οι φοιτητές στη Γαλλία, από του χρόνου, θα μαθαίνουν Αρχαία Ελληνικά»

by Εύα Ζαχαριάδη

Εντολή Μακρόν: Η απόφαση του για να μαθαίνουν Αρχαία Ελληνικά

Από του χρόνου, οι φοιτητές και οι μαθητές Γυμνασίου θα μπορούν να μαθαίνουν τα Αρχαία Ελληνικά. Η απόφαση ανακοινώθηκε από το γαλλικό Υπουργείο Παιδείας ύστερα από εντολή του Μακρόν.

Μιλώντας τη Δευτέρα, ο υπουργός Παιδείας Jean-Michel Blanquer, δήλωσε ότι τα Αρχαία Ελληνικά και τα λατινικά θα γίνουν διαθέσιμα στους φοιτητές που θα παρακολουθήσουν μαθήματα το επόμενο έτος.

Εντολή Μακρόν: «Οι φοιτητές στη Γαλλία, από του χρόνου, θα μαθαίνουν Αρχαία Ελληνικά»

Εντολή Μακρόν: Οι φοιτητές στη Γαλλία θα έχουν την ευκαιρία να «αναπτύξουν τον πολιτισμό τους»

Ο Blanquer θέλει οι φοιτητές αλλά και απόφοιτοι που θα κάνουν Μεταπτυχιακές σπουδές, να έχουν την ευκαιρία να «αναπτύξουν τον πολιτισμό τους» διαβάζοντας αρχαίους φιλοσόφους.

Μάλιστα ο Blanquer δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το να εξαπολύουμε κατηγορίες και μια σύγχρονη κοσμοθεωρία σε κείμενα που χρονολογούνται πριν από δύο χιλιετίες είναι ένας απύθμενος παραλογισμός», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι αυτοί οι πολιτισμοί μας έφεραν «πρόοδο, επιστημοσύνη και αναζήτηση».

Υπενθυμίζουμε τέλος πως στις ΗΠΑ, το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον ανακοίνωσε ότι δεν θα απαιτούσε πλέον από τους φοιτητές να μελετούν αρχαία ελληνικά και λατινικά, διότι οι γλώσσες αυτές θεωρούνται συχνά οι βασικοί πυλώνες της πειθαρχίας.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν