Έπρεπε να το ξανασκεφτούν: Να τι θα κάνει άμεσα η ΑΕΚ εναντίον όσων βανδάλισαν την OPAP Arena στον τελικό

by Newsroom i-diakopes.gr
Έπρεπε να το ξανασκεφτούν: Να τι θα κάνει άμεσα η ΑΕΚ εναντίον όσων βανδάλισαν την OPAP Arena στον τελικό

Η ΑΕΚ δεν πρόκειται να αφήσει έτσι τους βανδαλισμούς στο γήπεδό της στον τελικό του Conference League και ξεκαθαρίζει ότι θα στραφεί εναντίον όσων ενεπλάκησαν σε αυτούς τόσο σε αστικό όσο και σε ποινικό επίπεδο.

Ο χθεσινός τελικός του Conference League μεταξύ του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα άφησε διάφορες ζημιές στην OPAP Arena από ανεγκέφαλους, οι οποίοι βανδάλισαν εσωτερικούς χώρους του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, σπάζοντας παράλληλα πολλά καθίσματα.

Έπρεπε να το ξανασκεφτούν: Να τι θα κάνει άμεσα η ΑΕΚ εναντίον όσων βανδάλισαν την OPAP Arena στον τελικό

Η UEFA αναμένεται να ανοίξει πειθαρχική δίωξη εις βάρος των υπεύθυνων ομάδων ή ακόμα και των προσώπων για τους βανδαλισμούς αυτούς, ωστόσο ανεξάρτητα από αυτό, «η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει ήδη τις δικές της ενέργειες προκειμένου να της γνωστοποιηθούν τα στοιχεία των δραστών», όπως διευκρινίζεται από πλευράς των κιτρινόμαυρων.

Όπως τονίζεται από τη μεριά της, η ΑΕΚ είναι αποφασισμένη «να στραφεί εναντίον όσων βανδάλισαν την OPAP Arena τόσο σε αστικό επίπεδο για τη λήψη αποζημιώσεων, όσο και σε ποινικό, για την αποβολή τους από τα γήπεδα και τη βαριά ποινική τους τιμωρία».

Ήδη η ΑΕΚ έχει στην κατοχή της ονόματα προσώπων που πήραν μέρος στους βανδαλισμούς μέσω των αναρτήσεων που έγιναν στα social media, αλλά παράλληλα θα πάρει στα χέρια της και το υλικό από σύστημα ασφαλείας, το οποίο στον τελικό ήταν υπό τον έλεγχο της UEFA.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το πρωί της Πέμπτης η UEFA ξεκίνησε την άμεση αποκατάσταση των ζημιών του γηπέδου, όπως ήταν υποχρεωμένη, προκειμένου να παραδώσει την OPAP Arena στην ΑΕΚ όπως ακριβώς την παρέλαβε πριν τον τελικό.

Εικόνες καταστροφής στην OPAP Arena μετά τον τελικό του Conference League
Από το πρωί της Πέμπτης (30/05) έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης στην «OPAP Arena», μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια του τελικού για το Conference League.

Πολύ άσχημες εικόνες είδαν το φως της δημοσιότητας από την OPAP Arena, πριν και κατά τη διάρκεια του τελικού του Europa Conference League μεταξύ Ολυμπιακού και Φιορεντίνα.

Οι οπαδοί των Πειραιωτών προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, καθώς σημειώθηκαν βανδαλισμοί στον χώρο των τουαλετών, όπου έχουν ξηλωθεί πόρτες. Φέρεται, μάλιστα, να έχει συμβεί το ίδιο και με λεκάνες, αλλά και με καρεκλάκια στις εξέδρες. Παράλληλα, γράφτηκαν και υβριστικά συνθήματα στους τοίχους εντός «OPAP Arena».

Η UEFA από την πλευρά της κατέγραψε τα όσα συνέβησαν και γι’ αυτό ήδη την επόμενη ακριβώς ημέρα του τελικού, ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης, προκειμένου η «OPAP Arena» να καθαριστεί.

«Είχαμε μια πολύ καλή φιλοξενία στη Νέα Φιλαδέλφεια και θέλω να τους ευχαριστήσω. Σήμερα θα γιορτάσει όλη η Ελλάδα. Ήταν κάτι που χρωστάγαμε σε όλους τους Έλληνες, στα παιδιά που έχουν φύγει, τον πατέρα μου, τον Σάββα, στη Θύρα 7. Είναι στιγμές συγκίνησης και μεγάλης χαράς.

Προτεινόμενα