“Έψαχνε φάρμακα που θα βοηθούσαν τον στόχο της” λέει ο Λέων: Αποκαλύψεις φέρνει η ρήξη Δασκαλάκη με Πισπιρίγκου

Ρούλα Πισπιρίγκου: Πως εξελίσσεται η υπόθεση

Συνεχίζονται οι λεπτομερείς έρευνες σχετικά με τον θάνατο των τριών παιδιών, από εμπειρογνώμονες και ιατροδικαστές, προκειμένου να δοθούν επιτέλους απαντήσεις και αποδείξεις για το τι πραγματικά συνέβη στα τρία παιδιά από την Πάτρα.

Στο μικροσκόπιο των ιατροδικαστικών Αρχών έχουν ταθεί τα ευρήματα που αφορούν στους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της οικονένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου στην Πάτρα. Εν αναμονή των εκθέσεων των ιατροδικαστών για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να υπάρξουν και νέες συλλήψεις ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης, πρόκειται για μια υπόθεση με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, ωστόσο είναι κομβικής σημασίας η ενεργοποίηση των μαρτύρων και κυρίως σε ό,τι αφορά ιατροδικαστικά. “Αν θέλουμε τα σκοτεινά σημεία, είναι θέματα ιατροδικαστικής”, τόνισε.

Η ρήξη της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη

“Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό και για αυτό το αναμένω τις εξελίξεις μετά τη ρήξη του ζευγαριού. Πιστεύω ότι η ρήξη του ζευγαριού θα πυροδοτήσει αποκαλύψεις και θα ρίξει φως σε σημεία που δε φανταζόμαστε. Σε κάποιες δηλώσεις ο πατέρας είχε πει ότι έχει κρυφούς άσσους στο μανίκι. Πρέπει να μας πει ποιοι είναι αυτοί οι άσσοι”, υπογράμμισε ο κ. Τσούκαλης επισημαίνοντας ότι δε θα εκπλαγεί αν τις επόμενες μέρες έχουμε κι άλλα εντάλματα σύλληψης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, τόνισε ότι τα στοιχεία για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας καταδεικνύουν τις αρχικές εκτιμήσεις με μεγαλύτερη ασφάλεια υπογραμμίζοντας ότι είναι πολύ περισσότερα από αυτά που γνωρίζουμε.

“Η άτυπη επιτροπή ορθώς δεν έβγαλε πόρισμα και δε μελετούσε και τις δύο υποθέσεις, αλλά μόνο την πρώτη και μάλιστα με ελλιπή στοιχεία. Αυτό που έγινε από την αρχή των εισαγγελικών αρχών ήταν να κάνει μια επανεκκίνηση την υπόθεση. 

Υπόθεση Ρούλας Πισπιρίγκου: “Υπάρχει πολύ μεγαλύτερο υλικό”.

Πλέον, οι πραγματογνώμονες έχουν αρμοδιότητα να συλλέξουν τα στοιχεία -και θα το έχουν ήδη κάνει θεωρώ- και να μελετήσουν και τις δύο υποθέσεις και να βγάλουν νέες πραγματογνωμοσύνες. Τα στοιχεία είναι πολύ περισσότερα από αυτά που γνωρίζουμε. Είδαμε το Σαββατοκύριακο ότι δημοσιεύτηκαν και φωτογραφίες της Ίριδας. Επομένως υπάρχει πολύ μεγαλύτερο υλικό.

Ο ιατρικός φάκελος για τη Μαλένα, επειδή είχε νοσηλευτεί κιόλας, είναι πλούσιος και η νεκροτομή της είναι αυτή που έχει τις περισσότερες αστοχίες. Για την Ίριδα από μόνη της η αρχική πραγματογνωμοσύνη μας δίνει τόσα πολλά στοιχεία που η υπόθεση θα είναι πολύ πιο εύκολη για τους συναδέλφους μου”, επισήμανε. 

Ττι μπορεί να αναζητούσε η Ρούλα Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο;

Ο κ. Λέων δήλωσε ότι η κατηγορούμενη προσπαθούσε με “μισο-γνώσεις” να αντιληφθεί διάφορα πράγματα.

“Δεν μπορούμε να μπούμε σε αυτή τη λογική γιατί είναι πέρα από το φυσιολογικό. Ίσως θα μπορούσε να βλέπει αλληλεπιδράσεις με φάρμακα ή συνέργειες φαρμάκων που ίσως θα βοηθούσαν στον στόχο της. Δεν ξέρω από την αρχή αν ο στόχος στο πρώτο παιδί που έχουμε επιβεβαιωμένη χρήση κεταμίνης ήταν να θανατωθεί ή να χρησιμοποιήσει ουσίες ώστε να πετύχει με άλλον εξωγενή παράγοντα αυτό που είχε στο μυαλό της”, πρόσθεσε. 

Απαντώντας στο ερώτημα αν οι θάνατοι οφείλονται σε παθολογικά αίτια, επισήμανε ότι στην Τζωρτζίνα η κεταμίνη είναι ο λόγος της κατάληξής της. Για τα άλλα δύο παιδιά, σημείωσε ότι τα ευρήματα μιλούν από μόνα τους. “Είτε με διαρροές είτε έμμεσα ακόμα και οι πραγματογνώμονες που είχαν πραγματοποιήσει τις πρώτες πραγματογνωμοσύνες, για παράδειγμα στην Ίριδα, έχουν ξεκαθαρίσει ότι κάτι άλλο συμβαίνει και παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια”.

Ωστόσο, ο κ. Λέων υπογράμμισε ότι οι πραγματογνωμοσύνες για τη Μαλένα και την Ίριδα θα καθυστερήσουν λίγο παραπάνω, “γιατί οι πραγματογνώμονες θα ανατρέψουν τις αιτίες θανάτων και κάνουν όλες τις ενέργειες για να μην αμφισβητηθεί το αποτέλεσμα”. 

Αντίστοιχα, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιονατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, ανέφερε ότι θα υπάρξουν συλλήψεις σε περίπτωση που τα αποδεικτικά μέσα βάλουν στο κάδρο και κάποιους άλλους ανθρώπους και φανεί ότι είχαν συμμετοχή κατά οποιονδήποτε τρόπο. “Από την άρση των απορρήτων και των ηλεκτρονικών συσκευών φαίνεται ότι η μητέρα έψαχνε κάποια πράγματα, γιατί δεν είναι και λογικό κάποιος που έχει το παιδί του στο νοσοκομείο να ψάχνει για ουσίες”, επισήμανε, 

Related posts

Δάκρυα χαράς για τον Δημήτρη Σταρόβα – Τι είπε σήμερα η Ματίνα Παγώνη

Κύριος με Κ κεφαλαίο: Όλοι υποκλίθηκαν στον Γιαννακόπουλο με την κίνηση που έκανε στο τέλος του αγώνα

Όλη η Ευρώπη σήμερα μιλά για την γυναίκα του Γιαννακόπουλου: Η οικογενειακή τους φωτογραφία αγκαλιά με το Ευρωπαϊκό