Φωτεινή Τσακίρη: Η καριέρα, ο γάμος με θαυμαστή της, το “50-50” και η καταγγελία για εκφοβισμό από ηθοποιό

Φωτεινή Τσακίρη: Όσα δεν γνωρίζατε για την ηθοποιό του 50-50

Η Φωτεινή Τσακίρη έχει κάνει το πέρασμα της από πολλές επιτυχημένες σειρές της τηλεόρασης και παραστάσεις του θεάτρου. Την γνωρίσαμε από την σειρά Λίτσα.com και από το 50-50. Ας την γνωρίσουμε καλύτερα.

Στο Όφενμπαχ το 1975 γεννήθηκε η Φωτεινή Τσακίρη, έχοντας ως τόπο καταγωγής την Ορεστιάδα. Σε ηλικία 18 ετών ήρθε στην Ελλάδα με σκοπό να ασχοληθεί με την υποκριτική και έτσι σπούδασε στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Κέντρο Αρχαίου Δράματος.

Το 1994, παράλληλα με τις σπουδές της έλαβε μέρος στην ταινία μικρού μήκους Θολή λογική. Έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο, τη σεζόν 1995-1996, στην αστυνομική σειρά Δρόμοι της πόλης του Μανούσου Μανουσάκη στον ANT1. Από το 1998 μέχρι και το 2003 είχε έναν από τους βασικούς ρόλους στην καθημερινή σειρά του Mega Channel Απαγορευμένη Αγάπη. Εκεί υποδύθηκε τη Νόρα έχοντας παρουσία στους πέντε πρώτους κύκλους της σειράς. Τις σεζόν 1999-2001, παράλληλα με την παρουσία της στην καθημερινή σειρά, πρωταγωνίστησε μαζί με τον Παναγιώτη Πετράκη στη νεανική σειρά Τα παιδιά της γειτονιάς στην ΕΤ1.

Επέστρεψε τηλεοπτικά τη σεζόν 2005-2006 έχοντας παρουσία σε δύο σειρές. Συγκεκριμένα υποδύθηκε την Όλγα Ράλλη στον τέταρτο κύκλο της καθημερινής σειράς Φιλοδοξίες ενώ την ίδια σεζόν ξεκίνησε να εμφανίζεται και στην κωμική σειρά Πενήντα Πενήντα στο Mega Channel. Η παρουσία της στη δεύτερη σειρά, με το ρόλο της αυστηρής Βίβιαν Σαραντινού, την κατέστησε ιδιαίτερα γνωστή στο ευρύ κοινό. Τη σεζόν 2006-2007 έπαιξε στο δεύτερο κύκλο του Πενήντα Πενήντα και στη ρομαντική κομεντί Μόνο εσύ στη κρατική τηλεόραση. Ακολούθησε η κωμική σειρά Μπαμπά μην τρέχεις την περίοδο 2007-2008 όπου συμπρωταγωνίστησε μαζί με τον Φάνη Μουρατίδη, την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, την Κάρμεν Ρουγγέρη και τον Νίκο Ορφανό.

Από το 2008 μέχρι το 2010 υποδυόταν την Τζένη στην αισθηματική σειρά Λίτσα.com στον ANT1 παίζοντας μαζί με το Μάριο Αθανασίου και τη Σοφία Φαραζή. Ακολούθησε η τηλεταινία Πενήντα Πενήντα: Το Μεγάλο Φαγοπότι το 2010. Το 2011 έπαιξε στον τρίτο κύκλο του Πενήντα Πενήντα ενώ πρωταγωνίστησε και στην κινηματογραφική κωμωδία Το έτερον ήμισυ. Από το 2012 ως το 2014 υποδύθηκε την Αλίκη στην κωμική σειρά του Mega Channel Με τα παντελόνια κάτω. Το 2013 πρωταγωνίστησε στην ιστορία “Το πλούσιο γεροντοπαλίκαρο” της κωμικής σειράς Στο ράφι.

Το 2018 πρωταγωνίστησε στην κωμωδία του Γιώργου Πανουσόπουλου Σ’ αυτή τη χώρα κανείς δεν ήξερε να κλαίει. Την ίδια χρονιά συμμετείχε σε κάποια επεισόδια της σειράς Κάτι Χωρισμένα Παλικάρια. Τη σεζόν 2018-2019 υποδύθηκε τη Βίκυ Ανδρέου στη δραματική σειρά Η Επιστροφή στον ANT1. Από το 2019 μέχρι σήμερα έχει έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην καθημερινή σειρά Αν Ήμουν Πλούσιος.

Φωτεινή Τσακίρη: Ο γάμος με θαυμαστή της

Το 2011 η Φωτεινή Τσακίρη και ο σύζυγός της Τάσος Γουσέτης έφεραν στον κόσμο την κόρη τους Μαλένα. Στο FTHIS.GR το 2016 η ηθοποιός  μίλησε για το πρώτο της παιδί έχοντας πει: “Αν και ψάχναμε για αρκετούς μήνες ένα όνομα που να μας αρέσει για την κόρη μας, τελικά καταλήξαμε στο Μαρία- Μαγδαληνή, το όνομα της μητέρας του Τάσου. Είναι πολύ ρομαντικό και η σύντμησή του σε Μαλένα καταλήξαμε ότι της ταιριάζει απόλυτα. Είναι πολύ νεανικό, πολύ κοριτσίστικο”.

Έχει πάρει άραγε το υποκριτικό ταλέντο της μαμάς; Η Φωτεινή είχε απαντήσει: “Δεν το έχω διακρίνει αυτό. Αλλά είναι πολύ εκφραστική, ναζιάρα, αεικίνητη και τόσο περίεργη! Θέλει όλα να τα μαθαίνει και όλους μας φωνάζει “μπαμπά”, “μαμά”, “παππού”, ακόμα και τα αντικείμενα! Η κόρη μας είναι η μεγάλη μας λατρεία. Ο ερχομός της στη ζωή μας, μας έδωσε τεράστια χαρά σε μια περίοδο που για όλους μας είναι πολύ δύσκολη”.

Η Φωτεινή Τσακίρη καταγγέλνει και άλλον ηθοποιό για εργασιακό εκφοβισμό

Στο «χορό» των καταγγελιών μπαίνει και η ηθοποιός Φωτεινή Τσακίρη με την εξομολόγηση που έκανε το πρωί της Τρίτης στην κάμερα της εκπομπής «Happy Day».

Η ηθοποιός, παραδέχθηκε πως έχει «πέσει» και η ίδια θύμα εργασιακού εκφοβισμού και βάζει στο «κάδρο» των καταγγελιών έναν ακόμα πρωταγωνιστή.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η παρουσιάστρια Σταματίνα Τσιμτσιλή, πρόκειται για έναν ηθοποιό του οποίου το όνομα μέχρι στιγμής δεν έχει «ακουστεί».

«Δεν μου αρέσει η διαπόμπευση που γίνεται. Κάποια πράγματα ήταν κοινά μυστικά. Περνάμε σε άλλη εποχή.

Έχω φοβηθεί σε δουλειά, όχι για την σωματική μου ακεραιότητα. Έχω ζήσει εργασιακό εκφοβισμό από άντρα. Αφεντικούλια κακά έχει τύχει να έχουμε όλοι μας. Επέλεγα τη μέθοδο της σιωπής.

Διήρκεσε μια ολόκληρη σεζόν. Δεν ήταν μόνο σε μένα αλλά σε όλο το θίασο» ανέφερε μεταξύ άλλων η Φωτεινή Τσακίρη.

Related posts

Πeθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Πετσέτες που μоσχоβολούν: Το «μαγıκό» υλıκό που όλοı έχοuμε στο σπίτι και εξαφανίζει μοúχλα και δuσάρεστες оσμές

«Σπάει» τη σιωπή της η 12χρονη, κάνει αυτές τις αποκαλύψεις και ανατριχιάζει