«Φρου Φρου»: Το αγαπημένο ξωτικό της ΕΡΤ1 με τα κόκκινα μαλλιά που έκανε σκανδαλιές και έμπλεκε σε περιπέτειες

Φρου Φρου: Το αγαπημένο άτακτο ξωτικό

Μέσα από το κανάλι της ΕΡΤ1 προβλήθηκε το αγαπημένο παιδικό για τη σεζόν 1986-1987. Ο «Φρου Φρου», ήταν το μικρό τοξικό, το οποίο είχε κόκκινα μαλλιά και παιχνιδιάρικη φωνή. Μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα άτακτο, αφού συνέχεια έκανε σκανταλιές, ενώ συχνά-πυκνά έμπλεκε σε περιπέτειες.

Το μικρό αυτό ξωτικό με το πράσινο παντελόνι και το κίτρινο πουκάμισο πρωταγωνιστής σε μια σειρά με πραγματικούς ανθρώπους. Ο Φρου Φρου γινόταν αόρατος και μπορούσε να γίνει ορατός μόνο εάν ακουμπούσε κάποιο αντικείμενο.
Έτσι, σε κάποιο επεισόδιο, γίνεται ορατός όταν κατά λάθος θα κολλήσει σε ένα δοχείο με κόλα του ξυλουργού Eder, τον παππούλη όπως αποκαλεί ο ίδιος. Αναπτύσσεται μια σχέση αγάπης ανάμεσα στο Φρου Φρου και τον παππούλη και οι περιπέτειες τους θα κρατήσουν για 52 εικοσιπεντάλεπτα επεισόδια και δύο σεζόν όπου θα αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους.

«Φρου Φρου»: Το αγαπημένο ξωτικό της ΕΡΤ1 με τα κόκκινα μαλλιά που έκανε σκανδαλιές και έμπλεκε σε περιπέτειες

Η εφεύρεση του «Φρου Φρου»

Εφευρέθηκε από τη συγγραφέα Ellis Kaut στη Γερμανία, με το όνομα Pumucki για μια σειρά παιχνιδιού στο βαυαρικό ραδιόφωνο, το 1961. Το πρώτο επεισόδιο ακούστηκε στις 21 Φεβρουαρίου 1962. Το τελευταίο επεισόδιο παίχτηκε στις 30 Δεκεμβρίου 1973. Η μεγάλη του ραδιοφωνική επιτυχία τον οδήγησε, το 1982, στην τηλεόραση. Από εκεί στις δικές μας, ελληνικές οθόνες. Μια αξιόλογη σειρά για παιδιά που έγραψε τη δική της ιστορία. Αυτό έγινε τόσο στην τηλεόραση, όσο και στη μνήμη μας.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo