Γαλλία: Η απάνθρωπη τιμωρία μιας μητέρας στην κόρη της – Την κλείδωσε στη σοφίτα για 25 χρόνια στη, γιατί αγάπησε τον λάθος άντρα

Γαλλία: Η απάνθρωπη τιμωρία μιας μητέρας στην κόρη της – Την κλείδωσε στη σοφίτα για 25 χρόνια στη, γιατί αγάπησε τον λάθος άντρα

Αληθινή Ιστορία: Η απάνθρωπη τιμωρία μιας μητέρας στη Γαλλία

Το 1876, η Γαλλίδα Blanche Monnier, στα 25 της χρόνια, ερωτεύτηκε έναν άντρα που δεν ενέκρινε η οικογένειά της. Η Blanche Monnier άνηκε σε μια οικογένεια που δεν είχε δώσει ποτέ το παραμικρό δικαίωμα στην περιοχή. Μάλιστα, όλοι μιλούσαν για την οικογένειά της με τα καλύτερα λόγια. Στα 25 της χρόνια λοιπόν, αναζητούσε κι εκείνη έναν σύζυγο για να φτιάξει την δική της οικογένεια. Όμως, εκείνα τα χρόνια, το μέλλον των γυναικών εξαρτιόνταν από τις οικογένειές τους. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο, πολλές γυναίκες απαρνήθηκαν τις μεγάλες αγάπες τους.

Ερωτεύθηκε λοιπόν έναν μεγαλύτερο της και πολύ φτωχό δικηγόρο. Η μητέρα της όμως, δεν τον ενέκρινε, καθώς ήθελε για την κoρη της, διαφορετική τύχη. Άλλωστε, σαν οικογένεια βρίσκονταν σε πολύ καλά οικονομικά επίπεδα για την εποχή. Ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, η 25χρονη κοπέλα ξαφνικά εξαφανίστηκε. Η μητέρα και ο αδερφός της, την πένθησαν για ένα χρονικό διάστημα και στη συνέχεια φάνηκε να προχώρησαν τη ζωή τους. Ενώ συνέχιζαν τις ζωές τους και όλη η περιοχή θαύμαζε αυτή την αξιοπρεπή οικογένεια, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί, τι κρυβόταν πίσω από αυτή την μάσκα.

Στις 31 Μαΐου του 1901, το γραφείο του γενικού εισαγγελέα του Παρισιού έλαβε ένα μυστηριώδες γράμμα. Δεν έφερε υπογραφή και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχω την τιμή να σας ενημερώσω για μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Αναφέρομαι σε μια ανύπαντρη γυναίκα που είναι κλειδωμένη στο σπίτι της Madame Monnier. Λιμοκτονεί και ζει μέσα στα σκουπίδια εδώ και 25 χρόνια-με μια κουβέντα, ζει μέσα στη βρώμα».

Γαλλία: Η απάνθρωπη τιμωρία μιας μητέρας στην κόρη της – Την κλείδωσε στη σοφίτα για 25 χρόνια στη, γιατί αγάπησε τον λάθος άντρα

Η συνέχεια της αληθινής ιστορίας

Παρόλο που η οικογένεια δεν είχε δώσει ποτέ το παραμικρό δικαίωμα στις αρχές, οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να μην ελέγξουν την συγκεκριμένη υπόθεση. Έτσι, καθώς εκτελούνταν οι έρευνες οι αστυνομικοί ανακάλυψαν μια κλειδωμένη πόρτα. Όταν την άνοιξαν το θέαμα έμελλε να τους κυνηγά για όλη τους τη ζωή.

Μια γυναίκα η οποία είχε φτάσει στα 25 κιλά, ζούσε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Ήταν ξαπλωμένη σε ένα κρεβάτι το οποίο καλύπτονταν από αποφάγια και από τις ίδιες της τις ακαθαρσίες. Ο αέρας ήταν πολύ βαρύς και βρόμικος και οι αστυνομικές αρχές δεν μπορούσαν να κάτσουν αρκετή ώρα εκεί.

Η γυναίκα ζούσε εκεί μέσα για 25 χρόνια γιατί αγάπησε έναν άνθρωπο που η οικογένειά της δεν ενέκρινε. Μάλιστα ακόμη και όταν ο δικηγόρος έφυγε από την ζωή, η ποινή της Γαλλίδας γυναίκας, δεν μειώθηκε στο ελάχιστο. Για όσο έμενε κλεισμένη εκεί δεν είχε αντικρίσει άλλον άνθρωπο αλλά ούτε φως.

Γαλλία: Η απάνθρωπη τιμωρία μιας μητέρας στην κόρη της – Την κλείδωσε στη σοφίτα για 25 χρόνια στη, γιατί αγάπησε τον λάθος άντρα

Αληθινή ιστορία: Συγκλονίζουν τα λόγια ενός μάρτυρα

Μάρτυρας αποκάλυψε εκείνη την εποχή: «Η άτυχη γυναίκα ήταν ξαπλωμένη χωρις ρουχα πάνω σε ένα σάπιο χαλασμένο στρώμα. Γύρω της τα απορρίμματα είχαν δημιουργήσει ένα στρώμα πάνω από τα πάντα: ακαθαρσίες, κομμάτια κρέατος, λαχανικά, ψάρια και μουχλιασμένο ψωμί», ήταν η τρομακτική περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα. «Υπήρχαν έντομα που περπατούσαν πάνω στο κρεβάτι. Ο αέρας ήταν τόσο βαρύς που δεν μπορούσες να ανασάνεις, η δυσοσμία ήταν τόσο έντονη που δεν αντέχαμε να συνεχίσουμε την έρευνα».

Η μητέρα της Madame Monnier εκείνη την περίοδο είχε λάβει βραβείο από την κοινότητα για την “προσφορά” της. Παρόλα αυτά, μετά τις ανατριχιαστικεs αποκαλύψεις, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν αμέσως στη σύλληψή της. Μετά από 15 μέρες στη φυλακή, άφησε την τελευταία της πνοή αφού πρώτα είχε ομολογήσει τις απoτρόπαιες πράξεις της. Την κλείδωσε εκεί για 25 χρόνια, επειδή δεν υπάκουσε την εντολή της μητέρας της, να διακόψει τη σχέση της με τον φτωχό δικηγόρο.

Για 25 χρόνια έτρωγε μόνο αποφάγια και ακόμη και όταν το 1885 ο αγαπημένος της έφυγε από την ζωή, η μητέρα της δεν έδειξε κανένα έλεος. Ο αδερφός της άτυχης Γαλλίδας δικάστηκε και αυτός για παροχή βοήθειας στη μητέρα του, αλλά ο ίδιος δήλωσε ότι η αδερφή του θα μπορούσε να φύγει όποια στιγμή ήθελε, αλλά εκείνη επέλεξε να μην το κάνει. Στο τέλος, αφέθηκε ελεύθερος. Η Blanche Monnier, γνωστή στη Γαλλία και ως «La Séquestrée de Poitiers», πέθανε το 1913 σε σανατόριο.