Γιάννης Αργύρης: O “αυστηρός” του ελληνικού κινηματογράφου, η συμμετοχή σε 50 ταινίες και η μεγαλύτερή του αγάπη

Γιάννης Αργύρης: O “αυστηρός” του ελληνικού κινηματογράφου, η συμμετοχή σε 50 ταινίες και η μεγαλύτερή του αγάπη

Γιάννης Αργύρης: Άγνωστες πτυχές της ζωής του

Ο Γιάννης Αργύρης γεννήθηκε στο Σχηματάρι Ευβοίας το 1918 και από μικρός έδειχνε την κλίση του στην υποκριτική τέχνη. Απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου, δούλεψε σκληρά στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, διαγράφοντας μία πολύ πλούσια καριέρα. Η μεγάλη του αγάπη ωστόσο ήταν το θέατρο, το οποίο υπηρέτησε όλα του τα χρόνια.

Η πρώτη του θεατρική εμφάνιση έγινε το 1937, όταν ήταν μόλις 19 ετών, και η τελευταία το 1990, τρία χρόνια δηλαδή πριν το θάνατό του, με τον θίασο του Δημήτρη Μυράτ.

Δεν είναι τυχαίο ότι μόνο στο Εθνικό θέατρο συμμετείχε σε 52 θεατρικές παραστάσεις, σε χρονικό διάστημα 14 ετών.

Γιάννης Αργύρης: O “αυστηρός” του ελληνικού κινηματογράφου, η συμμετοχή σε 50 ταινίες και η μεγαλύτερή του αγάπη

Στοιχεία της ζωής του Γιάννη Αργύρη

Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε το 1951 στην ταινία της Φίνος Φιλμ «Νεκρή Πολιτεία» και μέχρι το 1989, που ήταν και η τελευταία κινηματογραφική του συμμετοχή («Η μάνα της Φόνισσας»), έπαιξε σε 50 περίπου ταινίες, εκ των οποίων οι 9 ήταν της Φίνος Φιλμ.

Ξεχωρίζει η ερμηνεία του ως αεροδίκης στην ταινία «Ορατότης Μηδέν». Ερμήνευσε με μεγάλη επιτυχία «κακούς χαρακτήρες» σε κοινωνικά δράματα.

Ο Γιάννης Αργύρης έφυγε από τη ζωή στις 23 Ιουλίου 1993, σε ηλικία 75 ετών.

Εντελώς… μεταμορφωμένη η Βανδή, με νέο πρόσωπο λίγο πριν την πρεμιέρα της: Έκανε γωνίες, έσβησε όλες της ατέλειες και «πέταξε» 20 χρόνια από πάνω της

Έκτακτο: Ξεκινάει χαλάζι – Πορτοκαλί προειδοποίηση από την ΕΜΥ, ποιες περιοχές αφορά

Δάκρυα χαράς για 3 ταλαιπωρημένα ζώδια: Το Σύμπαν τους στέλνει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα και αλλάζει τη ζωή τους

Βράζει η γη: Χορός Ρίχτερ σε περιοχή της Ελλάδας – Ο ένας σεισμός μετά τον άλλον

Τέλος εποχής: Κλείνει μετά από 111 χρόνια το ιστορικό μαγαζί της Αθήνας

Προτεινόμενα