Γιάννης Αργύρης: O «αυστηρός» του ελληνικού σινεμά, οι δεύτεροι ρόλοι, που άφησαν εποχή, οι 50 ταινίες και η μεγάλη αγάπη και ο άδοξος θάνατος

Γιάννης Αργύρης: Όλα όσα δεν γνωρίζατε

Το 1918 στο Σχηματάρι Ευβοίας, γεννήθηκε ο Έλληνας ηθοποιός Γιάννης Αργύρης και ανήκει στους ηθοποιούς που άφησαν εποχή με τη συμμετοχή τους σε δεύτερους ρόλους. Είναι απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου, δούλεψε σκληρά στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, διαγράφοντας μία πολύ πλούσια καριέρα. Η μεγάλη του αγάπη ωστόσο ήταν το θέατρο, το οποίο υπηρέτησε όλα του τα χρόνια.

Η πρώτη του θεατρική εμφάνιση έγινε το 1937, όταν ήταν μόλις 19 ετών, και η τελευταία το 1990, τρία χρόνια δηλαδή πριν το θάνατό του, με τον θίασο του Δημήτρη Μυράτ.

Δεν είναι τυχαίο ότι μόνο στο Εθνικό θέατρο συμμετείχε σε 52 θεατρικές παραστάσεις, σε χρονικό διάστημα 14 ετών.

Γιάννης Αργύρης: Οι 50 ταινίες στον ελληνικό κινηματογράφο

Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε το 1951 στην ταινία της Φίνος Φιλμ «Νεκρή Πολιτεία» και μέχρι το 1989, που ήταν και η τελευταία κινηματογραφική του συμμετοχή («Η μάνα της Φόνισσας»), έπαιξε σε 50 περίπου ταινίες, εκ των οποίων οι 9 ήταν της Φίνος Φιλμ.

Ξεχωρίζει η ερμηνεία του ως αεροδίκης στην ταινία «Ορατότης Μηδέν». Ερμήνευσε με μεγάλη επιτυχία «κακούς χαρακτήρες» σε κοινωνικά δράματα.

Ο γιάννης Αργύρης έφυγε από τη ζωή στις 23 Ιουλίου 1993, σε ηλικία 75 ετών.

Related posts

Μαυρισμένος, ξυρισμένος, με τατουάζ και Rolex 15.000 εuρώ: Τα άλλαξε όλα ο Άγγελος Λάτσιος, στα καλύτερά του μετά τον χωρισμό από τη Γαία Μερκούρη

Σοφία Αλιμπέρτη: Είναι 58, αλλά δείχνει για πλάκα 28! Βγήκε με μαγιό στην παραλία και κρύφτηκαν όλες

Ήταν 8 χρόνια παντρεμένοι, είχαν 3 παιδία: Χώρισε κι άλλο αγαπημένο ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ, πολύ κρίμα