Γιάννης Στάνκογλου: Η εργασία στα 14 του χρόνια, ο έρωτας με την 3η ματιά, η σύζυγός του και ο μεγαλύτερος φόβος του

Γιάννης Στάνκογλου: Η εργασία στα 14 του χρόνια, ο έρωτας με την 3η ματιά, η σύζυγός του και ο μεγαλύτερος φόβος του

Γιάννης Στάνκογλου: Όλα όσα δεν γνωρίζατε για τη ζωή του ηθοποιού

Στις 10/01/1974 γεννήθηκε ο αγαπημένος Έλληνας ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου, ο οποίος από την εφηβική του κιόλας ηλικία, είχε ανεξαρτητοποιηθεί, αφού από 14 ετών άρχισε να δουλεύει σε οικοδομές αλλά και ταβέρνες για να μπορεί να εξασφαλίσει κάποια χρήματα.

Σε ηλικία 17 ετών αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί και να μείνει μόνος του. Με την υποκριτική άρχισε να ασχολείται από 23 ετών όταν γράφτηκε και στη Δραματική Σχολή του Κιμούλη.
Στην πορεία του έκανε ένα διάλειμμα, μετακομίζοντας στη Νέα Υόρκη προκειμένου να βρίσκεται με την τότε σχέση του.
Επιστρέφοντας, βέβαια, στην Ελλάδα συνέχισε αυτό που είχε ξεκινήσει σημειώνοντας μια πολύ σημαντική πορεία σε τηλεόραση, θέατρο και κινηματογράφο.

Γιάννης Στάνκογλου: Η εργασία στα 14 του χρόνια, ο έρωτας με την 3η ματιά, η σύζυγός του και ο μεγαλύτερος φόβος του

Γιάννης Στάνκογλου: Η προσωπική ζωή του ηθοποιού

Είναι παντρεμένος με τη σκηνοθέτιδα Αλίκη Δανέζη – Knutsen με την οποία είναι μαζί πολλά χρόνια. Ο γνωστός ηθοποιός, που συμμετέχει στην επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1, «Άγριες Μέλισσες» αναφέρθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη  στα παιδιά του,ενώ αποκάλυψε πώς γνωρίστηκε με τη σύζυγό του, Αλίκη Δανέζη-Κνούτσεν.

«O μεγαλύτερος μου φόβος είναι να μη δω τα παιδιά μου σε μια δύσκολη φάση είχε πει. Τα παιδιά με καθορίζουν. Έχω δυο παιδιά, ένα κορίτσι και ένα αγόρι. 10 και 5 ετών.

«Όταν κάναμε τη Φοίβη δεν ήμουν σίγουρος. Δεν ήξερα τίποτα. Όταν ήρθε και ο Φίλιππος όχι μόνο που έδωσε δύναμη για να πορεύομαι…Τώρα πια έχει ανέβει ένα επίπεδο. Όλα αυτά που κάνω ναι μεν τα κάνω με όλη μου την ψυχή, αλλά ο καθρέφτης της δικής μου ζωής και ψυχής είναι τα δυο μου παιδιά είχε πει ο Γιάννης Στάνκογλου.

Όσο καλός ή κακός και να είμαι σε οποιαδήποτε παράσταση, εκεί που κρίνω την προσωπικότητα, τον χαρακτήρα μου και τον εαυτό μου είναι με βάση τα παιδιά μου. Το να μπορέσω να τους προσφέρω όσα περισσότερα μπορώ και να τους δώσω όσο περισσότερη αγάπη γίνεται και σιγά- σιγά μεγαλώνοντας και ελευθέρια. Γιατί θεωρώ πως οι γονείς γενικώς είναι ένα είδος “μάστιγας”. Και εγώ μεγάλωσα σε μια οικογένεια που υπήρχε αγάπη» είπε ο Γιάννης Στάνκογλου.

Με τη σύζυγό μου γνωριστήκαμε για δουλειά. Μου έκανε οντισιόν. Με βρήκε μέσω Ίντερνετ. Δεν υπήρξε έρωτας με την πρώτη ματιά. Με την τρίτη υπήρξε. Δουλέψαμε στην ταινία της. Μετά φύγαμε μαζί στη Νέα Υόρκη, κάναμε εκεί μια παράσταση. Γυρίσαμε πίσω.

Στο σπίτι η σύζυγός μου είναι το αφεντικό. Υπάρχει μεγάλος θαυμασμός του έναν για τον άλλον» είχε πει μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Στάνκογλου.

“Γουστάρω, αγαπάω. Είναι στιγμές που, ναι, είμαι ερωτευμένος, δεν είμαι πάντα, δε γίνεται, θα πέθαινα. Είναι σαν τα ναρκωτικά ο έρωτας” είχε πει ο ηθοποιός.

Γιάννης Στάνκογλου: Η εργασία στα 14 του χρόνια, ο έρωτας με την 3η ματιά, η σύζυγός του και ο μεγαλύτερος φόβος του

Γιάννης Στάνκογλου: Αν και παντρεμένος με παιδιά, συνεχίζει να φλερτάρει, ενώ το ίδιο κάνει και η σύζυγός του

“Είμαι έτοιμος να δεχτώ το πρώτο φλερτ της κόρης μου. Με δυσκολία ίσως, αλλά το περιμένω. Αρκεί να μη μου φέρει κανέναν φλώρο! Ίσως πάλι να μην είναι και τόσο κακό κι αυτό! Το σίγουρο είναι πως δύσκολα θα με κοροϊδέψει, αν και δεν νομίζω πως θα το κάνει. Είναι πολύ ειλικρινές παιδί. Δεν κάνω σεξ μόνο για μένα! Είμαι άνθρωπος που δίνει. Πρέπει λοιπόν να παίρνω, για να ξαναδώσω. Η ζωή είναι διαρκές αλισβερίσι, όχι μόνο στα ερωτικά, παντού! Αυτό που είσαι πρέπει να το εκτιμήσει ο άλλος, να σε κάνει να νιώσεις καλύτερος για να δώσεις κι εσύ περισσότερα.

Εξαρτάται λοιπόν από το πόσο παθιασμένος είσαι με τη ζωή, πόσο δεν φοβάσαι τον θάνατο, πόσο δεν ντρέπεσαι για τον εαυτό σου, πόσο δίνεσαι, ότι δεν τα κρατάς όλα για πάρτη σου. Κράτα αυτά που θες, όμως όταν πας να συνευρεθείς μ’ έναν άνθρωπο δεν πας μόνο για τη δική σου ικανοποίηση. Είναι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου. Μου την πέφτουν αρκετά, αλλά έχω τον τρόπο μου. Με φοβούνται και λίγο, επειδή έχω το προφίλ του λίγο άγριου, λίγο πανκ-ροκ. Με φλερτάρουν και μ’ αρέσει. Και φλερτάρω. Και φλερτάρει και η γυναίκα μου. Έτσι πρέπει να είναι η ζωή. Να φλερτάρεις! Δεν γίνεται να της το κόψεις αυτό! Την βλέπω, όταν θα βρεθεί μ’ έναν ενδιαφέροντα άνθρωπο. Βλέπω το χαμόγελό της. Δεν μπορώ να της πω “Τώρα τι κάνεις; Ζηλεύω!”. Επί της ουσίας, το φλερτ δεν σημαίνει ότι κάνω και σεξ!”, είχε πει ο Γιάννης Στάνκογλου.