«Γιατί δεν το κάνατε τόσες μέρες;»: Η απάντηση των Ελλήνων πυροσβεστών που άφησε με το στόμα ανοιχτό τους Ρουμάνους

by Τόνια Τζαφέρη

Έλληνες πυροσβέστες: Η απάντηση για τη φωτιά που άφησε με ανοιχτό το στόμα τους Ρουμάνους

Έλληνες πυροσβέστες: Για μια ακόμη φορά η Ελληνική γραφειοκρατεία δυσκολεύει τις καταστάσεις και πόσο μάλλον τις κρίσιμες καταστάσεις, όπως τώρα που η χώρα βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη λόγω των πυρκαγιών. Οι πυρκαγιές συνεχίζουν για 8η ημέρα να καταστρέφουν εκτάσεις και σπίτια, με τους πυροσβέστες να είναι εξουθενωμένοι.

Ευτυχώς όμως ήρθαν και ενισχύσεις, οι οποίες πραγματικά μας έχουν αφήσει τεράστια εντύπωση. Αλλά και μας έχουν κάνει να συνειδητοποιήσουμε για μια ακόμη φορά, πόσο ”πίσω βρίσκεται η χώρα μας”. Ακόμη και όταν πρόκειται για διαχείριση δύσκολων καταστάσεων.

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η ετοιμότητα και το σχέδιο των Ρουμάνων πυροσβεστών στα μέτωπα της Εύβοιας. Οι 112 πυροσβέστες που ήρθαν στην Ελλάδα με 23 ερπυστριοφόρα οχήματα έστησαν δικό τους στρατηγείο μέσα σε λίγες ώρες.

Έλληνες πυροσβέστες: Η απάντηση για τη φωτιά που άφησε με ανοιχτό το στόμα τους Ρουμάνους

Στη συνέχεια, οι Ρουμάνοι πυροσβέστες προχώρησαν σε χαρτογράφηση των δασικών δρόμων με drones. Παράλληλα υπολόγισαν τη φορά του ανέμου ενώ για την ενδοεπικοινωνία τους χρησιμοποίησαν μέσα τελευταίας τεχνολογίας.

Οι Ρουμάνοι πυροσβέστες εξέπληξαν τους πάντες με την ετοιμότητα και την τεχνογνωσία τους.

Όμως εξεπλάγησαν και οι ίδιοι με την ελληνική γραφειοκρατία, ακόμη και σε τόσος κρίσιμες στιγμές. Οι Ρουμάνοι αναρωτήθηκαν πώς οι Έλληνες πυροσβέστες δεν αντιμετώπισαν τη φωτιά με την αρχαία μέθοδο της παρεμπόδισης μίας φωτιάς με μία άλλη.

Έλληνες πυροσβέστες: Η απάντηση για τη φωτιά που άφησε με ανοιχτό το στόμα τους Ρουμάνους

Κάπως έτσι έσβησαν και οι μεγάλες φωτιές στην Αυστραλία τον Ιανουάριο του 2020. Η απάντηση που έλαβαν οι Ρουμάνοι πυροσβέστες του εξέπληξε αφού όπως τόνισαν οι Έλληνες πυροσβέστες κάτι τέτοιο θα έπρεπε να το αποφασίσει το δασαρχείο που είναι αρμόδιο για κάτι τέτοιο.

Ακόμη και σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή, με τις φωτιές να καίνε την Ελλάδα, η γραφειοκρατία κάνει την εμφάνισή της.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν