Γιατί επιβάλλεται να φοράμε κάλτσες πριν πέσουμε για ύπνο – Τι συμβαίνει στο σώμα μας

Κάλτσες: Ο λόγος που που πρέπει να τις φοράμε στον ύπνο

Πολύς είναι ο κόσμος, που δυσκολεύεται να κοιμηθεί τα βράδια και οι αυπνίες τους ταλαιπωρούν. Στο παρακάτω άρθρο βρέθηκε η λύση για να κοιμάστε γρηγορότερα και για να νοιώθετε ξεκούραστοι κάθε ξημέρωμα, αφού η δυσκολία να σας πάρει ο ύπνος ενδεχομένως να οφείλεται στο ότι δεν φοράτε κάλτσες στο κρεβάτι.

Για κάποιον λόγο αυτή η συνήθεια είναι στιγματισμένη και πολλοί την θεωρούν παραβίαση των ”κανόνων” του ύπνου. Όπως φαίνεται όμως, το να φοράμε κάλτσες πριν τον ύπνο είναι μία πολύ καλή συνήθεια.

Μία έρευνα που έγινε στο Sleep Laboratory της Βασιλείας στην Σουηδία μέτρησε την θερμοκρασία των χεριών και των ποδιών σε ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων και υπολόγισε τον χρόνο που τους έπαιρνε ο ύπνος.

Όλοι τους αποκοιμήθηκαν μόλις ζεστάθηκαν τα άκρα τους, δηλαδή πιο γρήγορα κοιμήθηκαν όσοι φορούσαν κάλτσες. Όταν τα αγγεία διαστέλλονται στα χέρια και τα πόδια, η θερμότητα αυτή μοιράζεται και στο υπόλοιπο σώμα. Η έρευνα έδειξε πως αυτή η διαστολή των άκρων βοήθησε όσους πήραν μέρος να κοιμηθούν σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Όταν τα χέρια και τα πόδια ζεσταίνονται, το σώμα μπαίνει πιο εύκολα σε κατάσταση ύπνου. Πέφτει η πίεση και ο εγκέφαλος παίρνει σήματα από το σώμα να ετοιμαστεί για ύπνο.

Γιατί επιβάλλεται να φοράμε κάλτσες πριν πέσουμε για ύπνο – Τι συμβαίνει στο σώμα μας

Ποιοι είναι οι άλλοι τρόπου εκτός από τις κάλτσες, που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε γρήγορα;

1. Βάλτε ένα μπουκάλι με ζεστό νερό ή μια ζεστή κομπρέσα ανάμεσα στα πόδια σας πριν πέσετε για ύπνο

2. Βάλτε περισσότερες κουβέρτες στο κάτω μέρος του κρεβατιού.

3. Αγοράστε κάλτσες από κασμίρ για το κρεβάτι.

4. Ζεστάνετε τα πόδια σας σε παντόφλες πριν μπείτε κάτω από τα σκεπάσματα.

5. Μπορείτε επίσης να κάνετε ένα μπάνιο ή ντους με ζεστό νερό ή να αγοράσετε μία ηλεκτρική κουβέρτα – απλά αφήστε την στα πόδια σας.

6. Και μην ξεχνάτε το χαλαρωτικό άρωμα της λεβάντας που κάνει θαύματα.

Η επαρκής ξεκούραση μπορεί να είναι δύσκολη για κάποιους αλλά υπάρχουν αρκετά κόλπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να νικήσετε την αϋπνία και να κοιμηθείτε καλύτερα. Σκεφτείτε το καλύτερα την επόμενη φορά που θα πάτε να βγάλετε τις κάλτσες σας.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo