Γιατί οι γυναίκες στην Ιαπωνία δεν παχαίνουν ποτέ και ζουν τα περισσότερα χρόνια

by Τόνια Τζαφέρη
Γιατί οι γυναίκες στην Ιαπωνία δεν παχαίνουν ποτέ και ζουν τα περισσότερα χρόνια

Γυναίκες στην Ιαπωνία: Τα μυστικά της μακροζωίας τους

Eίναι λαός που όχι μόνο “μικροδείχνει” αλλά κατέχει και ρεκόρ μακροζωίας, ποσό μάλλον οι γυναίκες και πιο συγκεκριμένα μιλάμε για την γυναίκες στην Ιαπωνία.

Ξέρατε ότι τα τελευταία 25 χρόνια, οι Ιαπωνέζες κατέχουν το παγκόσμιο ρεκόρ των μεγαλύτερων γυναικών που ζουν στη γη; Ζουν κατά μέσο όρο 84 χρόνια και δεν παίρνουν σχεδόν καθόλου βάρος όσο μεγαλώνουν.

Ποιο είναι, όμως, το μυστικό τους; Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω άρθρο για να μάθετε περισσότερα για αυτό!

Η διάσημη Ιαπωνέζα αρθρογράφος και συγγραφέας, Naomi Moriyama, στο τελευταίο βιβλίο της με τίτλο “Οι Γιαπωνέζες δεν γερνάνε ούτε παχαίνουν” οδηγεί τους αναγνώστες της στον κόσμο της κουζίνας της μητέρας της, στην Ιαπωνία, και αποκαλύπτει τις απαντήσεις για μακρά και υγιή ζωή. Η διάσημη συγγραφέας αναφέρει, επίσης, ότι οι πιο σημαντικές τροφές που βοηθούν στην απώλεια βάρους είναι μέρος της Ιαπωνικής κουζίνας.

Γιατί οι γυναίκες στην Ιαπωνία δεν παχαίνουν ποτέ και ζουν τα περισσότερα χρόνια

Ισχυρίζεται ότι οι κορυφαίες τροφές για υγιή και μακρά διάρκεια ζωής, και φυσικά, για να χάσουμε βάρος είναι: τα ψάρια, τα φύκια, τα φρούτα, η σόγια, το ρύζι, τα λαχανικά και το πράσινο τσάι. Όλα αυτά τα συστατικά έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες και συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην απώλεια βάρους με υγιή τρόπο. Οι Γιαπωνέζες, επίσης, απολαμβάνουν μαγειρεμένα γεύματα κάθε μέρα! Σχεδόν όλα τα παραδοσιακά γεύματα αποτελούνται από ψητά ψάρια, μπολ με ρύζι, μαγειρεμένα λαχανικά, σούπες, πράσινο τσάι και φρούτα. Δεν είναι τυχαίο το ότι οι Ιάπωνες καταναλώνουν περίπου το 10 τοις εκατό όλων των ψαριών στον κόσμο, παρόλο που αποτελούν το 2 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού.

Η διατροφή των γυναικών που ζουν στην Ιαπωνία έχει καθοριστικό ρόλο

Ακόμη και σε νεαρή ηλικία, όλοι οι γονείς στην Ιαπωνία θα μάθουν στα παιδιά τους να τρώνε αργά και να εκτιμούν την κάθε μπουκιά. Οι κανόνες που πρέπει να τηρούνται είναι ότι δεν πρέπει ποτέ να γεμίζουμε εντελώς το μπολ ή να βάζουμε τεράστιες μερίδες, και ότι κάθε φαγητό πρέπει να σερβίρεται χωριστά. Λέει, επίσης, ότι η Ιαπωνική κουζίνα είναι αρκετά εύκολη, το φαγητό ετοιμάζεται σιγά-σιγά και είναι συνήθως μαγειρευτό, ψητό, ή στον ατμό. Αντί για ψωμί, οι Ιάπωνες τρώνε ρύζι με κάθε γεύμα και είναι στην πραγματικότητα μια από τις κύριες διαφορές των διατροφικών συνηθειών μεταξύ των ανθρώπων στην Ανατολή και τη Δύση.

Γιατί οι γυναίκες στην Ιαπωνία δεν παχαίνουν ποτέ και ζουν τα περισσότερα χρόνια