Γιώργος Παυλάκης: «Το τσουνάμι τώρα αρχίζει, η Όμικρον θα σαρώσει τους ανεμβολίαστους»

Όμικρον: Αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα είναι πρωταγωνιστής θανάτων στην Ευρώπη”

Και η όμικρον κάλλη καλά δεν έχει ξεκινήσει… με τους ειδικούς να προειδοποιούν για τσουνάμι κρουσμάτων και ειδικά σε όσους έχουν μείνει ανεμβολίαστοι.

“Το τσουνάμι τώρα αρχίζει”, υποστηρίζει ο γιατρός-ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης, που προβλέπει νέα αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα και προειδοποιεί ότι η Όμικρον θα “σαρώσει” τους ανεμβολίαστους.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ και ερωτηθείς αν μετά τα χθεσινά σχεδόν 30.000 κρούσματα θα πρέπει να περιμένουμε και χειρότερα νούμερα, ο κ. Παυλάκης απάντησε: “Φυσικά, το τσουνάμι τώρα αρχίζει. Τι πρέπει να κάνουμε; Πρώτον, να δούμε την πραγματικότητα κατάματα και να μην την αρνιόμαστε. Το δεύτερο είναι ο μαζικός εμβολιασμός, υποχρεωτικός ολοένα και περισσότερο για να σταματήσει η επέκταση της πανδημίας. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, τα εμβόλια είναι αναγκαία, θα πρέπει να γίνουν και υποχρεωτικά. Και το τρίτο είναι σημαντικά μέτρα για να κοπούν αυτήν τη στιγμή οι μεταδόσεις από άνθρωπο σε άνθρωπο”.

Οι δηλώσεις του Παυλάκη σχετικά με την όμικρον και τα lockdowns

Αναφορικά με την προοπτική ενός lockdown, σχολίασε: “Μας λένε ότι η κοινωνία δε θα δεχτεί ποτέ lockdown. Γιατί τότε το δέχονται σε άλλα μέρη του κόσμου; Γιατί έχουν δει ότι δουλεύουν. Και πάντα τα lockdown δουλεύουν. Δυστυχώς, άμα φτάσει η κατάσταση σε ένα εκρηκτικό τσουνάμι, πρέπει αυτή η κατάσταση να εξαρτηθεί. όσο πιο νωρίς παίρνονται τα μέτρα, τόσο πιο ήπια είναι. Αν τα μέτρα είχαν παρθεί το φθινόπωρο, νομίζω ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αποφύγει το τσουνάμι, όπως το απέφυγε τα προηγούμενα δύο χρόνια”.

“Αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα είναι πρωταγωνιστής θανάτων στην Ευρώπη. Αυτήν τη στιγμή οι θάνατοι στην Ελλάδα είναι απογοητευτικοί, και συνεχώς η ψαλίδα με την υπόλοιπη δυτική Ευρώπη ανοίγει αντί να κλείνει. Η Ελλάδα ήταν πρωτοπόρος τον πρώτο χρόνο της πανδημίας, τώρα έχει γίνει ουρά”, ανέφερε ακόμα.

Παυλάκης: “Τα μέτρα πρέπει να είναι ανάλογα της απειλής”

Για τα μέτρα που έχουν ληφθεί, επεσήμανε ότι ειναι προς τη σωστή κατεύθυνση, γιατί σηματοδοτούν ότι δεν είναι όλα καλά, όμως τόνισε: “Αυτην τη στιγμή νομίζω ότι προσπαθούμε να σβήσουμε τη φωτιά με νεροπίστολο, έχοντας απέναντί μας τον ιό με οπλοπολυβόλο. Τα μέτρα πρέπει να είναι ανάλογα της απειλής”.

Ο κ. Παυλάκης τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για όλους, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τους ανεμβολίαστους, υπογραμμίζοντας: “Η Όμικρον θα σαρώσει τους ανεμβολίαστους σε όλες τις ηλικίες”.

Related posts

Επίσημο τέλος ο Γιώργος Αυτιάς από την ελληνική τηλεόραση – Οι αντικαταστάτες του ανακοινώθηκαν

Αuτά είναι τα τρία άτuχα ζώδια του Πάσχα – Θα το περάσоuν άγχоς, πίεσn και οıκογενεıακές συγκρούσεıς

Δημήτρης Κόκοτας: «Δυστυχώς δεν είναι μόνο το καρδιολογικό πρόβλημα…»