Γκάφα Μητσοτάκη: Παρουσίασε γιο ιδιοκτήτη εργοστασίου ως νέο εργαζόμενο που επέλεξε να γυρίσει στην Ελλάδα

by Τόνια Τζαφέρη
Γκάφα Μητσοτάκη: Παρουσίασε γιο ιδιοκτήτη εργοστασίου ως νέο εργαζόμενο που επέλεξε να γυρίσει στην Ελλάδα

H χθεσινή εκδήλωση για το Brain Gain στο πλαίσιο του προσυνεδρίου της ΝΔ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η εκδήλωση σχετικά με το φαινόμενο “Brain Gain” στο πλαίσιο του προσυνεδρίου της ΝΔ στα Ιωάννινα. Ουσιαστικά η κυβέρνηση θέλησε να μιλήσει για τα νέα παιδιά τα οποία έχουν εξαιρετικές προοπτικές και σπουδές και εγκαταλείπουν την χώρα για ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε πάνελ με νέους που αποφάσισαν να γυρίσουν από το εξωτερικό και να εργαστούν στη χώρα.

Γκάφα Μητσοτάκη: Παρουσίασε γιο ιδιοκτήτη εργοστασίου ως νέο εργαζόμενο που επέλεξε να γυρίσει στην Ελλάδα

Όπως μάλιστα είπε ο πρωθυπουργός, η Ελλάδα προσελκύει ξανά Έλληνες και ξένους εργαζόμενους καθώς πλέον έχει «καλές συνδέσεις, γρήγορο internet, καλούς δρόμους, καλά νοσοκομεία, καλά σχολεία».

Μία από τις περιπτώσεις νέων που γύρισαν στη χώρα ήταν όπως ενημέρωσε και η συντονίστρια της εκδήλωσης, ο «Παύλος», που «έφυγε στα 18 του για σπουδές στην Αμερική και επέστρεψε για να δουλέψει στον τόπο καταγωγής του, είναι πολύ ελπιδοφόρο».

Ο 25χρονος Παύλος Σεπετάς, σπούδασε μηχανικός Βιομηχανικών Συστημάτων (στο Georgia Institute of Technology της Atlanta) εργάζεται πλέον ως Supply Chain Manager στην εταιρεία «Βίκος – Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων».

Οι δηλώσεις του 25χρονου Παύλου προς τον Πρωθυπουργό

Ο Παύλος στην τοποθέτησή του, είπε μεταξύ άλλων:

«Κύριε πρωθυπουργέ, έχετε αποδείξει ότι είστε αυτή τη στιγμή από τους λίγους ηγέτες παγκοσμίως που ακούν και μπορούν να καταλάβουν τους νέους και για αυτό είναι μεγάλη τιμή για εμένα να μπορώ να μοιραστώ ιδέες και απόψεις μαζί σας. Το 2020, το καλοκαίρι που ήμουν στην Καλιφόρνια, έβλεπα την Ελλάδα να αλλάζει και είχα αυτό το φόβο και έλεγα θα φύγει το τρένο και δεν θα το προλάβω. Και λέω, ή θα μείνω στην Αμερική για άλλα κάποια χρόνια να αποκτήσω εμπειρία, να αξιοποιήσω τη βίζα που μου παρείχε η Αμερική ως φοιτητής ή να γυρίσω τώρα στην Ελλάδα και να πιάσω αυτό το τρένο της αλλαγής που όλοι βλέπουμε ότι έρχεται, έχει έρθει και έρχεται. Οπότε πήρα την απόφαση να γυρίσω στην Ελλάδα, να γυρίσω στα Γιάννενα».

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Είναι το καλύτερο παράδειγμα νέων παιδιών που αντιλαμβάνονται πια ότι στη χώρα τους μπορούν να έχουν τις ευκαιρίες που τους αξίζουν”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη σειρά του, απευθυνόμενος στον Παύλο, δήλωσε ότι «ο Παύλος, αφού σπούδασε σε ένα από τα καλύτερα τεχνολογικά πανεπιστήμια στον κόσμο, επέλεξε να γυρίσει στον τόπο του, γιατί φοβήθηκε μήπως χάσει το τρένο μιας χώρας που προχωρά με γρήγορους ρυθμούς. Είναι το καλύτερο παράδειγμα νέων παιδιών που αντιλαμβάνονται πια ότι στη χώρα τους μπορούν να έχουν τις ευκαιρίες που τους αξίζουν (…) Ο Παύλος επιλέγει να γυρίσει στην Ελλάδα γιατί βλέπει μέλλον στην Ελλάδα και βλέπει και προσωπική ευκαιρία για ατομική προκοπή»

Ωραία όλα αυτά, μόνο που ο Παύλος Σεπετάς δεν είναι απλά ένας νέος, καλοσπουδαγμένος νεοδημοκράτης που επέλεξε τον “πατριωτικό” δρόμο της επιστροφής στην Ελλάδα, αλλά… ο γιος του Πέτρου Σεπετά και της Μαρίας Θεοχάρη, ιδρυτών και ιδιοκτητών της «Βίκος – Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεως». Ναι, είναι η εταιρεία που ο νεαρός Παύλος βρήκε δουλειά μετά την παραμονή του στην Αμερικη.

Τα tweets σχετικά με την εκδήλωση του Brain Drain και τον Μητσοτάκη