Γυναίκα 31 ετών κέρδισε 2.000.000€ στο λαχείο: Σήμερα δεν έχει φράγκο – Τα ξόδεψε όλα στα λούσα

Αληθινή Ιστορία: 31χρονη κέρδισε 2.000.000€ στο λαχείο

Υπάρχουν μερικά πράγματα στη ζωή που δεν μπορούν να αλλάξουν ακόμα και με όλα τα χρήματα του κόσμου. Ο 6χρονος γιος της Callie Rogers, ο Blake, έχει εγκεφαλική παράλυση και είναι ανάπηρος. Αν και παραμένει χαμογελαστός, δεν μπορεί να περπατήσει χωρίς βοήθεια, να μιλήσει ή ακόμα και να καταπιεί σωστά.

Το τραύμα που υπέστη κατά τη γέννησή του, το οποίο η μητέρα του πιστεύει ότι οδήγησε στην έλλειψη οξυγόνου στον εγκέφαλό του, σκότωσε επίσης το δίδυμο αδελφό του. Ο Blake θα χρειαστεί ειδική περίθαλψη για το υπόλοιπο της ζωής του.

Αλλά η Callie ξέρει ότι, αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά, η ζωή του Blake θα μπορούσε να είχε βελτιωθεί λίγο. Αν ήταν για λίγο πιο έξυπνη με χρήματα.

“Πολλές φορές, δεν με νοιάζουν χρήματα,” λέει. “Δεν μου λείπουν τα ρούχα ή τα ακριβά αυτοκίνητα. Αλλά στεναχωριέμαι που δεν έχω τα χρήματα που είχα για τον Blake. Αν είχα αυτά τα χρήματα, θα του αγόραζα το μεγαλύτερο δωμάτιο για παιδιά με ειδικές ανάγκες που υπήρχε.”

Πριν από 15 χρόνια, η Callie, η οποία ήταν μόλις 16 ετών, ήταν η νεότερη νικήτρια της λοταρίας στη Βρετανία, κερδίζοντας 2 εκατομμύρια ευρώ.

Ο καθένας θα σκεφτόταν πως είχε εξασφαλίσει τη ζωή της.

«Όμως δεν το έκανε. Μέσα σε λιγότερο από μια δεκαετία, τα χρήματα εξαφανίστηκαν…»

Πήγαν σε διακοπές, σε σπίτια – ένα για τη μαμά της, ένα για τους παππούδες της, πολλά για τον εαυτό της – και σε πλαστικές επεμβάσεις.

Κάποια πήγαν σε εντυπωσιακά αυτοκίνητα – αρκετά από αυτά έγιναν δώρα σε φίλους. Και κάποια σε ναρκωτικά.

Σήμερα, η Callie ζει μαζί με το γιο της, τον Blake, σε ένα ενοικιαζόμενο σπίτι στο Workington της Cumbria, για το οποίο πληρώνει 400€ το μήνα.

Εργάζεται ως πωλήτρια σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα και πλέον ανησυχεί για το μεροκάματο όπως οι περισσότερες μητέρες στον κόσμο.

“Στο τέλος του μήνα υπάρχει συνήθως κάτι για λίγες απολαύσεις, αλλά δεν μπορώ να αγοράσω ένα νέο αυτοκίνητο όπως παλιά. Αν θέλω διακοπές, πρέπει να εξοικονομήσω χρήματα. ”

Η ζωή της Callie δεν ήταν εύκολη μετά τη νίκη της στη λοταρία.

Η Callie έχει δύο μεγαλύτερα παιδιά, τον Kian και την Debony – ηλικίας 13 και 11 ετών – τα οποία δεν ζουν μαζί της (αν και τα βλέπει κάθε εβδομάδα). Ο πατέρας τους έχει την επιμέλεια. Ο λόγος; Το 2009, όταν είχε ακόμη κάποια χρήματα, η Callie προσπάθησε να αυτοκτονήσει δύο φορές λόγω της δημοσιότητας που έφερε η νίκη της.

“Δεν νομίζω ότι ένα 16χρονο παιδί θα πρέπει να είναι σε θέση να κερδίσει την λοταρία, γιατί σ’ αυτή την ηλικία δεν είσαι έτοιμος για κάτι τέτοιο,” λέει. “Και δεν μπορείς να παίζεις τυχερά παιχνίδια πριν τα 18.”

“Αγοράζα σπίτια όταν δεν είχα ιδέα για τις σχετικές ευθύνες. Δεν ήξερα πώς να πληρώσω ένα φόρο.”

Ακόμα και σήμερα, όμως, η Callie εξακολουθεί να μην είναι άνετη με τα χρήματα.

«Έδινα χρήματα σε όποιον μου ζητούσε. Ποτέ δεν τα αντιμετώπισα σωστά»

“Δεν τα έφαγα μέσα σε ένα χρόνο, αλλά πέρασαν πάνω από εννέα χρόνια για να ‘φύγουν’. Ο τελευταίος νικητής έφαγε 9,7 εκατομμύρια μέσα σε πολύ λιγότερο χρονικό διάστημα.”

“Και είχα έξοδα διαβίωσης εκείνη την εποχή. Θέλω να πω, δεν μπορούσα να δουλέψω εξαιτίας όλης αυτής της προσοχής. Οι άνθρωποι δεν το καταλαβαίνουν.”

«Σήμερα δουλεύω σκληρά για να εξασφαλίσω τα απαραίτητα στα παιδιά μου. Μπορεί να μην έχω όλα αυτά τα χρήματα, αλλά είμαι περισσότερο ευτυχισμένη. Οι άνθρωποι δεν το πιστεύουν, αλλά είναι αλήθεια. Ποτέ δεν με ενδιέφεραν τα χρήματα»

“Ένιωθα περίεργα τότε. Όλοι γύρω μου ξαφνικά ήταν ντυμένοι με κοστούμια και σικάτα φορέματα κι εγώ με τα αθλητικά μου. ‘Τι κάνω εγώ εδώ;’ έλεγα.”

Σύντομα, αγόρασε ένα σπίτι για τον εαυτό της και τη μητέρα της και στη συνέχεια άρχισε να μοιράζει χρήματα στον ευρύτερο κύκλο της.

“Ήταν δικό μου λάθος. Αν κάποιος μου έλεγε ότι χρωστάει 13.000 ευρώ και πως θα αντιμετώπιζε προβλήματα αν δεν τα πλήρωνε, του τα πλήρωνα εγώ. Έδινα 200 από δω, 300 από εκεί, πολλές φορές και περισσότερα.”

“Τα δανεικά, δε, ήταν αμέτρητα. Οι παππούδες μου έκαναν μια πρόσφατη εκκαθάριση των πραγμάτων τους και μου έδωσαν ένα κουτί στο οποίο υπήρχαν παλιά μπλοκ επιταγών. Δεν μπορούσα να πιστέψω τις επιταγές που είχα δώσει τότε σε άσχετους ανθρώπους.”

Το 2003 γνώρισε τον άνεργο τότε Nicky Lawson, τον πατέρα των 2 μεγαλύτερων παιδιών της, ο οποίος την έμπλεξε στα ναρκωτικά. Την εποχή εκείνη, ήταν εξαρτημένη από την κοκαΐνη και η κατάστασή της ήταν εκτός ελέγχου.

“Παρόλο που πήρα τα παιδιά μου στη Disney και για καταδύσεις στις Μπαχάμες, θα σκεφτόταν κανείς ότι περνούσα καλά. Αλλά μέσα μου, δεν ήμουν ευτυχισμένη. Το πρόβλημα ήταν μέσα μου.”

Μέχρι το 2009, η σχέση της με το Nicky τελείωσε. “Υπήρχαν ακόμα κάποια χρήματα. Είχα ακόμα μερικά σπίτια, αλλά έχασα τα παιδιά μου. Δεν ήθελα να ζήσω.”

Λίγο αργότερα, γνώρισε έναν άλλο νικητή της λοταρίας, όμως η σχέση τους δεν κράτησε για πολύ.

Οι περισσότεροι είπαν πως βρήκε την αγάπη σε έναν «υπέροχο άντρα» ο οποίος έτυχε να είναι πολυεκατομμυριούχος. «Δεν ήθελα τα χρήματά του», είπε.

Η ζωή της άλλαξε το 2010, όταν συναντήθηκε με τον πυροσβέστη Paul Penney. “Ήταν διαφορετικός, επειδή δεν τον ένοιαζε που ήμουν πλούσια.”

Το 2011, έμεινε έγκυος σε δίδυμα, αλλά ένιωσε κατεστραμμένη όταν έχασε το ένα μωρό, τον Mason, στη γέννα.

Με τον Paul χώρισε και έδωσε τα τελευταία της 30.000€ στο σπίτι που είχαν αγοράσει από κοινού. “Ήταν τα τελευταία από τα χρήματά μου. Με αυτά ξεχρέωσα την υποθήκη. Τουλάχιστον ξέρω πως μια μέρα το σπίτι θα πάει στα παιδιά μου.”

Σήμερα, το μόνο που νοιάζει την Callie είναι τα παιδιά της, στα οποία θέλει να διδάξει την αξία των χρημάτων.

“Θέλω να τους μάθω ότι για να αποκτήσουν χρήματα πρέπει να εργαστούν σκληρά και πως τα λεφτά μπορούν να σου προσφέρουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής, όχι την ευτυχία.”

Related posts

Έγινε εκατομμυριούχος και το άξιζε: Μαμά που ξόδεψε την περιουσία της για να σώσει την κόρη της από τον καρκίνο, κέρδισε το λαχείο

Αληθινή εξομολόγηση: «Αγάπησα τον αρραβωνιαστικό της κόρης μου. Δε θέλω να την πληγώσω, αλλά είμαι και γυναίκα εκτός από μάνα»

Η ιστορία της επιτυχίας: 34χρονος υπάλληλος με 1.500€ μισθό παραιτήθηκε, έγινε φούρναρης και βγάζει 130.000€ το μήνα

Αληθινή ιστορία: «Όλοι με κατέκριναν επειδή στα 66 έγινα πρώτη φορά μητέρα. Σήμερα είμαι 81 και καμαρώνω την 15χρονη κόρη μου»

Μία κατσαρόλα και η Ελληνίδα μάνα: Η αληθινή και συγκινητική ιστορία που κρύβει μέσα της όλη την Ελλάδα

«Χώρισα τον σύντροφό μου γιατί βρωμούσε άσχημα. Μόλις γδύθηκε, μια άσχημη μυρωδιά σαν χαλασμένο αυγό ξεπήδησε»

Αληθινή εξομολόγηση: Μετά το διαζύγιο έκανα σχέση 27 χρόνια με έναν άντρα που μου τα πλήρωνε όλα

Αληθινή εξομολόγηση: Η σύντροφός μου έμεινε έγκυος από άλλον και τη συγχώρεσα, πώς πρέπει να με αποκαλεί το παιδί

Αληθινή ιστορία: «Στα 50 μου εγκατέλειψα την οικογένειά μου για την κολλητή του γιου μου και όταν νόσησα από καρκίνο, με παράτησε»