Η αδερφή μου αγόρασε το εξοχικό των γονιών μας. Για να κάνουμε διακοπές, μας ζητάει ενοίκιο

Η αδερφή μου αγόρασε το εξοχικό των γονιών μας. Για να κάνουμε διακοπές, μας ζητάει ενοίκιο

Ιστορία αναγνώστη: Η αδερφή μου αγόρασε το εξοχικό των γονιών μας. Για να κάνουμε διακοπές, μας ζητάει ενοίκιο

Ιστορία αναγνώστη: Σχεδιάζοντας τις διακοπές μας αυτό το καλοκαίρι, μίλησα με την αδελφή μου και τη ρώτησα, τι να φέρουμε μαζί. Μου έδωσε μία λίστα με διάφορα ψώνια, όμως αυτή η λίστα συμπεριέλαβε αυτή τη φορά, κάτι που δεν περίμενα. Ο αδερφός μου και εγώ θα έπρεπε να πληρώσουμε για τη διαμονή μας.

Κάθε καλοκαίρι, η οικογένειά μου πηγαίνει για μια εβδομάδα στο εξοχικό μας, στην παραλία. Τα αδέρφια μου και εγώ αγοράζουμε φαγητό, μαγειρεύουμε, καθαρίζουμε και φτιάχνουμε ό, τι μπορούμε, ως αντάλλαγμα που μένουμε εκεί τζάμπα.

Το περασμένο καλοκαίρι, οι γονείς μου προσφέρθηκαν να πουλήσουν το σπίτι σε έναν από εμάς και η αδερφή μου μπόρεσε και το αγόρασε. Είναι μόνο μια ώρα μακριά. Ο αδερφός μου και εγώ μπορούμε να το επισκεπτόμαστε μόνο το καλοκαίρι. Ένιωσα ανακουφισμένη: ένας τόπος γεμάτος αναμνήσεις θα παρέμενε στην οικογένεια.

Η αδερφή μου αγόρασε το εξοχικό των γονιών μας. Για να κάνουμε διακοπές, μας ζητάει ενοίκιο

Το απίστευτο της αληθινής ιστορίας μίας αναγνώστριας

Όπως κάναμε σχέδια για αυτό το καλοκαίρι, ρώτησα την αδερφή μου τί να φέρουμε μαζί. Μου έδωσε μια λίστα με ψώνια, αλλά πρόσθεσε ότι τα πράγματα θα ήταν «λίγο διαφορετικά» φέτος. Ο αδερφός μου και εγώ θα έπρεπε να πληρώσουμε για τη διαμονή μας. Χρεώνει περίπου το μισό από την τιμή ενός ξενοδοχείου στην περιοχή, αλλά αυτό σημαίνει ότι δεν μπορώ να μείνω για περισσότερο από δύο ή τρεις νύχτες.

Δεν ξέρω τί να κάνω. Έβλεπα πάντα αυτό το σπίτι ως μέρος της οικογένειας. Είναι νόμιμα στο όνομα της αδερφής μου και δέχομαι ότι θα κάνει αλλαγές. Αλλά το να μου ζητάει λεφτά για να μένω ουσιαστικά στο πατρικό μου, ναι με ενοχλεί. Με κάνει να νιώθω σαν επισκέπτης και όχι ως μέλος της οικογένειας.

Πώς μπορώ να μιλήσω γι’ αυτό στην αδερφή μου; Δεν θέλω ο χρόνος που θα περάσουμε μαζί στις διακοπές να είναι με μούτρα.

Μήπως να μιλήσω στους γονείς μου;

Μαρία

Προτεινόμενα