Η αντιπάθεια της Ωνάση για οτιδήποτε ελληνικό: Πούλησε τα πάντα και η συγκλονιστική μαρτυρία από Έλληνα συνεργάτη της

by Newsroom i-diakopes.gr
Η αντιπάθεια της Ωνάση για οτιδήποτε ελληνικό: Πούλησε τα πάντα και η συγκλονιστική μαρτυρία από Έλληνα συνεργάτη της

Αθηνά Ωνάση: Η απέχθεια της χρυσής κληρονόμου για την Ελλάδα

Εχούν ακουστεί πολλά και έχουν ειπωθεί ακόμα περισσότερα για την Αθηνά Ωνάση. Μπορεί να είναι η τελευταία Ωνάση και να έχει πάρει το βαρύ όνομα του Αριστοτέλη όμως η χρυσή κληρονόμος δεν θέλει καμία σχέση με την Ελλάδα.

Δεν μιλάει Ελληνικά, δεν έρχεται καθόλου στην Ελλάδα, εκποιεί ακίνητα και αντικείμενα της οικογένειας, με κορυφαίο παράδειγμα την μακροχρόνια μίσθωση του Σκορπιού στον Ρώσο μεγιστάνα Dmitry Rybolovlev (Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ), έναντι 100 εκατομμύριων ευρώ.

Η Athina Hélène Onassis (Αθηνά Ελένη Ωνάση), που το όνομα της είναι Athina Hélène Roussel, γεννήθηκε 29 Ιανουαρίου 1985 είναι γαλλο-ελληνίδα κληρονόμος, ιππεύτρια και εκτροφέας αλόγων, η μόνη επιζούσα απόγονος του Έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση, και το μόνο παιδί της κόρης του Χριστίνας.

Τα πρώτα χρόνια

Γεννήθηκε στο Αμερικανικό Νοσοκομείο του Παρισιού στο Neuilly–sur–Seine της Γαλλίας, από την Χριστίνα Ωνάση και τον τέταρτο σύζυγό της, Thierry Roussel, Γάλλο κληρονόμο φαρμακευτικής εταιρίας.

Οι γονείς της παντρεύτηκαν από το 1984 έως το 1987, αφού πρώτα αυτός της ζήτησε να χάσει 20 κιλά για να την παντρευτεί. Η Χριστίνα τα έχασε, ο γάμος έγινε, αλλά καθ’ όλη την διάρκεια του αυτός διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με ένα μοντέλο από την Σουηδία, την Μαριάν “Γκάμπυ” Landhage. Πήραν διαζύγιο αφού ο Ρούσελ απέκτησε δύο παιδιά με την ερωμένη του.

Η Χριστίνα Ωνάση λένε ότι πέθανε από πνευμονικό οίδημα, τον Νοέμβριο του 1988, όταν η Αθηνά ήταν τριών ετών. Μετά το θάνατο της μητέρας της, την μεγάλωσε ο Roussel και η Γκάμπυ. Πήγε σχολείο στο Lussy–sur–Morges της Ελβετίας, όπου ζούσαν οι Ρούσελ με τα τρία παιδιά τους.

Η Αθηνά από παιδί έδειξε ότι αγαπούσε τα άλογα και την ιππασία, λαμβάνοντας μέρος σε επιλεγμένες εκδηλώσεις του Global Champions Tour. Αργότερα επέλεξε να αγωνιστεί ως Ελληνίδα πολίτης για το Avlona Riding Club στην Αθήνα, με το όνομα Athina Onassis.

Η αντιπάθεια της Ωνάση για οτιδήποτε ελληνικό: Πούλησε τα πάντα και η συγκλονιστική μαρτυρία από Έλληνα συνεργάτη της

Η προσωπική ζωή της Αθήνας Ωνάση

Μεγαλώνοντας ασχολήθηκε ακόμα πιο έντονα με την ιππασία και το 2003 γνώρισε τον επαγγελματία Βραζιλιάνο επαγγελματία αναβάτη και δύο φορές Ολυμπιονίκη Álvaro de Miranda Neto. Για χάρη του μετακόμισε στο Σάο Πάολο. Αγόρασε ένα διώροφο 10.600 τετραγωνικών (980 m2) με θέα στο πάρκο Ibirapuera έναντι 8,6 εκατομμυρίων δολαρίων και αποφάσισε να τον παντρευτεί. Όλοι τον έλεγαν ζιγκολό, όλοι ήξεραν ότι ήταν τρομερός γυναικάς και προικοθήρας, εκτός από την Αθηνά.

Álvaro και η Αθηνά παντρεύτηκαν στις 3 Δεκεμβρίου 2005. Οι περισσότεροι προσκεκλημένοι που παρευρέθηκαν στην πολυτελή τελετή ήταν Βραζιλιάνοι VIP ή φίλοι του από την ιππική κοινότητα. Ο πατέρας και η μητριά της νύφης δεν παραβρέθηκαν.

Το 2016 το ζευγάρι χώρισε νόμιμα μετά την αποκάλυψη ότι ο Álvaro είχε έντονες εξωσυζυγικές σχέσεις με πιο γνωστή αυτή με μια επαγγελματία συνοδό πολυτελείας (βίζιτα). Το διαζύγιο μετά από έντονους δικαστικούς αγώνες βγήκε το 2017.

Αλλοπρόσαλλή ζωή

Η Αθηνά ήταν ένα παιδάκι που μεγάλωσε χωρίς την μητέρα της και χωρίς αγάπη. Ως αποτέλεσμα και κάνοντας μια ανασκόπηση, βλέπουμε ότι όλα αυτά τα χρόνια η Αθηνά έζησε μια ζωή αλλοπρόσαλλη, με τσακωμούς και δικαστήρια, με συχνές μετακομίσεις και λανθασμένες κινήσεις.

Τσακώθηκε με τον πατέρα της, το 2007 ίδρυσε στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας το Athina Onassis International Horse Show, μετά το 2009, το μετακόμισε στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Αργεντινής και μετά το 2014 στο Saint–Tropez της Γαλλίας. Να προσθέσω ότι ο σύζυγος της στα δικαστήρια έλεγε πως την χώρισε γιατί δεν μπορούσε να κάνει παιδιά. Η Αθηνά πάσχει από διάφορες ψυχικές ασθένειες.

Ζει απομονωμένη γιατί έχει φοβίες. Μάλιστα λέγεται ότι αυτός είναι και ο λόγος που δεν θέλει να κάνει παιδί, γιατί φοβάται τον ξαφνικό θάνατο, όπως ακριβώς συνέβη με τη μητέρα της Χριστίνα και το θείο της Αλέξανδρο.

Μόλις στα 13 της, η Αθηνά Ωνάση έκανε την περίφημη δήλωση

“Απέχθεια για οτιδήποτε Ελληνικό”

Στα 13 της έκανε δήλωση λέγοντας ότι νιώθει απέχθεια και αποτροπή για οτιδήποτε Ελληνικό. Η μοναδική κληρονόμος της Χριστίνας Ωνάση, η οποία κληρονόμησε το 55% της περιουσίας του Αριστοτέλη Ωνάση νοιώθει απέχθεια για οτιδήποτε Ελληνικό.

Το υπόλοιπο 45% (μείον 26 εκατομμύρια δολάρια που πήρε η Jackie) αφέθηκε στο Ίδρυμα Alexander S. Onassis, που ιδρύθηκε προς τιμήν του Αλέξανδρου ο οποίος πέθανε το 1973. Όλοι λένε πως η προσωπική της περιουσία είναι 1 δις δολάρια, αλλά, η πραγματική έκταση του πλούτου της παραμένει άγνωστη.

Κάποια στιγμή και έχοντας στα χέρια της το διαζύγιο από τον Álvaro, λέγεται πως έκανε σχέση με τον γνωστό επιχειρηματία και ιππέα Alberto Zorzi (φωτογραφίες επάνω και κάτω), που ήταν παντρεμένος. Τα σκανδαλοθηρικά έντυπα έγραφαν μάλιστα πως αυτός ήταν έτοιμος να παρατήσει τη γυναίκα του για χάρη της κληρονόμου της δυναστείας.