Η αποκάλυψη των Ρώσων: Αυτό είναι το πραγματικό σχέδιο Ερντογάν για το θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

Ερντογάν: Τι θερμό επεισόδιο οργανώνει στο Αιγαίο

Από τότε που ο Μητσοτάκης επισκέφθηκε τις ΗΠΑ οι ελληνοτουρκικός σχέσεις έχουν χτυπήσει και πάλι κόκκινο, με τις απειλές και από τις δυο μεριές να κλιμακώνουν την ένταση.

Το σχέδιο της Τουρκίας να οξύνει την προκλητικότητα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο με σκοπό να οδηγήσει την αντιπαράθεση με την Ελλάδα σε «θερμό επεισόδιο» εξηγεί άρθρο άποψης στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «ROSSISKAYA GAZETA» με γενικό τίτλο «Η Τουρκία θα μετατρέψει τη σύγκρουση με την Ελλάδα σε «θερμό επεισόδιο».

Στο άρθρο που υπογράφει ο Alexandre Gasiouk αναφέρονται τα εξής: «Η Τουρκία διέκοψε τις διμερείς διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του Στρατηγικού διαλόγου υψηλού επιπέδου με την Ελλάδα. Έτσι, η Άγκυρα ανέβασε τους τόνους στην μέχρι τώρα «ψυχρή» σύγκρουση με την Αθήνα, όσον αφορά σε κάποια ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου, για τα οποία η Τουρκία ζητά την άμεση αποστρατιωτικοποίησή τους»

Τι ανακοίνωση ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Tόσο ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρηση της Άγκυρας από το διμερή Στρατηγικό Διάλογο Υψηλού Επιπέδου με την Ελλάδα, όσο και ο Πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, θεωρούν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχύσουν την πίεση στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο, προχωρώντας προς τα κατεχόμενα και τα στρατικωποιημένα νησιά.

Η Τουρκία διαθέτει πολεμική εμπειρία λόγω της πρόσφατης συμμετοχής της σε στρατιωτικές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και τον Νότιο Καύκασο και δεν αποκλείεται να οδηγούσε τις σχέσεις της με την Ελλάδα σε ένα αντίστοιχο πολεμικό σκηνικό με σκοπό την αναδιαμόρφωση των υφιστάμενων θαλάσσιων συνόρων και την επέκταση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης και της υφαλοκρηπίδας της χώρας στην ανατολική Μεσόγειο.

Related posts

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Οι πρόγονοί μας φώτιζαν όλο τον κόσμο με τις βιβλιοθήκες τους»

Στην Ελλάδα ο Ενές Καντέρ: «Η Αγιά Σοφιά είναι δική σας κληρονομιά – Η Ελλάδα δεν είναι εχθρός της Τουρκίας»

Σύμβολο θέλησης και δύναμης: Άνδρας χωρίς πόδια κατέκτησε την υψηλότερη κορυφή στην Ευρώπη

Τούρκος δημοσιογράφος προκαλεί για OPAP Arena: «Μια μέρα θα κάνουμε τζαμί το γήπεδο της ΑΕΚ»

Του έτριξε τα δόντια: Σκληρή δήλωση Μητσοτάκη σε Ερντογάν, «Σταμάτα να αμφισβητείς την κυριαρχία των νησιών»

Ηχηρή απάντηση στον Ερντογάν: Τι συμβαίνει στο Αιγαίο με τις ειδικές δυνάμεις της χώρας μας

Πρωτόγνωρες απειλές από Ερντογάν: «Τα όπλα σας δεν σημαίνουν τίποτα – Δεν θα σας σώσουν ούτε Ε.Ε. ούτε ΗΠΑ»

«Γυρίστε μας πίσω»: Κρίσιμες ώρες για τους Έλληνες φοιτητές στην Ρωσία

Πήραν εκδίκηση οι 3 αδελφές: Σκότωσαν τον παιδόφιλο πατέρα τους που τις βίαζε και τις είχε βάλει να σκάψουν τους τάφους τους