Η αποστομωτική απάντηση μιας μητέρας στην γυναίκα που προσέβαλε το πρόβλημα υγείας του γιου της

by Εύα Ζαχαριάδη

Τα λέει όλα η απάντηση μιας μητέρας στη γυναίκα που προσέβαλε τον γιο της

Μια ηρωίδα μητέρα πήγε με τον μικρό της γιο για τα καθημερινά ψώνια στο σούπερμαρκετ. Ωστόσο, το θράσος μιας γυναίκας θα σόκαρε την μητέρα. Πρόκειται για τη Ντάλας Λιν και το 2χρονων παιδί της, Τζέιμς, οι οποίοι περίμεναν στο ταμείο.

«Σήμερα ήμασταν στο σούπερ μάρκετ και περιμέναμε στην ουρά για το ταμείο. Ο γλυκός 2χρονος γιος μου ήθελε να με πάρει αγκαλιά. Καθώς τον σήκωνα από το καρότσι, ανέβηκε η μπλούζα του και φάνηκε η κοιλιά του με τις σακούλες. Συνήθως, του φοράω μια φόρμα κάτω από τη μπλούζα, αλλά σήμερα τον έντυσα γρήγορα για να προλάβουμε το σούπερ μάρκετ. Η φόρμα βοηθάει στο να μένουν στη θέση τους οι σακούλες και να μην τις πειράζει.

Από πίσω μου στην ουρά στεκόταν μια μεγαλύτερη γυναίκα, η οποία τον είδε και μου είπε ενοχλημένη: ”Μα για ποιον λόγο θα άφηνες κάποιον να του το κάνει αυτό;”.

Γύρισα και την κοίταξα, έχοντας χάσει τα λόγια μου και εκείνη με ρώτησε, γιατί είχαμε τις σακούλες. Της εξήγησα εν συντομία ότι το παχύ του έντερο δεν είχε αναπτυχθεί πλήρως, οπότε τις χρειαζόταν. Παρέλειψα να της πω ότι ο γιος μου πάσχει από μια σπάνια ασθένεια, που ονομάζεται Hirschsprung και δεν της το ανέφερα, γιατί με ενόχλησε η αρχική της αντίδραση. Εκείνη συνέχισε λέγοντας μου ότι ‘το θέαμα είναι αποκρουστικό’ και αν μπορώ να κατεβάσω τη μπλούζα του. Εκείνη τη στιγμή ήθελα να τη χτυπήσω και να της φωνάξω: ‘Ποιο είναι το πρόβλημά σου;’ Αντ’ αυτού, την καληνύχτισα και πήγα σε άλλη ουρά.”».

Η αποστομωτική απάντηση μιας μητέρας στην γυναίκα που προσέβαλε το πρόβλημα υγείας του γιου της

Η αποστομωτική απάντηση μιας μητέρας: «Δεν υπάρχει τίποτα αποκρουστικό πάνω στο γιο μου»

«Οπότε, τώρα μοιράζομαι αυτή τη φωτογραφία μαζί σας, γιατί δεν υπάρχει τίποτα αποκρουστικό πάνω στο γιο μου. Από ό,τι φαίνεται, η ασθένεια του παιδιού μου είναι θέμα ταμπού, παρόλο που πάσχουν από αυτήν πάνω από 500.000 Αμερικανοί. Η ασθένεια του παιδιού μου μπορεί να είναι σπάνια, όμως οι τρύπες που έχει στην κοιλίτσα του, δεν είναι.

Όσον αφορά την ασθένεια από την οποία πάσχει ο γιος μου, του έχουν ανοίξει δύο τρύπες στο παχύ έντερο, που του επιτρέπουν να αποβάλει τα απόβλητα. Αν με ρωτάτε αν είμαι χαρούμενη για αυτό που συμβαίνει στο γιο μου, η απάντηση είναι σίγουρα όχι! Αλλά αυτή ήταν η μόνη του ελπίδα για να ζήσει.

Όταν ήταν μόλις 2 εβδομάδων, το παχύ του έντερο έσπασε. Αυτό του άφησε μια πολύ επικίνδυνη και θανατηφόρα μόλυνση. Αυτές οι σακούλες του έσωσαν τη ζωή. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χρειάζεται να τις φοράει για το υπόλοιπο της ζωής του και υποχρέωσή μου είναι να του μάθω να βλέπει θετικά τον εαυτό του και το σώμα του. Είναι δουλειά μου να του μάθω να αγαπάει τον εαυτό του και τις σακούλες του. Αν ήταν λίγο μεγαλύτερος και μπορούσε να καταλάβει την άγνοια αυτής της κυρίας, μπορείτε να φανταστείτε την αρνητική επιρροή που θα είχε αυτή η αντίδραση πάνω του;

Η αποστομωτική απάντηση μιας μητέρας στην γυναίκα που προσέβαλε το πρόβλημα υγείας του γιου της

Αυτό που δεν καταλαβαίνει αυτή η γυναίκα, είναι ότι όταν ο γιος μου είναι υγιής, δε διαφέρει σε τίποτα από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του. Τρέχει, κολυμπάει, παίζει. Όταν είναι υγιής, κανείς δε μπορεί να καταλάβει ότι έχει κάνει πάνω από 20 χειρουργικές επεμβάσεις και τον περιμένουν ακόμα πολλές άλλες. Δεν καταλαβαίνει κανείς ότι κάνει στο σπίτι επώδυνες διαστολές δυο φορές την ημέρα κάθε μέρα ή ότι κάθε μέρα βάζει καθετήρα για να “ταΐσει” το παχύ του έντερο. Είναι τόσο αστείος και έχει υπέροχη προσωπικότητα. Είναι γλυκός και ευγενικός, αλλά ταυτόχρονα και πολύ δυναμικός.

Σας παρακαλώ, να είστε ευγενικοί και σκεφτείτε πριν μιλήσετε, ειδικά αν επιλέξετε να σχολιάσετε κάτι που δε σας αφορά. Ο καθένας δίνει μια μάχη που δε γνωρίζει κανένας και ο γιος μου κερδίζει τη δική του».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν