Η αξία τους ζαλίζει: Με αυτά τα δυο κοσμήματα θα ταφεί η Βασίλισα Ελισάβετ

by Τόνια Τζαφέρη
Η αξία τους ζαλίζει: Με αυτά τα δυο κοσμήματα θα ταφεί η Βασίλισα Ελισάβετ

Βασίλισα Ελισάβετ: Θα βάλουν στο τάφο της πολύτιμα αντικείμενα

Φυσικά και ολόκληρη βασίλισσα δεν θα την έθαβαν έτσι και παρότι ζούμε στο 2022, θα την θάψουνε μαζί με κοσμήματα ανεκτίμητης αξίας.

Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε στην κατοχή της μία ιστορική συλλογή κοσμημάτων, η οποία περιλάμβανε δεκάδες στέμματα και καρφίτσες, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια και 23.000 διαμάντια, ζαφείρια και ρουμπίνια.

Η αξία τους ζαλίζει: Με αυτά τα δυο κοσμήματα θα ταφεί η Βασίλισα Ελισάβετ

LONDON – NOVEMBER 23: (NO UK SALES FOR 28 DAYS) Her Majesty Queen Elizabeth II delivers her annual speech to the House of Commons at the State Opening of Parliament on November 23, 2004 in London, England. The speech delivered amid tradition and ceremony comes in the run-up to the next general election, and sets out the government’s agenda for the year ahead. (Photo by ROTA/Getty Images)

Ωστόσο, η μακροβιότερη μονάρχης του κόσμου φαίνεται πως θα ταφεί με μόνο δύο κοσμήματα. Ποια είναι αυτά και ποιος ο λόγος;

Με ποια πολύτιμα κοσμήματα θα ταφεί η Ελισαβέτ

Η επικεφαλής επικοινωνίας στο Natural Diamond Council, Λίσα Λέβινσον, σε δηλώσεις της ανέφερε ότι «είναι απίθανο να ταφεί η «ταπεινή» Ελισάβετ με οτιδήποτε άλλο εκτός από την απλή ουαλική χρυσή, γαμήλια βέρα της και ένα ζευγάρι μαργαριταρένια σκουλαρίκια».

Η ίδια σημείωσε ότι το δαχτυλίδι των αρραβώνων της, που περιέχει διαμάντια από μια τιάρα που ανήκει στη μητέρα του πρίγκιπα Φιλίππου, πιθανότατα θα δοθεί στην κόρη της, πριγκίπισσα Άννα.

Επίσης, τόνισε ότι τα περισσότερα από τα κοσμήματα της βασίλισσας Ελισάβετ είναι πιθανό να παραμείνουν στη βασιλική συλλογή και να μην ταφούν μαζί της, καθώς είναι μέρος της βασιλικής οικογένειας.

Τα κοσμήματα της βασίλισσας, όταν δεν τα φορούσε φυλάσσονταν στην γκαλερί της στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Τα επίσημα Crown Jewels βρίσκονται στον Πύργο του Λονδίνου.

Προτεινόμενα