Η Ελένη Ράντου αγκαλιά με τη μαμά της μάς θύμισε ποιο είναι το πιο σημαντικό τις ημέρες του Πάσχα

by Newsroom i-diakopes.gr
Η Ελένη Ράντου αγκαλιά με τη μαμά της μάς θύμισε ποιο είναι το πιο σημαντικό τις ημέρες του Πάσχα

Η Ελένη Ράντου, όπως και την περίοδο των Χριστουγέννων έτσι και τις μέρες που διανύουμε λίγο πριν το Πάσχα δημοσίευσε στο προφίλ της στο Facebook μια φωτογραφία αγκαλιά με τη μαμά της, θέλοντας να κάνει μια υπενθύμιση στους followers της.

Η Ελένη Ράντου υποδέχτηκε το Πάσχα νωρίτερα με το απόλυτο φόρεμα και τα σχόλια ήταν αποθεωτικά

Η νέα ανάρτηση της Ελένης Ράντου με τη μαμά της
«Αγκαλίτσα μου. Aυτές τις μέρες μας έχουν περισσότερη ανάγκη. Και τους έχουμε κι εμείς!» έγραψε η Ελένη Ράντου λέγοντας το πιο σημαντικό για τις γιορτινές αυτές μέρες, ότι δηλαδή αυτό που έχει αξία τέτοιες μέρες είναι το να βρίσκεται κανείς με τα αγαπημένα τους άτομα και με τα άτομα της οικογένειάς του.

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι πλέον πολύ γρήγοροι και συμβαίνει πολύ συχνά το να μην προλαβαίνουμε να περάσουμε χρόνο με τους αγαπημένους μας. Οι γιορτές όπως το Πάσχα και τα Χριστούγεννα είναι μια ευκαιρία να κάνουμε μια παύση και να περάσουμε χρόνο μαζί τους. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως τον υπόλοιπο καιρό πρέπει να επαναπαυόμαστε.

Και αυτό η Ελένη Ράντου το γνωρίζει πολύ καλά, αφού φροντίζει να βρίσκεται πολύ συχνά με τη μαμά της, η οποία μάλιστα πάσχει από άνοια.

Η ηθοποιός έχει αναφερθεί σε αυτή την δύσκολη περίοδο που περνάνε και οι δυο τους σε αρκετές συνεντεύξεις της αλλά και σε posts της.

Η Ελένη Ράντου σε βραδινή έξοδο με την 27χρονη κόρη της – Η μεγάλη ομοιότητά τους

Όσα έχει πει η Ελένη Ράντου για τη μαμά της και την άνοια
«Επειδή είναι με άνοια και δεν μπορεί να παίρνει εκείνη τις αποφάσεις, αισθανόμουν ότι έχω μια ευθύνη περισσότερη για τις αποφάσεις μου και για τον τρόπο που θα διαχειριστούμε την ασθένεια της. Από ιατρικά μέχρι πρακτικά θέματα. Ένιωσα κάπου ότι θόλωσε η κρίση μου, μήπως κάτι δεν κάνω σωστά και μήπως «την στείλω» μια ώρα αρχύτερα αν δεν πάρω την σωστή απόφαση. Την μετέφερα σε μονάδα φροντίδας επειδή, την είχα μεν έξι χρόνια στο σπίτι, αλλά πια η κατάσταση σοβάρεψε τόσο που ένιωθα ότι έπρεπε να συμβεί αυτό. Από την άλλη, όμως, υπήρχαν οι ενοχές που δεν ήθελα καθόλου να την αποχωριστώ. Εκεί πέρα άρχισα να αμφισβητώ την διαύγεια του μυαλού μου γιατί δεν μπορούσα πουθενά να νιώσω ότι κάνω αυτό που πρέπει» είχε πει η Ελένη Ράντου τον Νοέμβριο στην εκπομπή Μπαμπά – δες και τον Τάσο Ιορδανίδη.

Στην εκπομπή επίσης, της Σταματίνας Τσιμτσιλή η ηθοποιός είχε πει σχετικά με τη μαμά της και την άνοια πως είναι μια πολύ δύσκολη εμεπιρία, όχι μόνο για το άτομο που αντιμετωπίζει την άνοια αλλά και για όλη την οικογένειά του.

Το θέμα της άνοιας και του Αλτσχάιμερ είναι μια πολύ παραγνωρισμένη ιστορία και ο λόγος της ανάρτησης δεν έχει να κάνει με το προσωπικό. Έχει να κάνει με το ότι εκτός από τον άνθρωπο που υποφέρει, καθηλώνεται μια ολόκληρη οικογένεια γύρω απ’ αυτό το πρόβλημα. Αναγκάζονται στην καλύτερη περίπτωση να έχουν κατ’ οίκον νοσηλεία γιατί δεν υπάρχει πουθενά ένα μέρος που να έχει προβλεφθεί για να τους υποδεχτεί. Είναι μία τρομακτική εμπειρία να την ζεις, ειδικά για δικό σου άνθρωπο.

Και στην εκπομπή όμως, του Γιώργου Λιάγκα η ηθοποιός είχε αναφερθεί στην περίοδο αυτή της ζωής της με αφοπλιστική ειλικρίνεια, καθώς η άνοια μπορεί να είναι μια ασθένεια που πολλά άτομα αντιμετωπίζουν, δεν είναι ωστόσο ένα θέμα το οποίο έχει προβληθεί αρκετά.

«Λυγίζεις. Έχω λίγο διαλυθεί. Μου λες αυτή τη στιγμή ότι με βλέπεις που χαμογελάω και μου φαίνεται περίεργο, γιατί έχω ζήσει ένα καλοκαίρι το οποίο ήταν θρίλερ. Το να φροντίζεις έναν άνθρωπο με άνοια είναι σαν να ζεις ένα θρίλερ καθημερινά, με την ένταση που δεν ξέρεις πότε θα σου κοπεί η ανάσα. Είναι τρομακτική ασθένεια, συμβαίνει πια σε πολύ κόσμο, δεν υπάρχει καμία πρόοδος της επιστήμης πάνω σε αυτό, σηκώνουν όλοι τα χέρια ψηλά, είσαι αβοήθητος και είσαι αβοήθητος και από οποιαδήποτε έρευνα, δεν υπάρχει καν χώρος να υποδεχτεί αυτά τα άτομα», κατέληξε η ηθοποιός» είχε πει η Ελένη Ράντου.

Προτεινόμενα