Η Ελεονώρα Μελέτη υπέρ της θανατικής ποινής: «Ψόφος Σάπιε»

by Αντώνης Βαλμάς

Ελεονώρα Μελέτη: Δήλωσε υπέρ της θανατικής ποινής

Ελεονώρα Μελέτη: Θέση για το φριχτό έγκλημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στα Γλυκά Νερά πήρε η παρουσιάστρια Ελεονώρα Μελέτη. Πήρε θέση μέσα από αναρτήσεις στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram.

H ίδια, ούσα και μητέρα ενός κοριτσιού, μιλά με θυμό και οργή για τους δράστες του εγκλήματος. Αναφέροντας μάλιστα, ότι τους αρμόζει η έσχατη τιμωρία -που έχει καταργηθεί- αυτή της θανατικής ποινής.

Η ίδια χαρακτηριστικά αναφέρει.: «Σκέφτομαι συνέχεια τον Μπάμπη, την Καρολάιν, τη Λυδία και αναρωτιέμαι αυτά τα αποβράσματα που προκάλεσαν αυτό το χάος, παρακολουθώντας τις εξελίξεις τι σκατά αισθάνονται. Και μετά με ρωτώ: Τι τιμωρία τους αρμόζει; Και απαντώ: Ψόφος. Βασανιστικός, σάπιος, βλοσυρός ψόφος. Μόνο να γλυτώσει έχει η κοινωνία από τέτοια περιττώματα. Ψόφος ρε, ψόφος».

Η ανάρτηση της Ελεονώρας Μελέτη για τη θανατική ποινή

Η παρουσιάστρια στη συνέχεια, κάνει μια νέα ανάρτηση. Σε αυτή την ανάρτηση αναφέρεται η κατάργηση της θανατικής ποινής στην Ελλάδα. Η ίδια σχολιάζει: «Αν δεν είχε καταργηθεί, οι ”μπουκαδόροι” θα σκότωναν; Οι παιδόφιλοι θα δρούσαν ανεξέλεγκτοι; Τα ”εν βρασμώ ψυχής” μήπως μειώνονταν;

Η θανατική ποινή έχει καταργηθεί ως επί το πλείστον γιατί σε κάποιες περιπτώσεις αποδείχθηκε πως κάποιοι εκτελεσμένοι τελικά ήταν αθώοι. Δεν λέω να μοιράζεται σαν τραπουλόχαρτο, αλλά σε περιπτώσεις όπως της Καρολάιν ή του παππού, πατέρα, θείου που βιάζει το εγγόνι, το παιδί το ανίψι, μόνο καλό θα έκανε σε ΌΛΟΥΣ».

Η θανατική ποινή είναι η ποινή που επιβάλλεται σε έναν εγκληματία από τις αρχές ενός κράτους. Έχει να κάνει με την αφαίρεση της ζωής αυτού. Είναι η αυστηρότερη ποινή που μπορεί να επιβληθεί και συχνά ονομάζεται «η εσχάτη των ποινών».

Στην Ελλάδα, η θανατική ποινή καταργήθηκε τον Δεκέμβριο του 1993 από την κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου. Υυπουργός Δικαιοσύνης Γεώργιος Κουβελάκης, νόμος 2172/1993, άρθρο 33, παράγραφος 1, ΦΕΚ Α΄ 207, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στη συνταγματική αναθεώρηση του 2001.

Όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν πλέον καταργήσει την θανατική ποινή, αλλά συνεχίζει να εφαρμόζεται σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα, και πολλά κράτη του μουσουλμανικού κόσμου.

Ελεονώρα Μελέτη: Δήλωσε υπέρ της θανατικής ποινής: «Ψόφος Σάπιε»

Ελεονώρα Μελέτη: Δήλωσε υπέρ της θανατικής ποινής: «Ψόφος Σάπιε»

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo