Η γυναίκα μηχανικός της Formula 1: Με καταγωγή από τη Νιγρίτα Σερρών στην ομάδα Alfa Romeo

by Εύα Ζαχαριάδη

Formula 1: Η κ. Εμμανουηλίδη που κατέκτησε τη Ζυρίχη

Έχει αφήσει το στίγμα της η Χριστίνα Εμμανουηλίδη, από την Μελβούρνη μέχρι την Οξφόρδη και τώρα τη Ζύρίχη, δίνοντας το παράδειγμα για ένα καινούργιο κόσμο χωρίς αποκλεισμούς.

Η κ. Εμμανουηλίδη είναι Μηχανικός Ανάπτυξης Υπολογιστικών Ρευστών Δυναμικών στην ομάδα Alfa Romeo Racing ORLEN F1 και ζει στη Ζυρίχη τα τελευταία τρία χρόνια.
Την περασμένη εβδομάδα, η ομάδα πήγε στο Γκραν Πρι Τουρκίας, φτάνοντας στην 11η θέση.

Η 30χρονη μηχανικός έχει κάνει την Ελβετία το νέο της σπίτι, αφού πέρασε σχεδόν μια δεκαετία σπουδών και στη συνέχεια εργάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η γυναίκα μηχανικός της Formula 1: Με καταγωγή από τη Νιγρίτα Σερρών στην ομάδα Alfa Romeo

Formula 1: Οι ρίζες της Χριστίνας Εμμανουηλίδη και οι προσπάθειες της

Η κ. Εμμανουηλίδη είναι πολύ πιο κοντά στην καταγωγή της οικογένειάς της αυτές τις μέρες, καθώς είναι απλώς ένα άλμα, πηδώντας από τις ρίζες του πατέρα της στις Σέρρες και τη Νιγρίτα και της μητέρας της στη Φλώρινα.

Ο σχεδιασμός και η επίλυση προβλημάτων ήταν πάντα στο «αίμα» της και παρόλο που δεν έπεσε στη σειρά για να γίνει μέλος της ομάδας αρχιτεκτόνων της οικογένειάς της, η κ. Εμμανουηλίδη τη βρήκε να χρησιμοποιεί μηχανές, ίσως ακόμη και να τροφοδοτείται περαιτέρω από την ανατροφή της στη Μελβούρνη.

Τελικά, όλες οι προσπάθειές της από τις σπουδές μηχανικής μηχανοκίνητου αθλητισμού, την εργασία για προμηθευτές μηχανοκίνητου αθλητισμού και εταιρείες λογισμικού, της έφεραν ένα ρόλο στην ομάδα της Alfa Romeo ORLEN F1. Δεν ήταν πια έξω, κοιτούσε μέσα, αλλά τώρα ήταν καιρός να κάνει μερικά νέα βήματα.

Ενώ ήταν πάντα ενήμερη για την έλλειψη γυναικών στον τομέα της, ήταν ακόμα εκπληκτικό να βλέπω πώς αυτό εξαπλώθηκε σε άλλες πτυχές της καθημερινής της δουλειάς και πώς ακόμη και η απλή παρουσία της θα μπορούσε να «καλλιεργήσει» την αλλαγή.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo