Η ινφλουένσερ που θέλουμε: Η ιστορία της ακρωτηριασμένης Βικτόριας που συγκινεί με την δύναμη της θέλησης της

Βικτόρια Σαλσέδο: Το ακρωτηριασμένο μοντέλο που αλλάζει τον χώρο της ομορφιάς

Σε ηλικία έξι έτων, η Βικτόρια έχασε τα δύο χέρια και το ένα πόδι της με αποτέλεσμα να καταλήξει τριπλά ακρωτηριασμένη. Σήμερα αποκαλύπτει πως κατάφερε να ξεπεράσει το φρικτό ατύχημα και πως χάραξε μια επιτυχημένη πορεία ως μοντέλο και ινφλουένσερ στα social media.

Η 26χρονη Βικτόρια Ντενίζ Σαλσέδο, από το Γκουαγιακίλ του Ισημερινού, μίλησε για το ατύχημά της σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του «Shake My Beauty», μία σειρά τύπου ριάλιτι παραγωγής Barcroft Media, ένα εναλλακτικό πρακτορείο ειδήσεων για παράξενες και ασυνήθιστες ειδήσεις.

Η τραγική στιγμή

Το 2001, η Βικτόρια ήταν μόλις έξι χρονών και έπαιζε με φίλους όταν βγήκε στο μπαλκόνι με τα πατίνια της και άγγιξε ένα καλώδιο υψηλής τάσης με ένα μεταλλικό ραβδί. Υπέστη εγκαύματα τρίτου βαθμού τόσο σοβαρά που χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί και στα δύο της χέρια και το αριστερό της πόδι.

Η Βικτόρια δεν θυμάται πώς ήταν η ζωή της πριν από το ατύχημα, αλλά η μητέρα της, Μπεατρίς, θυμάται πολύ καλά πόσο σπαρακτικό ήταν να βλέπει την κόρη της στο νοσοκομείο. «Όταν την είδα για πρώτη φορά μετά τον ακρωτηριασμό της, μπορείτε να φανταστείτε πώς αισθάνθηκα. Ήταν η κόρη μου, είναι ένα κομμάτι, μια προέκταση του εαυτού μου», είπε, με τα μάτια της να γεμίζουν δάκρυα. «Η καρδιά μου πόνεσε και τα μάτια μου πλημμύρισαν δάκρυα, όπως τώρα που σας μιλάω. Αλλά η Βικτόρια ήταν πάντα θετική κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής της και το πέρασε όλο αυτό με ατσαλένια θέληση και με πολλή αγάπη».

Βικτόρια Σαλσέδο: Το ξεκίνημα ως μοντέλο

Ζώντας από την αρχή

Τριπλά ακρωτηριασμένη, η Βικτόρια έπρεπε να μάθει ξανά πώς να κάνει ακόμη και τις πιο βασικές εργασίες χρησιμοποιώντας το εναπομένον άκρο της, το οποίο αναφέρει ως το «μαγικό μου πόδι». Τώρα μπορεί να περπατήσει με προσθετικό πόδι και χρησιμοποιεί το δεξί της πόδι για να κάνει τα πάντα, όπως το φαγητό, το γράψιμο και τη λήψη selfies.

Ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με το μόντελινγκ σε επιδείξεις πασαρέλας όταν ήταν 19 ετών. «Το μόντελινγκ είναι σημαντικό για μένα γιατί με γεμίζει με πάθος για ζωή…».

Το 2021, διαγωνίστηκε στον διαγωνισμό Μις Εκουαδόρ με την πλήρη υποστήριξη της μητέρας της. «Δεν πήγα εκεί για να με δεχτούν», εξηγεί. «Πήγα εκεί για να εκπροσωπήσω τη χώρα μου, να εκπροσωπήσω τον εαυτό μου ως γυναίκα, να εκπροσωπήσω τον εαυτό μου ως ψυχή, ως μια άλλη μορφή ομορφιάς.

Όπως εξήγησε στο επεισόδιο του «Shake My Beauty»: «Το γεγονός ότι έχασα τα άκρα μου δεν είναι κάτι που με καθορίζει. Είναι μια εμπειρία που έχω ξεπεράσει. Ένα γεγονός που μου έδωσε κουράγιο, θέληση και δύναμη να κοιτάζω μόνο μπροστά».

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και για την ενασχόλησή της με τα social media: «Όταν οι άνθρωποι μοιράζονται τη ζωή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι αλήθεια ότι μοιράζονται τις καλύτερες στιγμές τους. Εγώ ωστόσο πιστεύω ότι πρέπει να μοιραζόμαστε και την ευάλωτη πλευρά μας και αυτό που συμβαίνει πίσω από τις κάμερες, γιατί μπορεί να βοηθήσει άλλους να δουν μια πιο ρεαλιστική απεικόνιση της ζωής— ότι δεν είμαστε όλοι τέλειοι και αυτό είναι εντάξει».

Η Βικτώρια έχει περισσότερους από 173.000 ακόλουθους στο Instagram, όπου δημοσιεύει τα πάντα, από selfies μέχρι φωτογραφίες μόντελινγκ.

«Όλα είναι δυνατά και η ζωή είναι υπέροχη»

Η Βικτόρια λαμβάνει τακτικά αρνητικά σχόλια από διαδικτυακά τρολ, αλλά όπως δηλώνει δεν τα αφήνει να την επηρεάσουν ή να την κάνουν αμφισβητήσει τον εαυτό της. «Τα προσβλητικά σχόλια που λαμβάνω στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προέρχονται από ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη ζωή τους. Το να βγάζεις κακία για έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζεις σημαίνει πόσο λίγο σέβεσαι και αγαπάς τον ίδιο σου τον εαυτό».

Το επεισόδιο του επεισόδιο του «Shake My Beauty» όπου συμμετέχει η Βικτόρια κλείνει με εκείνη και με τον φίλο της Ενρίκε την στιγμή που πηγαίνουν στην παραλία για μια φωτογράφηση για το portfolio της στο μόντελινγκ.

«Για μένα, οτιδήποτε κάνει η Βικτόρια είναι καταπληκτικό γιατί όταν την πρωτοδείς, σκέφτεσαι τις δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση. Αλλά ο τρόπος της να κάνει τα πράγματα είναι τόσο φυσικός που πραγματικά σε εκπλήσσει. Η Βικτόρια δεν είναι μία συνηθισμένη γυναίκα αλλά μία πραγματική πηγή έμπνευσης για πολλούς» δήλωσε ο φωτογράφος.

Και όπως είναι επόμενο το φινάλε ανήκει δικαιωματικά στην ηρωίδα Βικτόρια: «Το μήνυμα που θέλω να μοιραστώ είναι ότι όλα είναι δυνατά και πως η ζωή είναι υπέροχη. Θέλω να συνεχίσω να ζωγραφίζω, να συνεχίσω να κολυμπάω, να συνεχίσω να χαμογελάω, να συνεχίζω να χορεύω, να συνεχίζω να ασχολούμαι με το μόντελινγκ, να συνεχίζω να μοιράζομαι συναισθήματα με τους ανθρώπους μου μέχρι τα βαθιά μου γεράματα… ».

Related posts

Αποκάλυψη φωτιά για Κέιτ Μίντλετον: Από ποια μορφή καρκίνου πάσχει τελικά η πριγκίπισσα

Τεράστια «Βóμβα» στην Ελληνική Showbiz με τον «Σασμό» – Διάσημοι ηθοποιοί της σειράς ζευγάρι και στη ζωή

Ασταμάτητος ο Παλαιοχριστιανός: Έκανε κίνηση-ματ και ετοιμάζεται να φέρει τα πάνω-κάτω στην Ελλάδα